Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, yeni sistemde liseleri nitelikli-niteliksiz diye ayıran bakanlık, 'nitelikli lise' olarak isimlendirilen merkezi imtihan puanı ile öğrenci alan ortaöğretim kurumlarında hazırlık sınıfı açılması için harekete geçti.
Yönetmelik değişikliği ile Bakan Ziya Selçuk’un “Liselerden başlayarak yabancı lisanda dersler konmaya başlanacak” açıklaması için de birinci adımı atmış oldu. MEB’in uygun gördüğü ve imtihanla öğrenci alan bin 531 lise ortasından istenilenlerde yabancı lisan hazırlık sınıfı açılabilecek.
Bakanlık okullarda öğrencilerin uyacakları kurallar konusunda da değişikliğe gitti. Ses ve manzara kaydı yapma özelliği olan cep telefonu, kamera, tablet, bilgisayar, akıllı saat ve gibisi araçları “bilişim aracı” olarak tanımlayan bakanlık bu araçların ders dışı kullanımını öğretmen müsaadesine bıraktı.
Öğrencilerin pansiyon ve özel durumları haricinde eğitim ortamlarında bilişim araçlarını kullanımına ait “Öğrencilerin eğitim ortamlarına bilişim araçlarıyla girmemesi esastır” unsuru yönetmeliğe eklendi.
Dersler ortası ile öğlen ortası dinlenme müddetlerinde okul idaresinin, ders saatleri içinde ise öğretmenin bilgisi ve denetimi dışında kullanılmamak üzere, eğitim ortamlarında bilişim araçlarının bulundurulması ve kullanılmasına yönelik müsaadelerin de öğretmenler şurasında belirlenmesi kararlaştırıldı.