Okullar 1 Eylül 2008 Pazartesi günü açılacak Geçen sene başlayan kullanım bu sene da devam edecek Okullar bakın ne vakit açılacak? Okul öncesi eğitime ve ilköğretim 1 sınıfa yeni başlayacak öğrenciler için okullar 1 Eylül 2008 Pazartesi günü açılacak Milli Eğitim Bakanlığının İlköğretim 1 sınıflar ile başlıca sınıflarına başlayacak öğrencilerin mektep korkularını yenmelerini ve okula uyumlarını temin etmekamacıyla 20062007 eğitimöğretim yılında başlattığı başvuru bu sene da devam edecek Bu çerçevede söz konusu öğrenciler, 15 Eylül 2008 tarihleri arasında armoni programınaalınacaklar Bu uygulamayla öğrencilerin, öğretmenlerinin gözetiminde değişik etkinliklere katılmaları, okullarını, sınıflarını, arkadaşlarını ve öğretmenlerini tanımaları ve evlerine güvenle gidip gelme eğitimi almalarıamaçlanıyor Bu işlem içinde veliler de çocuklarıyla okula gidip gelmelerinin alışkanlık haline gelmemesi içinzaman zaman sınıf ortamına alınıyor ve rehberlik ve psikolojik danışma servislerince ilgilendiriliyor Resmi tatillerin hafta içine eşit gelmesi sebebiyle 2008 eğitimöğretim yılı takviminde baştan düzenleme yapıldığı için, ilköğretim ve ortaöğretim okulları 8 Eylül 2008 Pazartesi günü açılacak Eğitimöğretim yılının birincil yarısı 23 Ocak Cuma sona erecek ve öğrenciler 26 Ocak6 Şubat tarihleri arasında tatil yapacaklar İkinci yarıyıl 9 Şubatta başlayacak ve 12 Haziranda sona erecek internethabercom