Okullara 'tercih tatili' Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 30 Mart Pazartesi günü okulların 1 gün tatil edildiğini bildirdi Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 29 Mart yerel seçimlerinde öğretmenlerin çoğunluğunun görevli alması ve okul binalarında oy kullanılacak olması sebebiyle, eğitimöğretime hazırlıklar hemen tamamlanamayacağı için 30 Mart Pazartesi günü okulların tatil edildiğini bildirdi Çelik, yaptığı açıklamada, 29 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimlerde öğretmenlerin sandık kurullarında tayin alacaklarını ve okullarda oy kullanılacağını kaydetti Öğretmenlerin bir kısmının da sandık başkanı olarak tayin yapacağını söyleyen Çelik, ''Özellikle köylerde ödev yapan öğretmenlerin dönmesi, sandık başkanlarının gece yarılarına değin ilçe tercih kurullarına teslimat yapması gerekiyor Bu öğretmenlerin de sabahtan erkenden okulda olmaları mümkün görünmüyor'' dedi Mektep binalarında seçim sandıklarının kurulacağına dikkat çekici eden Çelik, temizlik yapılması ve sandıkların kaldırılmasının da zaman alacağını belirtti Çelik, öğretmenlerin dinlenmiş olarak tayin yapabilmeleri ve mektep binalarının eğitimöğretime hazırlanabilmesi için 30 Mart Pazartesi günü ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarının tatil edildiğini bildirdi Çelik, konuya ilişkin genelgenin de valiliklere gönderileceğini söyledi
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.