Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Okullarda domuz gribi uyarıları

Okullarda domuz gribi uyarıları
0
128

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Okullara domuz gribi uyarıları
Ankara Ulusal Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan,önümüzdeki hafta ardına kadar Ankara'da 862 bin öğrenciye domuz gribinden korunmanın yollarının öğretileceğini bildirdi

Okula gelmeyen öğrencilerin her gün uyumlu olarak peşine düşüp takip edileceğini ve rapor isteneceğini bildiren Aydoğan, okullardan, öğretmenlerin gözetiminde öğrencilere lavabolarda el yıkamayı uygulamalı olarak öğretmelerini istedi

Aydoğan, Ankara'daki liselerin müdürleri ile dershanelerin yöneticilerinin katıldığı ''2010 EğitimÖğretim Yılı Başı ve H1N1 Virüsü'' konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi

Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Aydoğan, halk arasında ''domuz gribi'' olarak tanıdık H1N1 virüsü ile ilgili alınması gereken önlemler konusunda Ulusal Eğitim Bakanlığının genelge yayımladığını, kendilerinin de okullara yazı gönderdiğini ifade etti

''PANİK YOK''
Yönetimin genel ilkeleri bulunduğunu söyleyen Aydoğan, ''Birincisi panik yok Her durumda panik yok Bu, yalnızca bugün için yok her durumda geçerli Bu, kurumu idare eden ve yönlendiren ırk için geçerli bir kural Kaldı ki benim bu süreçte edindiğim izlenim, uzmanlarımızdan dinlediğim kadarıyla zaten panikleyecek hiçbir şey yok Normal bir grip vakasıyla aleyhinde karşıyayız fakat hızlı dağılım özelliği olduğu için birtakım önlemleri her zaman beraber almamız gerekiyor'' dedi

Alınacak önlemlerin fiilen dinç bir hayat için ömür boyu alınması gereken önlemler olduğuna göze çarpan eden Aydoğan, domuz gribinin yayılmasını önlemek için fazla pozitif sayıda insanın girip çıktığı mekanlarda, okullarda temizleme konusuna dikkat edilmesi gerektiğini belirtti

SAĞLIK BİLGİSİ ÖĞRETMENLERİ SÜREKLI BİLGİLENDİRECEK
Okul idarecilerinden, kurum yöneticilerinden bu konuda çocukların doğru bilgilendirmesine ilişkin araştırmalar yapmasını istediklerini açıklayan Aydoğan, Sağlık Bilgisi dersi öğretmenlerinin, öğrencileri ve diğer öğretmenleri bu konuda sürekli bilgilendirmekle görevli olacaklarını kaydetti

Sıhhat Bilgisi dersi olmayan okullara da bu dersin okutulduğu okullardaki öğretmenlerin artan bir şekilde bilgilendirme yapacağını gösteren Aydoğan, ''Bu hafta sonuna kadar Ankara'daki 862 bin öğrencimiz domuz gribi olarak tanıdık virüsten korunmanın yollarını öğrenmiş olacak'' dedi

Özellikle okul öncesi eğitim gören çocuklarda virüsün yayılmamasına uyarı edilmesi gerektiğini ifade eden Aydoğan, bu çocuklara temizliğin bir oyun gibi öğretilmesini istediklerini dile getirdi Aydoğan, ''Bilhassa küçük yaş gruplarını yaratıcı çocuklarımıza öğretmenin nezaretinde lavabolara gitmek suretiyle içten el yıkamayı uygulamalı olarak öğretmeyi, biz okullarımıza öneriyoruz'' diye konuştu

SEVİYORSANIZ KUCAKLAŞMAYIN'
Aydoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Okullarda ellerin çok sık değdiği meren başlıklarının, elektrik düğmelerinin durmadan sabunlu bezle temizlenmesini istiyoruz Sınıfların havalandırılması, çocukların birbirleriyle temaslarının üye indirilmesini istiyoruz

Örneğin bizde fazla yaygın birşey var, kucaklaşma Bu iş bundan böyle şu ayla geldi, birisiyle karşılaştığınızda eğer kucaklamamış, öpmemişseniz 'herhalde bana mesafeli davrandı' gibi algılanıyor Bundan Böyle bu, 'seni seviyorum, öpmüyorum' sloganına dönüşmeli Seviyorsa kucaklamaması gerekiyor Bu konularda çocuklarımızı, birbirimizi sürekli aklıselim yetişmek durumundayız''

OKULLARDAKİ DEVAMSIZLIK
Öğrencilerin okullara devamsızlık durumunun da peşine düşüp takip edilerek, bu konuda ilçe milli eğitim müdürlüklerine veri verilmesi talimatında yer alan Aydoğan, şunları kaydetti:

''Bu fazla önemli Okullara işe gelmeme durumu hangi düzeyde seyrediyor biz bunu iyi anlamak zorundayız Sıhhat Müdürlüğü ile bu konuda sürekli irtibat halindeyiz İlçe milli eğitim müdürlüklerimiz her gün uyumlu olarak öğleyin saat 1200'ye dek sabah gelmeyenlerin, öğleden sonradan 1430'a dek değin öğleden sonraki gruplardan gelmeyenlerin sayısını bildirecekler Dinç karar saptamak için bunu bilmek zorundayız

Çocukların okula niye gelmediklerini de mektep müdürlükleri peşine düşüp takip edecek Gelmeyen çocuklardan rapor isteyeceğiz Fiilen mazereti olduğu için mi gelmemiş, dinç olduğu halde diğer bir nedenle mi gelmemiş bu öğrenilecek Bunu çocuklara duyurmamız, zaten keyfi gelmemelerin önüne geçecektir
Bizde çocuklarda sürekli bir tatil heyecanı, beklentisi defalarca var O bakımdan bu beklentiyi de önlemek
durumundayız''

Domuz gribini çoğu kişinin ayakta geçirdiğine göze çarpan eden Aydoğan, ''Korkulacak, 'ölümcül sonuçları var bunun eyvah' denilecek bir durumla karşı karşıya olmadığımız belirli Yalnızca süratli yayılan bir virüsü önlemeye karşın eğitim tedbirleri almalıyız Bizim yaptığımız bu Hayatı kesintiye uğratacak bir teşebbüs içinde olunmaması gerektiğini düşünüyorum'' dedi

Aydoğan, yapılan çalışmanın sadece domuz gribini yok, olağan mevsimsel gribin önlenmesine karşın tedbirleri de içerdiğini belirtti

OKUL AİLE BİRLİKLERİ TEMIZLEME MALZEMESİ ALSIN
Okul aile birliklerinin kaynaklarını temizlik malzemesi alımına ayırmalarını isteyen Aydoğan, bu konuda zorlanacak okulların ilçe milli eğitim müdürlüklerinden takviye başvurusunda bulunabileceklerini bildirdi
Aydoğan, ''Tuvaletlerde mutlaka sıvı sabun ve kağıt havlu bulundurulması gerekiyor Bunların yüksek maliyeti değil Okullarımızın bir çoğu bunu karşılayabilecek durumda Karşılayamayan kurumlara da il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin desteği olacak'' dedi
*

858,497Konular
981,924Mesajlar
29,940Kullanıcılar
Üst Alt