Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Okullarda 'Yıldız Liderler' Yetiştirilecek

Okullarda 'Yıldız Liderler' Yetiştirilecek
0
63

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Okullarda 'Yıldız Liderler' Yetiştirilecek MEB İlköğretim Genel Müdürü İbrahim Er ile Hayal Ortakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Yaman, konuyla ilgili olarak 10 Ocak 2008 tarihinde Oku Düşün Paylaşbaşlıklı bir protokol imzaladı Protokol, İlköğretim okullarında yarının liderleri olacak öğrencilerin okuyan, araştıran, marifetli düşünen, düşündüğünü anlamlı ve anlaşılır şekilde açıklayan, algılama gücü yüksek, sentez kabiliyeti olan aydınlatılmış, ulusal ve manevi değerlere sahip, yüksek karakterli bireyler yetiştirmeyiamaçlıyor İlköğretim 6 ve 7 sınıflara yönelik projeye kadar, Türkiye genelinde belirlenecek 200 ilköğretim okuluna Düş Ortakları Derneği’nce marifetli kütüphaneler kurulacak ve Oku Düşün Paylaşetkinliği için özel hazırlanan bir kitap konulacak Bu kitapta öğrencilerin, belirtilmiş başlıklarla hazırlanmış konularla ilgili düşüncelerini açıklama etmeleri sağlanacak Hayal Ortakları Derneği, kütüphanelere Türk ve dünya klasiklerinden oluşan çocuklara yönelik kitapları da koyarak, eğitimi destekleyecek Öğrencileri düşünmeye yöneltecekşekilde tasarlanan bu kütüphaneler, ilk kez gelecek ay Adana, Sakarya, Ankara ve Denizli’de belirlenen okullarda açılacak, sonradan ülke geneline yaygınlaştırılacak Liderler nasıl belirlenecek Projeyi kullanmak üzere Hayal Ortakları Derneği’nce özel olarak yetiştirilmiş gönüllü moderatörler, okullarda atama yapacak Keza okullarda bu projede tahsis alacak öğretmenlere de eğitim verilecek Bir alıştırma çizelgesi hazırlanacak ve bu çizelgeye tarafından başvuru başlayacak Oku Düşün Paylaşetkinliğine en fazla sayıda öğrencinin katılımının sağlanması için zorunlu duyurular yapılacak Kılavuz hoca, sınıf öğretmeni ve Düş Ortakları Derneği adına devir alacak öğreticiler, bu etkinliğe katılması yerinde görülen öğrencilerin seçimini yapacak Öğrencilere Oku Düşün Paylaşetkinliği için hazırlanan kitaplar eşliğinde 18 haftalık bir eğitim verilecek Bu eğitimde en fazla galibiyet gösteren toplam 12 öğrenci İstanbul’da 5 günlük Yıldızlar LiderlikKampına alınarak, eğitim görecek Ankara'daki marifetli kütüphane Hayal Ortakları Derneği, Oku Düşün Paylaşprojesi, şu anda İstanbul’da 5 ve Ankara’da 5 olmak üzere 10 ilköğretim okulunda pilot olarak uygulanıyor Dernek, proje zarfında geçen sene Ankara’daki GülenMuharrem Pakoğlu İlköğretim Okuluna marifetli kütüphanekurdu Kütüphanede, apaçık 12 öğrencinin oturabileceği ve birbirlerinin yüzünü görebileceği daire şeklindeki masa ile masanın bir ucunda kürsü bulunuyor Öğrencilerin ardından ise izleyiciler için 4 sandalye daha yer alıyor Öğrencilerin oturduğu sandalyeler koyu yeşil, izleyicilerin oturduğu sandalyeler ise açık yeşil renkli Kütüphanenin tavanından etrafında renkli boncuklar bulunan avizeler sarkıyor Pencereleri ise bej renkli zemin üstünde açık yeşil desenler bulunan perdeler süslüyor Kütüphanede öğrencilerin fikirlerini paylaşacağı masanın bulunduğu bölüme eksik sayıda kitap rafı konulmuş Başlıca kitap rafları kütüphanenin bir başka bölümünde yer alıyor Yetkililer, gözü yormayan ve öğrencilerin fikirlerini rahatça dile getirmeye uygun biçimde tasarlanan kütüphanenin, bu tasarım şekliyle öğrencileri düşünmeye yöneltmeyi amaçladığınıdile getirdiler Okul Müdürü Bahri Yıldızbaş, Hayal Ortakları Derneği tarafından geçen yaz oluşturulan kütüphanenin bu eğitimöğretim yılında faaliyete geçtiğini kaydetti Öğrencilerin her hafta cumartesi günü 11001200 saatleri arasında okudukları kitaplarla ilgili düşüncelerini paylaşmak amacıyla okula geldiklerini belirten Yıldızbaş, bir öğretmenin de grubu idare etmek üzere hazırlanmış bulunduğunu söyledi Yıldızbaş, öğrencilerin düşüncelerini ayrıca oturdukları yerde keza de kürsüde de açıklama edebildiklerini kaydetti Oku Düşün Paylaşetkinliğine katılan öğrenciler de her cumartesi gününü iple çektiklerini dile getirdiler Etkinliğe başladıklarında Oku Düşün Paylaşkonulu kitabı işlediklerini gösteren öğrenciler, hayal kurmateması ile başlayan bu süreçte SevgiHürmet, Eki Çalışması, Hedeflerimiz, Hatalardan Ders Alma, Sorumluluk, İç Disiplin, Sözünü Tutma, Artı Us, kararlılık, Zihinsel Manileri Aşmak, Önyargı, Deneyim, ArzuBaşarı, HiddetDayanma, BencillikGurur, Korku ve Cesaret, Bireysel Gelişimgibi konuları işlediklerini, bu konularla ilgili düşüncelerini kağıda dökerek, birbirleriyle paylaştıklarını anlattılar Öğrenciler, daha sonra okudukları kitaplarla ilgili düşüncelerini burada paylaştıklarını açıklama ettiler Düşüncelerini paylaşırken ilk kez kitapla ilgili data verdiklerini anlatan öğrenciler, kitabın konusunu anlattıklarını ancak sonuç kısmını söylemeyerek, arkadaşlarının zihin yürütmesini istediklerini belirttiler Öğrenciler, kitabı arkadaşlarına öğüt edip etmemeye de karar verdiklerini dile getirdiler Milliyet