Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

okulumuzdaki demokratik uygulamalar

0
122

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58

Demokratik okul, demokrasinin tüm değer ve özelliklerinin yaşandığı öğretilmeye çalışıldığı bir mektep sistemini ifade eder Demokratik bir etraf oluşturabilmek özellikle, geçerli kuralların demokratik olmasına, bunlara uyacak insanların demokrasiyi kendileri için doğrusu bir yaşam tarzı olarak seçip gereklerini yerine getirmelerine bağlıdır Bu mektep tipinde yönetim, program, öğretim uygulamaları ve eğitim ortamı bir tamamen demokratik değerle donatılmıştırDemokratik okul, demokrasinin gelişmesine, yaşanmasına ve güçlenmesine imkan sağlar genelde demokratik bir okulun idare ve programıyla ilgili şu özellikler sıralanabilir

1 Okulun genel yapısı ve uygulaması serbest, hoşgörü, dürüstlük, gerçeklik, akılcılık gibi temel insani değerlere verdiği önemi yansıtmaktadır
2 Okuldaki tüm fertlerin insan haklarına saygılı olmaları gerektiğini ve haklarını koruyup sahip çıkmaları gerektiğini bilmelerini sağlamalıdır
3 Haklar arasında hiçbir adalet gözetilmemelidir
4 Cezai müeyyidelere aleyhinde uygun savunma hakkı ve imkanı sağlanmalıdır
5 Uygulanan eğitim, insan kişiliğinin tam ve tam olarak gelişmesine yöneliktir
6 Iki Taraflı, hoşgörü, hürmet, dostluk ve uzlaştırma ortamı sağlanmalıdır
Sıralanan bu özellikler, demokratik değerlerin bir bütünüyle yaşamın bambaşka boyutlarına yansımalarından başka bir şey değildir *

858,497Konular
982,563Mesajlar
30,307Kullanıcılar
sinboykaSon üye
Üst Alt