Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

okulumuzdaki demokratik uygulamalar

0
117

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0

Demokratik okul, demokrasinin tum değer ve ozelliklerinin yaşandığı oğretilmeye calışıldığı bir okul sistemini ifade eder Demokratik bir ortam oluşturabilmek ozellikle, gecerli kuralların demokratik olmasına, bunlara uyacak insanların demokrasiyi kendileri icin gercekten bir yaşam bicimi olarak secip gereklerini yerine getirmelerine bağlıdır Bu okul tipinde yonetim, program, oğretim uygulamaları ve eğitim ortamı bir butun olarak demokratik değerle donatılmıştırDemokratik okul, demokrasinin gelişmesine, yaşanmasına ve guclenmesine imkan sağlar Genel olarak demokratik bir okulun yonetim ve programıyla ilgili şu ozellikler sıralanabilir

1 Okulun genel yapısı ve uygulaması ozgurluk, hoşgoru, durustluk, gerceklik, akılcılık gibi temel insani değerlere verdiği onemi yansıtmaktadır
2 Okuldaki tum fertlerin insan haklarına saygılı olmaları gerektiğini ve haklarını koruyup sahip cıkmaları gerektiğini bilmelerini sağlamalıdır
3 Haklar arasında hicbir hak gozetilmemelidir
4 Cezai mueyyidelere karşı uygun savunma hakkı ve imkanı sağlanmalıdır
5 Uygulanan eğitim, insan kişiliğinin tam ve butun olarak gelişmesine yoneliktir
6 Karşılıklı, hoşgoru, saygı, dostluk ve barış ortamı sağlanmalıdır
Sıralanan bu ozellikler, demokratik değerlerin bir butun olarak yaşamın farklı boyutlarına yansımalarından başka bir şey değildir

858,496Konular
981,708Mesajlar
29,779Kullanıcılar
meso1212Son üye
Üst Alt