Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Okunmasi gereken bİr rÜya...

Okunmasi gereken bİr rÜya...

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
biraz uzun ama sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim Anlatım sıkıcı değil sürükleyici bir üslüp taşıyor

Cevremdeki insanlar yaptigim zulümden dolayi benden uzaktilar

Dediki:
Günlerden bir gün evlenmeyi arzuladim ve bir cocuk sahibi olmayi

Evlendim ve bir cocugum olduAdını Fatma koydumOnu cok sevdimVe Fatma büyüdükçe kalbimdeki imanda onunla büyüdüKalbimdeki isyanda azaldi onunla
Elimde içki kadehi vardi onu içme isteğiyle doldurmustum Fatma onu devirdi Daha yaşı iki bile değildi

Sanki ona bunu yaptiran Allahtı!
O büyüdükçe kalbimdeki imanda onunla büyüdü Allaha yaklaştığım her bir adımda içinde olduğum maasilerden(isyanlardan) uzaklaştım biraz biraz
Ta ki Fatma 3 yaşına basana kadar
3 yaşını bitirdiğinde Fatma öldü!!

Ve Malik Ibnu Diynar devam ediyor anlatmaya:

Kızım Fatma ölünce durumum vaziyetim eskisinden dahada kötü oldu
Ve bende çevremdeki müslümanlarda olan ve beni bu büyük üzüntüye karşi dayanmamı sağlayacak sabır yoktu

Hersey çok kötüye gidiyorduŞeytan durmadan benimle oynuyorduTa ki o gün geldi ve Şeytan bana dediki:

Bugün öyle bi sarhoş olacaksınki daha önce hiç böyle sarhoş olmadın!!
Ve ben o gece içmeye ve sarhoş olmaya azmetmiştimGece boyu içtimiçtim içtim!!

Öyle bir duruma gelmiştimki rüyalar beni birbirine atıyorduTaki o rüyayi görene kadar:

Rüyamda kıyamet günündeydim! Güneş kararmış, denizler ateşe çevrilmiş, depremler oluyordu durmadan

İnsanların hepsi kıyamet günündeydi İnsanlar zumre zumregrup gruptuve ben o insanlarin arasındaydım
Sesler duyuyordum birisi sesleniyordu:
Ey Filan oğlu filan!! Cabbara hesap vermeye hadi! Diyordu

Ve o cağrılan insanın yüzünün rengi simsiyah olmuştu duyduğu o korkudan
Bircok insane cağrıldı ta ki kendi ismimi duyana kadar
Ses beni cağırıyordu Haydi Cabbara Hesap vermeye!! Diyordu

O an çevremdeki o insane kalabalığından kimse kalmamıştı Kıyamet günü Mahşer yeri bomboştu
Sonra bir anda karsimda bir fare gördüm çok büyüktü(devdi), çok vahşi ve çok saldırgandı Çok güçlüydü Ağzı açık bana doğru koşuyordu
Bende duyduğum korku ve dehşetten dolayı ondan kaçmaya baslamıştım
Kaçarken bir anda karşımda oldukca yaşlı ve zayıf bir adam gördüm ve ona seslendim:
AHH!! Beni bu dev fareden kurtar!!
Bana dediki: Oğlum ben cok zayıfım seni ondan kurtaracak gücüm yok Ama şu yönde koş eminim kurtuluşa ereceksin

Ben onun dedigi yöne doğru koşmaya başladim Dev fare hala arkamdaydı beni kovalıyordu Ve karşıma cehennemin ateşi cıktıYüzümde hissediyordum o dehşetli sıcaklığı!!!
Fareyle cehennem arasında sıkışmıştım
Ve kendi kendime dedimki o an Ben bu fareden ateşe düşmek için mi kaciyorum!!

Ve koşa koşa bana bu yolu tarif eden o zayif adama doğru koşmaya başladım Farede peşimdeydi gittikçe yaklaşıyordu bana
çok korkuyordum!! Adamın yanına geri geldim ve ona dedimki:
Allah aşkına beni bu fareden kurtar yalvarırım!
Ve yasli adam benim halime ağlıyordu
Bana dediki:
Beni görüyorsun ben cok zayıfım güçsüzüm benim seni kurtaracak halim yokAma bu sefer şu yönde koş! Bu sefer inşaallah kurtuluşa ereceksin…

Adamin dediği yönde koştum deli gibi Fare hala kovalıyordu bir adım arkamdan koşuyordu Beni ısıracaktı az kalmıştı… Ta ki karşımda o dağı görene kadar…
O dağın üstünde bir sürü bebek vardi
Ve o dağın üzerinde bulunan çocukların hepsi ağlıyorlardı Hepside aynı şeyi söyleyerek ağlıyor haykırıyorlardi
Diyorlardiki:
Ey Fatma!! Babana bak! Babana bak!!

Malik ibnu Diynar dediki:
O an o çocuğun kızım Fatma oldugunu anlamıştım
Ve o an 3 yaşında ölüpte cennete gıtmış bir kızım olduğuna çok sevinmiştimBeni bu dehşetli korkudan(fareden) kurtarip Cennete sokacaktı…
Kızım beni sağ eliyle tutu ve kurtardi…
Ve sol eliyle fareyi ittiben o an korkudan ölü gibiydim

Sonra tıpkı Dünyadayken olduğu gibi onu kuçagima oturttum!
Bana dediki:
Ey Babacigim! Deyip su ayeti okudu bana:
??? ??? ????? ????? ?? ???? ?????? ???? ????

Meali: İman edenlerin kalplerinin Allahin Zikrine dönmesinin zamani gelmedimi?

Ona dedimki:
Kızım! Bu fare neydi bana anlat!!

Dediki: O fare senin dünyada içinde olduğun işlediğin kötü amellerindi Onu sen besledin büyüttün ve onun seni yiyebilecek büyüklüğe sen ulaştırdın!!

Ey Babacigimm! Sen bilmiyor musunki Dünyada işlenen ameller Ahirette kıyamet gününde mucessem olarak karşımıza çıkar!!

Ona dedimki:
Peki o zayıf adam?

Dediki:
O yaşlı ve zayıf adam senin güzel amellerindi Sen onu böyle zayıf böyle güçsüz böyle çaresiz bıraktın Onu kendi haline ağlattın!!! Seni kurtarmasına izin veremeyecek duruma sen koydun!
Eger ben doğmasaydım ve küçük yaşta günahsız olarak ölmeseydim seni bu dehşetten kurtaracak başka bişey yoktu!

O an uykudan ağlaya ağlaya uyandım!
Agzımdan çıkan su kelimelerle:
Evet Allahim vakti geldiEvet Allahım vakti geldi!!

Hemen gusul abdesti alıp giyinip camiye koşayım sabah namazina! Günahlarımdan arınmak kendime cennet yolunu çizmek tövbe etmek Allaha yalvarmak için…
Camiye girdiğim an imamın okudugu o ayet!!!
Ruyamda kızımın beni kurtardığında okudugu ayetti!!
??? ??? ????? ????? ?? ???? ?????? ???? ????

Meali: İman edenlerin kalplerinin Allahin Zikrine dönmesinin zamani gelmedimi?

Bunlari yasayan kisi…
Tabiinlerin imamlarinin efendisi!!
MALiK BiN DiYNAR!!!

O insanlar arasinda geceler boyu ağlamasiyla bilinirdi…

Ve derdiki:
Allahim! Kimin cennete gireceğini, kimin cehenneme gireceğini sadece sen bilirsin!

Ben bunlardan hangisiyim ?

Allahım! Beni cennet ehlinden eyle! Cehennem ehlinden eyleme!

Malik Bin Diynar büyük bir tövbe etti
Ve insanlar arasinda şöyle meşhur oldu:

Caminin kapısına giderdi ve insanlara seslenirdi derdiki:

Ey asi insanlar ey günahkar insanlar… Allahınıza dönün!! Gafil insanlar… Allahınıza dönün!!!

Ey Allahtan kaçan kullarAllahınıza dönün!

Rabbin sana gece gündüz sesleniyor! Seni cagırıyor!!!

BANA BİR KARIŞ YAKLAŞANA BEN BİR DİRSEK YAKLAŞIRIM BANA BİR DİRSEK YAKLAŞANA BEN BİR KULAÇ YAKLAŞIRIM…BANA YÜRÜYENE BEN KOŞARIM!!

La ilahe illa ente Subhaneke…Inni kuntu min elZalimin(tÖvbe duasi)

Peygamber efendimiz bir hadisi Şerifinde şöyle buyuruyor:

?? ???? ???? ???? ???? ????? ??? ?? ?? ?????? ??? ????!
Meali:
Bir insanin hidayetine vesile olman senin için dünyadan ve içindeki herseyden hayırlıdır