Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Okurken Bile Tansiyonunuzu Düşürecek Antik Roma'dan Bol Sarımsaklı 2800 Yıllık Tarif!

Okurken Bile Tansiyonunuzu Düşürecek Antik Roma'dan Bol Sarımsaklı 2800 Yıllık Tarif!
0
47

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
s-e6e3f53c269c106f38455a7dadec4b0e37bc14f2.jpg


Ekmek, şarap ve zeytinyağının anavatanı Antik Akdeniz'in en güzide mutfaklarından biri olan, dünyanın birinci gurmelerini ve şeflerini yetiştiren Antik Roma'da hayal edebileceğinizden çok daha güçlü bir mutfak kültürü vardı. Antik çağlarda yaşayan beşerler ne yiyorlardı diye merak ediyorsanız şayet bu tanım epeyce ilgi alımlı. Bir nevi antik çağ atıştırmalığı sayılabilecek olan bu tanım için bir oldukça sarımsak gerekiyor!


Sarımsaklı Peynir




Gereçler:

  • 2 baş (20–25 diş) sarımsak

  • 225 gr Pecorino Romano peyniri

  • 1 büyük avuç kişniş yaprağı

  • 2 tepeleme çay kaşığı doğranmış taze kereviz yaprağı

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Nasıl Yapılır?

1. Sarımsakları soyun ve kabaca doğrayın. 

2. Peyniri rendeleyin. 

3. Otları kabaca doğrayın.

4. Mutfak robotunuz yoksa ve havanda yapacaksanız şayet: Sarımsak ve tuzla başlayın ve sarımsaklar hamur kıvamına gelene kadar dövün.

5. Akabinde peyniri ve otları ekleyin.

6. Pürüzsüz bir karışım elde ettiğinizde sıvıları ekleyin ve uygunca karıştırın.

7. Bir mutfak robotu kullanıyorsanız şayet: Tüm katı gereçleri ekleyin ve karışım pürüzsüz olana kadar işleyin, akabinde sıvıları ekleyin.

8. Karışımı bir ortaya toplayın ve buzdolabına atın.

Kuruton ekmeklerle servis yapabilirsiniz. 


Bu tanım muhtemelen çiftçilerin yediği rustik ve klasik bir yemekti. Fakat kalbi olanlar dikkatli olsun! Deneyenlere şimdiden afiyet olsun, yedikten sonra bir iki hafta insan içine çıkmazsanız çok seviniriz!

Kaynak: Andrew Dalby & Sally Grainger. The Classical Cookbook. Oxford University Press. 1996. p. 85-86.

 

Similar threads

Antik Akdeniz, gastronominin doğduğu topraklardır. Dünyanın birinci aşçılarını yetiştiren bu topraklarda uygun yemek yeme kültürü ve ince damak zevkleri çok değerliydi. Şayet mutfakta macera arıyorsanız ve farklı lezzetler denemek istiyorsanız imparatorların yediği birbirinden lezzetli yemekleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Tarif Ayrıntıları Mutfağı : Hint Türü : Tavuk Pişirme Süresi : 4550 dk Pişirme Şekli : Tencere Zorluk : Orta Kişi Sayısı : 46 Tarif Malzemeleri 1 kg kemiksiz tavuk eti ( orta boy küp doğranmış) 2 çay kaşığı toz zencefil 4 diş sarımsak 2 çay kaşığı tarçın 1\2 çorba...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Sağlıklı, besleyici ve lezzetli mi lezzetli bir köfte tanımı ile sizlerleyiz! İşte nefis yeşil mercimekli köfte tanımı... Yeşil Mercimekli Köfte Tanımı Materyaller; 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 büyük soğan, doğranmış 2 dilim kepekli ekmek 200 gram mantar 1 tatlı kaşığı kekik  1 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
159
Hep makarna hep makarna olmaz! Risotto dediğimiz yemek İtalyanların özellikle nişastasını kullanarak bağladıkları bir pirinç yemeği Gelin İtalyanlar bizim nişastası aksın diye suyun altında saatlerce yıkadığımız pirinci kendi lehine nasıl çevirmiş görelim 1 Pardon biri armut mu dedi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Ana yemeklerin pabucunu dama attıracak kadar hoş ve doyurucu bu tanımlara bayılacaksınız. 1. Mantarlı Kiş Tanımı: Kiş hamuru için;  115 gr soğuk tereyağı 185 gr un 1/2 tatlı kaşığı tuz 5 yemek kaşığı soğuk su Dolgusu için; 2 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım ay biçiminde ince...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
858,496Konular
981,665Mesajlar
29,735Kullanıcılar
TanselSon üye
Üst Alt