iltasyazilim
FD Üye
Olağan Üstü Lezzetiyle Yumuşacık İçi Dışı Kaşarlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı soda(mineralwasser)
*1 adet yas maya
*1 adet yumurta (sarisi içine beyazı dışına)
*1 kilo kadar un
*1 yemek kaşığı şeker
*150 gr kaşar rendelenmiş hamura
*150 gr kaşar rendelenmiş üstüne
*Tuz
Olağan Üstü Lezzetiyle Yumuşacık İçi Dışı Kaşarlı Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Yumuşacık olağan üstü lezzetli kaşarlı poğaça almanların käsebrötcheni
*Öncelikle sütümüzü ısıtıp içine mayayı ve şekeri ekleyip güzelce eritelim
*5 dakika kadar bekletip yoğurma kabına alalım, üstüne sıvı yağ, soda ve tuzu da ilave edip karıştıralım
*Bende bir kilo un gitti Bardak ve yumurta büyüklüğü farklılık gösterebilir orantılı ekleyin* Kulak memesinden yumuşak bir hamur olacak
*Hamurumuz kabardıktan sonra içine kaşar peyniri ekleyip ,güzelce hamura yedirelim
*Kabarması için tekrar sıcak bir yere bırakalım
*Hamurumuz tekrar kabardıktan sonra mandalinadan biraz büyük parçalar alıp fırın tepsisine sıralayalım
*Bende on beş adet çıktı tekrar kabarması için üstünü örtüp yirmi dakika kadar bekletip üstüne yumurta beyazını sürelim
*Kaşar peynirini poğaçaların her yerine gelecek şekilde serpip önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında altları kızarana dek pişirelim
*Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz
AFİYET OLSUN
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı soda(mineralwasser)
*1 adet yas maya
*1 adet yumurta (sarisi içine beyazı dışına)
*1 kilo kadar un
*1 yemek kaşığı şeker
*150 gr kaşar rendelenmiş hamura
*150 gr kaşar rendelenmiş üstüne
*Tuz
Olağan Üstü Lezzetiyle Yumuşacık İçi Dışı Kaşarlı Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Yumuşacık olağan üstü lezzetli kaşarlı poğaça almanların käsebrötcheni
*Öncelikle sütümüzü ısıtıp içine mayayı ve şekeri ekleyip güzelce eritelim
*5 dakika kadar bekletip yoğurma kabına alalım, üstüne sıvı yağ, soda ve tuzu da ilave edip karıştıralım
*Bende bir kilo un gitti Bardak ve yumurta büyüklüğü farklılık gösterebilir orantılı ekleyin* Kulak memesinden yumuşak bir hamur olacak
*Hamurumuz kabardıktan sonra içine kaşar peyniri ekleyip ,güzelce hamura yedirelim
*Kabarması için tekrar sıcak bir yere bırakalım
*Hamurumuz tekrar kabardıktan sonra mandalinadan biraz büyük parçalar alıp fırın tepsisine sıralayalım
*Bende on beş adet çıktı tekrar kabarması için üstünü örtüp yirmi dakika kadar bekletip üstüne yumurta beyazını sürelim
*Kaşar peynirini poğaçaların her yerine gelecek şekilde serpip önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında altları kızarana dek pişirelim
*Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz
AFİYET OLSUN