iltasyazilim
FD Üye
Ölçüsü Tam Lezzeti Garanti Turşu Tarifi İçin Malzemeler
*Turşu yapmak istediğiniz malzemeyi isteğinize göre seçebilirsiniz Ben 5 litrelik iki kavanoz için şu malzemeleri kullandım
*1 kg kornişon
*1 5 kg acur
*1 kg hırtlak
*1 kg alaca domates
*1 kg havuç
*1 kg beyaz fasulye
*4 baş sarımsak
Suyu için;
*Sirke, tuz, limon tuzu, toz şeker, su
*Oranı nasıl tam tutturacağımızı aşağıda yazdım
Ölçüsü Tam Lezzeti Garanti Turşu Tarifi Yapılışı Turşu el ölçüsü göz kararı yapılınca maalesef her yıl aynı lezzette olmuyor Öncelikle bu tarifi vererek kış boyunca bozulmayan turşular yapmamı sağlayan ablam Ebru Ateş’e teşekkür ediyorum Üstelik az ya da çok yapın aynı oranı tutturabiliyorsunuz
Tarife gelince,
Ben sevdiğim malzemelerden hazırladım Doğrayarak yapmayı tercih ediyorum Daha az yer kaplıyor Tüm malzemeyi yıkayıp büyük bir kabın içine doğruyoruz (Havuçları soyuyoruz ) Domatesleri hafif pembe seviyorum Dağılmaması için sadece onları bütün kullandım Malzemeyi harmanlayarak araya sarımsak atarak kavanozlarımızı dolduruyoruz
Suyunu şu şekilde hazırlıyoruz 1 lt Lik bir kavanoz alıp 14 sirke koyuyoruz (Yaklaşık 2 parmak kadar)Üstüne su doldurarak turşu muzun üzerine döküyoruz Bu şekilde turşu kavanozu muz dolana kadar sirkeli su ekliyoruz (Benim 5 lt Lik kavanozum 2 lt ile doldu )Kaç lt sirkeli su kullandığımızı unutmuyoruz Turşumuzun üzerine doldurdumuz sirkeli suyu bir tencereye boşaltıyoruz Her lt İçin 1 silme yemek kaşığı şeker, 2 dolu yemek kaşığı tuz (en irisinden değil), 1 çay kaşığı kadar limon tuzu koyarak hazırladığımız turşu suyunu ocağa alıyoruz Kaynamaya dönüp tencerenin dibinden minik kabarcıklar çıkmaya başladığında altını kapatıyoruz 10 dk Bekleyip ilk sıcaklığı çıkınca tekrar turşular mızın üzerine döküyoruz Bütün kış hiç yumuşamıyor, tadı bozulmuyor
NOTLAR
1 Ben mutlaka Fersan Üzüm Sirkesi kullanıyorum Tadı ve keskinliği iyi
2 Limon tuzunu su Kaynamaya dönünce atıp eriyene kadar karıştırın Aksi takdirde tencerenin dibinde çıkmayan bir beyazlık bırakıyor
3 Turşunuzun zaman içinde üzeri pür yapıyorsa sirkesi fazla gelmiş demektir
*Turşu yapmak istediğiniz malzemeyi isteğinize göre seçebilirsiniz Ben 5 litrelik iki kavanoz için şu malzemeleri kullandım
*1 kg kornişon
*1 5 kg acur
*1 kg hırtlak
*1 kg alaca domates
*1 kg havuç
*1 kg beyaz fasulye
*4 baş sarımsak
Suyu için;
*Sirke, tuz, limon tuzu, toz şeker, su
*Oranı nasıl tam tutturacağımızı aşağıda yazdım
Ölçüsü Tam Lezzeti Garanti Turşu Tarifi Yapılışı Turşu el ölçüsü göz kararı yapılınca maalesef her yıl aynı lezzette olmuyor Öncelikle bu tarifi vererek kış boyunca bozulmayan turşular yapmamı sağlayan ablam Ebru Ateş’e teşekkür ediyorum Üstelik az ya da çok yapın aynı oranı tutturabiliyorsunuz
Tarife gelince,
Ben sevdiğim malzemelerden hazırladım Doğrayarak yapmayı tercih ediyorum Daha az yer kaplıyor Tüm malzemeyi yıkayıp büyük bir kabın içine doğruyoruz (Havuçları soyuyoruz ) Domatesleri hafif pembe seviyorum Dağılmaması için sadece onları bütün kullandım Malzemeyi harmanlayarak araya sarımsak atarak kavanozlarımızı dolduruyoruz
Suyunu şu şekilde hazırlıyoruz 1 lt Lik bir kavanoz alıp 14 sirke koyuyoruz (Yaklaşık 2 parmak kadar)Üstüne su doldurarak turşu muzun üzerine döküyoruz Bu şekilde turşu kavanozu muz dolana kadar sirkeli su ekliyoruz (Benim 5 lt Lik kavanozum 2 lt ile doldu )Kaç lt sirkeli su kullandığımızı unutmuyoruz Turşumuzun üzerine doldurdumuz sirkeli suyu bir tencereye boşaltıyoruz Her lt İçin 1 silme yemek kaşığı şeker, 2 dolu yemek kaşığı tuz (en irisinden değil), 1 çay kaşığı kadar limon tuzu koyarak hazırladığımız turşu suyunu ocağa alıyoruz Kaynamaya dönüp tencerenin dibinden minik kabarcıklar çıkmaya başladığında altını kapatıyoruz 10 dk Bekleyip ilk sıcaklığı çıkınca tekrar turşular mızın üzerine döküyoruz Bütün kış hiç yumuşamıyor, tadı bozulmuyor
NOTLAR
1 Ben mutlaka Fersan Üzüm Sirkesi kullanıyorum Tadı ve keskinliği iyi
2 Limon tuzunu su Kaynamaya dönünce atıp eriyene kadar karıştırın Aksi takdirde tencerenin dibinde çıkmayan bir beyazlık bırakıyor
3 Turşunuzun zaman içinde üzeri pür yapıyorsa sirkesi fazla gelmiş demektir