Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ölçüsü Tam Lezzeti Garanti Turşu

Ölçüsü Tam Lezzeti Garanti Turşu

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Ölçüsü Tam Lezzeti Garanti Turşu Tarifi İçin Malzemeler

*Turşu yapmak istediğiniz malzemeyi isteğinize göre seçebilirsiniz Ben 5 litrelik iki kavanoz için şu malzemeleri kullandım
*1 kg kornişon
*1 5 kg acur
*1 kg hırtlak
*1 kg alaca domates
*1 kg havuç
*1 kg beyaz fasulye
*4 baş sarımsak

Suyu için;


*Sirke, tuz, limon tuzu, toz şeker, su
*Oranı nasıl tam tutturacağımızı aşağıda yazdım

Ölçüsü Tam Lezzeti Garanti Turşu Tarifi Yapılışı Turşu el ölçüsü göz kararı yapılınca maalesef her yıl aynı lezzette olmuyor Öncelikle bu tarifi vererek kış boyunca bozulmayan turşular yapmamı sağlayan ablam Ebru Ateş’e teşekkür ediyorum Üstelik az ya da çok yapın aynı oranı tutturabiliyorsunuz
Tarife gelince,
Ben sevdiğim malzemelerden hazırladım Doğrayarak yapmayı tercih ediyorum Daha az yer kaplıyor Tüm malzemeyi yıkayıp büyük bir kabın içine doğruyoruz (Havuçları soyuyoruz ) Domatesleri hafif pembe seviyorum Dağılmaması için sadece onları bütün kullandım Malzemeyi harmanlayarak araya sarımsak atarak kavanozlarımızı dolduruyoruz
Suyunu şu şekilde hazırlıyoruz 1 lt Lik bir kavanoz alıp 14 sirke koyuyoruz (Yaklaşık 2 parmak kadar)Üstüne su doldurarak turşu muzun üzerine döküyoruz Bu şekilde turşu kavanozu muz dolana kadar sirkeli su ekliyoruz (Benim 5 lt Lik kavanozum 2 lt ile doldu )Kaç lt sirkeli su kullandığımızı unutmuyoruz Turşumuzun üzerine doldurdumuz sirkeli suyu bir tencereye boşaltıyoruz Her lt İçin 1 silme yemek kaşığı şeker, 2 dolu yemek kaşığı tuz (en irisinden değil), 1 çay kaşığı kadar limon tuzu koyarak hazırladığımız turşu suyunu ocağa alıyoruz Kaynamaya dönüp tencerenin dibinden minik kabarcıklar çıkmaya başladığında altını kapatıyoruz 10 dk Bekleyip ilk sıcaklığı çıkınca tekrar turşular mızın üzerine döküyoruz Bütün kış hiç yumuşamıyor, tadı bozulmuyor
NOTLAR
1 Ben mutlaka Fersan Üzüm Sirkesi kullanıyorum Tadı ve keskinliği iyi
2 Limon tuzunu su Kaynamaya dönünce atıp eriyene kadar karıştırın Aksi takdirde tencerenin dibinde çıkmayan bir beyazlık bırakıyor
3 Turşunuzun zaman içinde üzeri pür yapıyorsa sirkesi fazla gelmiş demektir
 

Similar threads

Ölçüsü Tam Turşu Tarifi İçin Malzemeler *1 litrelik kap için ölçü *4 çay bardağı ( küçük boy) üzüm sirkesi *4 yemek kaşığı turşuluk tuz yoksa iri tuz *2 yemek kaşığı şeker *56 adet limon tuzu *Kaynayıp soğutulmuş su *1 baş sarımsak Ölçüsü Tam Turşu Tarifi Yapılışı Malzeme ayrı yerde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler *yarım kg *sivri biber *yarım kg fasulye *2 adet havuç *1 kg salatalık *yarım orta boy beyaz lahana *1 kg ham domates *2 adet kırmızı biber *3 baş sarımsak *250 g süs biberi *bir küçük karnabahar *2 adet kelek *1 tutam maydanoz *1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
Yağlı Balık Biberi Turşu Tarifi İçin Malzemeler *9 kg balık biberi *4 kg üzüm sirkesi *500 kg sıvı yağ *570 gr tuz *500 gr sarımsak ve su *Bir parça dolusu toz şeker *Turşuyu ister cam kavanoz isterseniz küçük plastik kavanozlara kura bilirsiniz Takriben 1520 günde güneş görmeyen yerde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Kışlık Turşu Tarifi İçin Malzemeler *8 kg İki tane kavanoz *1 orta boy lahana *2 kg Salatalık *2 kg Acur *2 kg Biber *1 kg Havuç *1 kg Yeşil domates Turşunun suyu için: *4 lt Su *7 su bardağı sirke *2 yemek kaşığı limon tuzu *14 yemek kaşığı iri tuz Kışlık Turşu Tarifi Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
5 Güne Hazırlanmış Kornişon Turşu (Garanti Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler *2*kg kornişon salatalık *1 bas sarımsak *1 yemek yemek kaşığı limon tuzu *1 yemek kaşığı toz şeker *2 yemek yemek kaşığı tepeli kaya tuzu *3 su bardağı üzüm sirkesi 5 Güne Hazır Kornişon Turşu (Garanti Lezzet)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
134
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,326Kullanıcılar
verliaqwSon üye
Üst Alt