Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Öldüğünü bilmiyor...

Öldüğünü bilmiyor...
0
27

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Öldüğünü bilmiyor türkan sabanci sakıp sabancı nın oğlu sakıp sabancının çocukları sabancının oğlu türkan sabancı 1549045659 1549045659 oldugunubilmiyor5c548fa01c48eoldugunubilmiyor5c548fa01c48e http:imagessuperonlinecomhaber200805054534 'Öldüğünü bilmiyor' Sakıp Sabancı'nın eşinden arkadaş canlısı ve çok özel direktifler geldi Türkan Sabancı, 15 yaşındayken özürlü olduğunu öğrendiği oğlu Metin'e yıllardır gözü gibi bakıyor Çoğu ailenin özürlü çocuklar yüzünden dağıldığına uyarı çeken Sabancı, Anne çocuğuyla pozitif ilgilenince, kocası çekip gidiyordiyor Türkan Sabancı bütün 37 yıldır hasta yakını O, her türlü fiziksel imkana rağmen özürlü oğlu Metin için bir şey yapamamış olmanın acısını yaşayan bir anne' Elden bir şey gelmez' sözünü defalarca işitmiş Çaldığı kapıların çoğundan eli manâsız dönmüş Tek tesellisi doktorların Ancak birkaç sene yaşardedikleri oğlunun büyüdüğünü bakmak olmuş PARA NEDİR BİLMİYOR Türkiye'nin en varlıklı özürlüsü olan Metin, para kavramı ile hiç tanışmamış Paranın ne çağrıda bulunmak olduğunu öğrenememiş ama kendi durumundakilere en büyük finansal desteği o veriyor Adına kurulmuş bir hastanesi ve okulları var Metin bunları bilmiyor Hayatında en iyi bildiği şey annesi 'Anne' deyince gözlerinin içi gülüyor 'Baba' deyince ise dudak büküyor görünen o ki öldüğünü algı edemediği babası Sakıp Sabancı'yı fazla özlüyor Türkan Sabancı oğlu için bir dünya kurmuş Sabancı Köşkü'nde, hayat Metin'e göre dönüyor Türkan Bayan, yemeğinden uyku düzenine, kıyafetlerinden çıkacağı tatillere kadar oğlunun her şeyini kendi ayarlıyor İşte 37 yıldır hasta oğlu ile yaşayan Türkan Sabancı'nın anlattıkları: ÜMIDINI YITIRME FAZLA FENA! Hasta bir çocuğa sahip olmanın en büyük zorluğu ne? Hastalığa karşı hiçbir şey yapamamak, umutsuzluk Diğer Taraftan bu çaresizliği kabullenmek, aynı zamanda yaşamak gerekiyor Metin böyle doğdu Onun mutlu olması, rahat etmesi için hayatımdan fazla şey verdim Sağlığımı kaybettiysem, bunun nedeni yüzde 70 Metin'in durumudur Oğlunuzun hasta olduğunu ilk duyduğunuzda ne hissetmiştiniz? Bu şoku atlatmak ne kadar zamanınızı aldı? Bizim hayatımızda böyle bir şey yoktu, yaşanmış bir tecrübemiz yoktu Bu yüzden ayrım edemedik Metin'in durumunu Aklımıza bile gelmedi Yabancı bir doktor ziyarete gelmişti; Bu çocuk şey galibadedi Ben de Metin'i doktora götürdüm Az Önce 15 yaşındaydı, çok tatlıydı Hekim önüne oyuncaklar koydu, uzun tetkiklerden sonra gövde yapısına baktı ve teşhisi koydu Böyle bir şey beklemiyordum Önceleri fazla ağladım, üzüldüm Yaşayamamasından korkttum İnsan ne olursa olsun, çocuğunun yaşamasını istiyor Sizin durumunuzda olan annelere ne öneriyorsunuz? Kimseye bir şey öneremem Herkesin şartları muhakkak Lakin bu durumda olan tüm annelere katlanma diliyorum; bu işin tek çaresi sabır İnsan bir noktada, Tanrı bana bunu nasip etmiş ve böyle uygun görmüşdiyor ve kabulleniyorsunuz durumu Devlet bu durumdaki çocuklar için ne yapmalı? Türkiye'de kimbilir kaç tane Metin gibi spastik çocuk var! Lakin devlet hiçbir şey yapmıyor onlar için Siz neler yapıyorsunuz? Bizim ailede takviye işini en iyi Dilek yapıyor En dürüst takviye kanallarını o buluyor Metin'in adını taşıyan bir mektep var Onun durumundakileri oraya yönlendiriyoruz Balta Limanı Kemik Hastalıkları Hastanesi'ne de destek verdik Ailelerin çoğu, özürlü çocuklarını duvarların arasına kapatıyor Onlardan utanıyorlar Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Yalnızlık hissinden onları kurtarmak lüzumlu Metin kalabalığa bayılıyor Geçen gün Bahçelievler Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan bir grup çocukla, İstinye Park'ta eğlendiler Gözlerinin içi güldü Onları ziyarete gideceğiz yine Metin gezmeyi, arabayla dolaşmayı ve denizi çok sever Müzik dinlemeye bayılır Her seyahatimde onu da götürüyorum yanımda Şu Anda Allah izin verirse Fransa'ya gideceğiz Şimdiden yerini ayırttım Özürlü çocuklarına bakmayan veya bakamayan aileler var Hatta bu nedenle boşanan çiftlere bile rastlanıyor Kocalar daha çok sorun çıkarıyor çünkü bayan çocuğuyla ilgilenmekten kocasına ayıracak vakit bulamıyor Kocalar da çekip gidiyorlar Bayan ne yapsın? Çocuğuyla mı ilgilensin, kocasıyla mı? Nasıl yetsin ikisine ansızın? Onları da suçlamıyorum gerçekte İnanın çok zor bir koşul bu! Kadınların üstüne bedensel önem de binince fazla eziliyorlar Bir çocuk ne olursa olsun annesine bağlıdır Sakıp Bey bana o konuda çok yardım oldu Hep yanımdaydı Başka kocalar da eşlerini bırakmasınlar aniden en sevdiğiniz insanın fazla hasta olduğunu öğrenirseniz ne yaparsınız? Her şeyi ile bundan böyle size fazla daha pozitif ihtiyacı olduğunu anladığınızda, hayatınızı nasıl değiştirirsiniz? Hastabakıcı haline gelmeye hazırlanmış mısınız? Bu soruların yanıtını çok iyi bilen millet var Birçok tanıdığımız yüzlerKonuşulması hiç de basit olmayan bu konuyu bizimle konuştular Bu yazı dizisinde, onların film gibi hayatlarına tanık olacaksınız Türkan Sabancı Türkiye'nin en zengin hasta yakınlarından biri Özürlü olan biricik oğlu Metin'in bütün 37 yıldır yanına Her gün bu sorunu en derin yaşamış kişilerden biri Ama onlar zengindemeyin! İnsanın parası olduğu halde öyle bir şey yapamaması, başka bir güçlük Türkan Sabancı bütün içtenliği ile hayatının öyle de bilinmez bu yönünü anlattı bir de futbolcu Sedat Balkanlı var Onun adını lütfen hiç unutmayın Fenerbahçeli futbolcu Sedat, ALS hastası ve 9 yıldır yalnızca gözlerini hareket ettirebiliyor İki oğlu ve eşi Şükran Bayan, hasta yakını olmanın ne çağrıda bulunmak olduğunu hiç de kolay öğrenmediler Şükran Balkanlı'nın anlattıkları inanılır gibi yok Nejat Uygur Türkiye'ye damgasını vuran bir tiyatrocu fakat o da artık hasta Etken bir baba artık hasta olunca neler mi olur? Bu sorunun yanıtını oğlu Süheyl Uygur'dan dinledik Bu dizi; hemen hemen bir yaşam dersi gibi Hasta yakını almak zorunda kalan halk müziği, bir gün bir anda benzer durumla karşılaşan kişilere fantastik ip uçları verecekler Metin, babasının öldüğünü biliyor mu? Bilmiyor ve anlamıyor ama eminim onu çok özlüyor Ara Sıra gelecek zannediyor Geçen gün Sakıp Bey'in şöforünü gördü ve babası gelecek zannetti Babadedi ve bekledi bir süre Sakıp Bey'le hasta yatağında Metin'in durumunu konuşabildiniz mi hiç? Yok, hiçbir şey konuşmadık o kadar çok ziyaretçi geliyordu oysa Ben bile yarım saat yanına oturma fırsatı bulamadım kendisinin Sürekli ziyarete gelenleri kabul ettik, durduk Bir röportajınızda okudum; 'Ben öldükten sonradan, Metin'e ne olacak?' diye düşünüyormuşsunuz Dürüst mu bu? Onu Sakıp Bey öldüğünde düşündüm Fakat artık içim daha kuytu Biri değil oldu mu, hayatlarımız devam ediyor Mesela Sakıp Bey gideli bütün 4 sene oldu Ben hayatıma devam ediyorum, pek değil mi? Onunla birlikte canlı canlı mezara girmedim Buna da bir tedavi bulunur elbet Metin için her gün sizin elinize bir istif tedavi seçeneği geliyordur Onlar arasında eleme gerçekleştirmek çok kolay bir şey değil Kök gözenekli olan ve botoks gibi yöntemleri de deniyor musunuz? Değil, hayır Artık manâsız hayallerin peşinde koşmuyoruz Metin'i emin bir öğretmen takip eder; nadiren ona götürürüz İlaçlarının değiştirilmesi lazımsa; değiştirir veya devam eder Onun dışında yaşamına her gün yeni bir şey ilave etmeyi denemiyoruz Yeni bir buluş filan ne eyvah ki değil Metin de deneme tahtası olamaz! Mesela Amerikalılar bir iğne ortaya çıkardı Bunu yapıp, çocuğun büyümesini engelliyor ve onu yatağa mahkum ediyorlar Buna müsade veren asıl mıdır, yahut bir canavar mı? Olur mu? Bu çocuğa nasıl kıyarsın? Bu iğneyi buluş edenler suçlu kendimce Botoks gibi yöntemler de Metin'e kâr etmez O cins çare yöntemleri daha küçükler için Bundan Böyle ultrasonla veya testlerle doğacak çocuğun özürlü olup olmadığı fark edilebiliyor Sizin bu nesil imkanlarınız olsaydı, oğlunuz Metin'i gerçi dünyaya getirir miydiniz? Bu devirde genç bir anne adayı olarak yaşasaydım ve doktorumdan karnımdaki bebeğin özürlü olduğunu öğrenseydim, onu aldıramazdım Bebeğime şüphesiz kıyamazdım Analık çok başka bir şey! Bizim zamanımızda ultrason imkanları yoktu Ama özürlü bebeğini aldırma kararı verenlere de hürmet duyarım, kızamam Bu, tamamen hamile olan adayın kendi kararı İsterse aldırır Ben böyle bir çocuk dünyaya getirmek istemiyorumdiyen anne adayları da olabilir  

858,478Konular
981,301Mesajlar
29,565Kullanıcılar
Üst Alt