Öldürülen terörist “Devrimci Karargah örgütünün liderlerinden biri Atalay, Bostancı’da öldürülen teröristin “Devrimci Karargah örgütünün liderlerinden biri olduğunu açıkladı Bostancı'daki çatışmayla ilgili izah etme yapan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, şunları söyledi: ''Üzüntülüyüz, bir polisimizi, emniyet amirimizi şehit verdik Önce onunla başlıyorum Ona Allah'tan rahmet diliyorum üstelik vatandaşımızı yeniden burada kaybetmiş olduk İkisine de Allah'tan rahmet diliyorum Güvenlik amirimiz Semih Balaban, eşi de polis 2 çocuklu Ve Mazlum Şeker isimli vatandaşımız da çok uzaktan olmasına karşın, güvenlik çemberinin dışarıda olmasına karşın bir kaza kurşunuyla, terörist tarafından atılan bir kurşunla hayatını kaybetti'' İçişleri Bakanı Atalay, açıklamasını şöyle sürdürdü: ''Durum şu; zaten araştırmalar vardı Elimizde bilgiler vardı, izleniyordu Önümüzdeki günlerde sansasyonel eylemler yapacakları yönünde bilgiler vardı bu terör örgütünün Ve bunlarla ilgili tespitler yapılmıştı Bu çerçevede bu gece önemli bir operasyon Takriben 60 hedefi olan, konut, iş yeri, bir operasyondur bu gece yapılan Ve dağıtılmış terör örgütlerine yönelik bir operasyondur İstanbul'da yapılan Bu işlem çerçevesinde bu gece 40'a yakın şahıs gözaltına alınmıştır Bunlar aşırı sol ve bölücü terör örgütleriyle bağlantılı kişiler ve hedeflerdir Birisi de bu'' 'ÜÇ ÜST DÜZEY YÖNETİCİSİNDEN BİRİ' Operasyonların aşırı uçlarla benzer kişiler ve hedeflere karşın yapıldığını, bu hedeflerden birinin de Bostancı'daki apartman olduğunu vurgulayan Atalay, ''Burası da tespit edilen hücreli evlerinden birisi Ve buradaki kişi, kimliği biliniyor 'Devrimci Karargah' diye bilinen, hem solla ayrıca bölücü terör örgütüyle irtibatlı bir organizasyonun lider kadrolarından birisidir acilen bu evde ölü olarak yakalanan birey'' dedi Laf konusu şahsın ismi ve kimliğinin olay öncesinde de güvenlik güçlerince bilindiğini açıklayan Atalay, sözlerine şöyle devam etti: ''Hatırlanırsa daha önce bu örgüt, İstanbul'da partimizin İl Başkanlığına bomba göndermişlerdi ve orada yine bir terör olayı meydana getirmişlerdi Onlardan birisi daha sonra yakalanmıştı Bu kişi de orayla benzer ama onun 3 üst yöneticisinden biri diye de açıklama edebiliriz Natürel fazla sayıda, bu gözaltılarla birlikte, bu gece yapılan operasyonlarda malzeme ele geçirildi Patlayıcı, C4, tabanca, patlatma için hazırlanmış bomba düzenekleri, buna benzer unsurlar ele geçirildi'' 'YETERLİ TEDBIR ALINDI MI? ONU BİZ DEĞERLENDİRECEĞİZ' Bakan Atalay, ''ölü ele geçirilen şahsın adını vermekte sakınca olup olmayacağı'' sorusuna, ''Verebiliriz Orhan Yılmazkaya diye bir ad Evvelden izlenen manâlı 3 kişiden biridir bu Kutlamak istemediğim için vermek istemedim'' yanıtını verdi Olay uygun yeterince önlem alınıp alınmadığı yönünde tartışmalar bulunduğunu hatırlatılması üzerine Atalay, şöyle konuştu: ''Bunlar hepsi değerlendirilir arkadaşlar Benim hassasiyetim, bizim hepimizin hassasiyeti bunu tüm toplantılarımızda açıklama ederiz, basına ve kameralara uzun mesafe kurun ve mutlaka engelleyin Bir olay olduğunda önce bu tedbiri alın ve natürel çevredeki vatandaşlar için o güvenlik çemberini oluşturun Basınımız natürel, bu konularda onlar kendilerini gözden geçirsinler tekrar tekrar, 'en önce haber vereceğim' diye böyle durumlarda doğrusu fazla telaş ediyorlar, telaş ediyorlar Lakin biz, emniyet birimlerimiz bugünkü operasyonda gece vakti başlamıştır 'Yeterli önlem alındı mı? eksikler var mı?' onu biz değerlendireceğiz'' Sabah saatlerinde başlayan ve özellikle ''Devrimci Karargah ve unsurlarına yönelik'' yapılan operasyonlarda 60 değin hedefinin bulunduğunu gösteren Atalay, laf konusu hedeflerde çok sayıda patlayıcı, patlayıcı düzeneği ve tabanca ele geçirildiğini de sözlerine ekledi