Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ölen Sevgilime Kavuşacak mıyım?

Ölen Sevgilime Kavuşacak mıyım?

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Ölen Sevgilime Kavuşacak mıyım? Ben nişanlanmak üzereyken nişanlım vefat etti Onu çok seviyorum aradan yıllar geçmesine rağmen onu unutamadım Evlenmeyi düşünmüyorum çünkü kimsenin günahına girmek istemem hala onu seviyorum Allah’a hep dua ediyorum, cennette kavuşalım diye Sizce bu mümkün müdür Bana, eğer evlenmezsen kavuşursun ama bir başkasıyla evlenirsen kavuşamazsın dediler: Dinde bunun yeri nedir?

Sevgi çok güzel bir şeydir çünkü Allah’ın Vedûd isminin bir tecellisidir, meyvesidir Ağacı, çiçeği, tabiatı, hayvanı ve nihayet insanı sevmek hep bu ismin etkisiyle ve yansımasıyla olur Ama her şeyin bir anormal, ya da marazîpatolojik boyutu da vardır Böyle olunca sevgi de hastalık haline gelebilir Mesela, herhangi bir şeye karşı duyulan sevgi, daha önemli sevgileri gölgeliyorsa bunda bir anormallik var demektir Bir insana karşı duyulan sevgi aşka dönüşebilir, bu normaldir Ama onun ölmesi halinde bu sevgi başka güzelliklere engel oluyorsa bunda da bir anormallik var demektir Sizin evlenmeniz, çoluk çocuk sahibi olmanız, tabii ihtiyaçlarınızı yaşamanız daha güzel şeylerdir ve ölen bir insanın sevgisi bütün bunları gölgeliyorsa, siz sevilecek en büyük şey olarak onu görmüşsünüz, sevginiz onda tükenmiş, adeta düğümlenmiş, urlaşmış ve marazî bir hal almış demek olur Bence bunu yapmayın, Allah’ın o kimseyi size sevgili gösterdiği gibi başkalarını da göstermesi mümkündür Çünkü ona karşı olan sevginiz, ondan değil Allah’tandır Öbür alemdeki hayat tamamen farklı bir hayattır ve orada eğer cennete gidecekseniz sizin her istediğiniz zaten olacağına göre, oranın kararını oraya bırakın Çünkü orada onu isteyip istemeyeceğinizi de bilmiyorsunuz Buranın düşünceleriyle orası için karar vermeyin Kaldı ki siz onun da nereye gittiğini bilmiyorsunuz Diyelim ki, o da siz de cennete gittiniz ve orada gerçekten onunla beraber olmak istediniz, öyleyse buna engel bir şey yoktur Ama bunun karırını buradan vermeniz hatalı olur Bu yolla, yani sevgi ile dahi şeytan sizin hayırlar yapmanıza engel olabilir

ALINTIDIR

858,500Konular
982,387Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt