iltasyazilim
FD Üye
Oliebollen (Kuş Üzümlü Hollanda Lokması) Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı şeker
*400 ml süt
*500 gr un
*20 gr 12 paket yaş maya
*125 gr 1 su bardağı kuş üzümü (normal kuru üzümde olur)
*Bir fiske tuz
*Kızartmak için yağ
Oliebollen (Kuş Üzümlü Hollanda Lokması) Tarifi Yapılışı Çok bereketli ve çok lezzetli yedikçe yiyorsunuz, o yüzden yapmayın
Maya ve şekeri az ılık su içerisinde eritin, üzümü yıkayın suda bekletin, diğer bütün malzemeleri iyice çırpın en son üzümü katıp hazırladığınız hamuru mayalandırın Büyükçe bir tencereye bolca yağ kızdırın, mayalanan hamurdan iki kaşık yardımıyla şekilli şekilsiz rastgele yağın içine atın, şekilsiz olduklarında daha şirin oluyorlar
Kontrollü olarak kızartın çok çabuk pişiyorlar, içi de çiğ kalmıyor Kızaran tombiklerin üzerine bolca bolca pudra şekeri serpip servis edin tadını oradan alıyor
Az yeyin
Afiyet olsun
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı şeker
*400 ml süt
*500 gr un
*20 gr 12 paket yaş maya
*125 gr 1 su bardağı kuş üzümü (normal kuru üzümde olur)
*Bir fiske tuz
*Kızartmak için yağ
Oliebollen (Kuş Üzümlü Hollanda Lokması) Tarifi Yapılışı Çok bereketli ve çok lezzetli yedikçe yiyorsunuz, o yüzden yapmayın
Maya ve şekeri az ılık su içerisinde eritin, üzümü yıkayın suda bekletin, diğer bütün malzemeleri iyice çırpın en son üzümü katıp hazırladığınız hamuru mayalandırın Büyükçe bir tencereye bolca yağ kızdırın, mayalanan hamurdan iki kaşık yardımıyla şekilli şekilsiz rastgele yağın içine atın, şekilsiz olduklarında daha şirin oluyorlar
Kontrollü olarak kızartın çok çabuk pişiyorlar, içi de çiğ kalmıyor Kızaran tombiklerin üzerine bolca bolca pudra şekeri serpip servis edin tadını oradan alıyor
Az yeyin
Afiyet olsun