Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Oligarşi ile yönetilen ülkeler hangileridir, Oligarşi nedir?

Oligarşi ile yönetilen ülkeler hangileridir, Oligarşi nedir?
0
222

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Oligarşi nedir, Oligarşik yönetim biçimi, Oligarşiyle yönetilen ülkeler

oligarşi; dece bir zümrenin yönetmesi neticesinde oluşan bir idare şekli olduğundan dolayı oligarşi ile yönetilen ülkelerde derslik ayrımı vardır

sınıf ayrımı olunca somut ve manevi bir eşitsizlik olduğundan dolayı isyan eden ahali rahatsızlık çıkarır bu yüzden oligarşi fazla tutulan bir yönetim şekli değildir

oligarşi yönetiminde halkı yöneten kesim ticarettarımhayvanc ılık vb türü işlerle ilgilenen yani 1 sınıftaki insan topluluğudur

dünyada oligarşi ile yönetilen topluluk yok denecek dek az bir kesimi oluşturur

suudi arabistan ve iran yanibasimizda oysa örneklerdirbir cok afrika ülkesinde de örnekler vardır *

Similar threads

Oligarşi ile yönetilen devletler hangileridir Oligarşi, halkı sadece bir zümrenin yönetmesi neticesinde oluşan bir yönetim şekli olduğundan dolayı oligarşi ile yönetilen ülkelerde sınıf ayrımı vardır Sınıf ayrımı olunca maddi ve manevi bir eşitsizlik olduğundan dolayı isyan eden insanlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Oligarşi İle Yönetilen Ülkeler Nelerdir? Oligarşi nedir Oligarşi ile yönetilen ülke var mıdır, Bir ülkenin belirlenmiş bir grup veya zümre göre yönetilmesidir Burdaki grup veya zümre ülkedeki askeri, siyasi ya da ülkenin ileri gelenlerinden oluşur Yani devlet yönetiminin azınlık bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Oligarşi nedir, Oligarşik yonetim bicimi, Oligarşiyle yonetilen ulkeler oligarşi; dece bir zumrenin yonetmesi neticesinde oluşan bir yonetim şekli olduğundan dolayı oligarşi ile yonetilen ulkelerde sınıf ayrımı vardır sınıf ayrımı olunca maddi ve manevi bir eşitsizlik olduğundan dolayı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
166
Oligarşi ile yonetilen devletler hangileridir Oligarşi, halkı sadece bir zumrenin yonetmesi neticesinde oluşan bir yonetim şekli olduğundan dolayı oligarşi ile yonetilen ulkelerde sınıf ayrımı vardır Sınıf ayrımı olunca maddi ve manevi bir eşitsizlik olduğundan dolayı isyan eden halk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
161
Oligarşi yönetim şeklinde, devleti yönetme yetkisi herhangi bir kişi ile sınırlı kalmadan bir aile, zümre veya bir grubun ülkeyi yönetme şeklidir. Kısaca oligarşi nedir?: Oligarşi ile ülke yönetiminde söz sahibi olan kişiler ayrıcalıklı sınıflardır ya da herhangi bir zümredir. Devletlerin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
190
858,496Konular
981,850Mesajlar
29,896Kullanıcılar
Adflkco1Son üye
Üst Alt