Muğla'nın Bodrum ilçesinde ailesiyle yaşayan 17 yaşındaki Gamze Sakallıoğlu'nun odasında meyyit bulunmasıyla ilgili gözaltına alınan anne ve baba tutuklandı.
Muğla İsimli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsisinde, boynunda kırık olduğu tespit edilen Gamze Sakallıoğlu'nun gözaltına alınan babası M.H.S. ve annesi T.S' nin jandarmadaki süreçleri tamamlandı.
Adliyeye sevk edilen şüphelilerden anne T.S, adliyeye girişinde gazetecilerin sorusu üzerine, 'Kızım nasıl öldü hiçbir fikrim yok. Benim hakkımın aranmasını istiyorum. Ben yatağında meyyit buldum. Birileri çocuğumu öldürmüş. Gelinimden ve annesinden şüpheleniyorum. Diğeri da olabilir' iddiasında bulundu.
Anne ve baba, savcılıktaki süreçlerinin akabinde çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklandı.
24 Ocak'ta, ailenin ihbarı üzerine Mazı Mahallesi'ndeki meskene gelen sıhhat grupları, Gamze Sakallıoğlu'nun hayatını kaybettiğini belirlemişti.
Mevtin kuşkulu bulunması üzerine meskene gelen Jandarma Olay Yeri takımınca yapılan incelemede, Gamze'nin boyun kısmının iki tarafında kızarıklıklar olduğunu tespit etmişti.