Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ölülerimizi saymayın!- can dundar

Ölülerimizi saymayın!- can dundar
0
57

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Ölülerimizi saymayın! can dundar Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifSavaş insanı duyarsızlaştırıyor Neyse oysa zayiatımız azdiye konuşmalar oluyor sağda solda Böyle bir operasyon için 20 şehit çok iyideniyor, öte taraftan gazeteciler 200 PKK'lı öldürülmüş Bu eksik yok mi?diye soruyorlar 200 ölü için harekata değer miyditartışmaları yapılıyor Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifBöyle konular açıldığında defalarca birkaç yıl önce okuduğum bir asteğmenin mektubuna gidiyor aklım Şırnak'ın Görmeç köyünden yazılı mektup Astarlı dosya kağıdında bozuk bir elyazısı Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifSevgili anneciğimdiye başlıyor ve şöyle devam ediyor: Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifŞu mektubu yazmak için kağıdı bile askerler içinden aratarak zorlama buldum Burada yaşamak çok zorlama anne Yaşamak da vefat etmek de çok tuhaf buralarda Arial,Helvetica,Verdana, Sans Serif Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifTartışıyoruz Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifÜlke ekonomisi bu harekat için ödenecek 50 trilyonu kaldırabilecek mi? Acaba bu paraya değerinde miydi? Bu bedel biraz pahalı yok mi? Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifHerşey anlaşmazlığa neden olandiyor azıcık gözüpek olanlarımız Operasyonun finansalyeti kamuoyu önünde didiklenmeli Ne de olsa bu para bizim vergilerimizden ödeniyor Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifAncak insan canı maliyet listelerinde değil Para etmiyor, vergisi de cep yakmıyor O yüzden Bedel miydi bu canlarasorusu akla bile gelmiyor Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifSürüyor Asteğmen'in mektubu: Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifBurada uyumakla vefat etmek arasında pek fazla fark yok Her Zaman uyanık elde etmek zorundaydım Bir hemen olan gaflet hepimizin sonu olabilir Akşam olunca herşey bitiyor Sadece umma başlıyor Taa oysa bir Kaleşnikofun bu sessizliği bozmasına kadar İşte o süre insanın aklına hiçbirşey gelmiyor Yaşamak da ölmek de çok alışılmadık buralarda Arial,Helvetica,Verdana, Sans Serif* * Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifPlevne Zaferi Çelik Harekatı Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifHarekatların, zaferlerin adları var, ölülerinse yalnızca sayıları Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifMeslek karşıda da bambaşka değil Osman Öcalan, 1992 harekatında yalnızca 150 kayıp verdiklerini açıklayıp öğünmemiş miydi? Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifCezmi Ersöz, son kitabında bu yaklaşımı sayıların amansız oyunudiye niteliyor: Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifÖlen, yaşanmamış coşkulardır, görünmeyen düşlerdir, meçhul arzulardır Kalplerdeki ant, kalplerdeki sırlardır, insanla beraber ölen, uçsuz bucaksız, ve eşsiz bir dünyadır Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifVe asteğmenin mektubu şöyle bitiyor: Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifBuralara nasıl düştüm, suçum neydi bilmiyorum Ama Başa gelen çekilirdiyorum Ne yaşayacağım, ne öleceğim muhakkak Herşey olabilir Fakat buradan sağ salim dönmek ve sizlere her tarafta kavuşmanın özlemiyle yaşamaya daha kaslı sarılıyorum Arial,Helvetica,Verdana, Sans Serif Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifAsteğmen Hakan Akıllı Varan, bu mektubu yazdıktan iki gün sonra Şırnak'ın Görmeç ilçesinde çığ altında kalarak öldü Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifTekrar o alışkın olduğumuz toplu rakamlar arasında farkında olan olduk ölümünden Ne mektubunu okuyan, ne adını duyan oldu Sene sonu bilançolarında karşılık bahşedilen ölü sayıları kıyaslanırken listede yeraldı mı bilmem Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifRakamlar açıklanınca birileri Bu ölü sayısı fazladedi Diğer birileri Bu hiçbirşey değildeyip, arazi koşullarından sözetmeye başladı Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifCezmi Ersöz'ün deyişiyle sayıların o amansız oyunubaşladı tekrar Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifÖlenin adı tanıdıksa, içimiz cız etti Tanımadıklarımıza kederlenmedik Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifHaberlerde ölü sayısı büyükse üzüldük Küçük rakamlar haberden bile sayılmaz oldu Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifDuyuyorum; birileri rakamları sayıyor bir yerlerde topluyor, çıkarıyor Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifBense Akıllı asteğmenin mektubunu koyuyorum terazinin öteki kefesine Ve hepinizden rica ediyorum: Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifDüşün O'nu hesaptan ölülerimizi saymayın Arial,Helvetica,Verdana, Sans SerifÇünkü benzersiz bir dünyadır, onlarla beraber ölen  

858,498Konular
982,047Mesajlar
30,025Kullanıcılar
emre0544Son üye
Üst Alt