Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Olulerin ruhuna sadaka vermek caiz midir?

Hoş geldin! v3ys tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Olulerin ruhuna sadaka vermek caiz midir?
0
147

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
olen insana sadaka vermek

“Olulerin ruhuna sadaka vermek caiz midir?

: Evet, olmuş birinin adına sadaka verebiliriz, bu caizdir Cunku Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)in bu konu hakkında şoyle bir sahih hadisi vardır

Abdullah ibni Abbas (Radiyallahu Anhuma) şoyle dedi:

“Sad bin Ubade (Radiyallahu Anh)ın annesi oldu

Bunun uzerine Sad bin Ubade (Radiyallahu Anh):

−Ya Rasulallah! Annem oldu! Şimdi ben onun adına bir şey sadaka etsem, ona fayda verir mi? dedi

Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

−Evet buyurdu

Sad bin Ubade (Radiyallahu Anh):

−Ben seni şahit yapıyorum Benim şu Mifrah ismindeki duvarlı bostanım annem uzerine sadakadır dedi

Buhari 2603, 2604

Similar threads

Yaratılan ilk şey nedir Allah,ın yarattığı ilk şey ilk yaratılan şey “Yaratılan ilk şey nedir? Kaynağını ve delilini soyler misiniz? Cevap: İlk yaratılan şey kalemdir Cunku Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)in bu konu hakkında şoyle bir sahih hadisi vardır Ubade bin Samit...
Cevaplar
0
Görüntüleme
137
Kullanılması Helal Olan Sular Temiz sular İslamda Kullanılacak temiz su (1) Yağmur Suyu Temizdir (1) Allahu Teala şoyle buyuruyor: “Semadan tertemiz su indirdik Furkan 48 (2) Allahu Teala şoyle buyuruyor: “Sizi temizlemek icin gokten uzerinize su indirir Enfal 11 (2)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
131
Musluman bir kadının, araba surmesi Musluman Bir Kadın Araba kullanabilirmi ? بِسْمِ اللهِ، اَلْحَمْدُ ِللهِ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ عَلَى رَسُولِ اللهِ وَبَعْدُ Soru: Bir kardeşimiz: “Musluman bir kadının, araba surmesi caiz midir? diye sormuş Cevap: Evet, caizdir Cunku Efendimiz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
132
Ramazan Ayında Umre Yapmanın Fazileti Ramazanda Yapılan Umrenin Sevabı Umre ziyaret etmek anlamına gelmektedir Umrenin dini anlamı ise Belirli bir zamana bağlı olmaksızın ihrama girerek Kabeyi tavaf etmek, Safa ile Merve arasında say yapmak ve tıraş olup ihramdan cıkmaktır Umrenin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
132
Ramazan Bayramında Oruc Tutmak Oruc Ramazan Bayramında Tutulur mu Ramazan bayramında oruc tutmak haramdır! Cunku Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bayram gunlerinde oruc tutmayı yasaklamıştır Omer bin elHattab (Radiyallahu Anh) şoyle dedi: “Bu iki bayram gunlerinde Rasulullah...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
858,505Konular
982,843Mesajlar
33,080Kullanıcılar
SceptreSon üye
Üst Alt