Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ölüm Anı

Ölüm Anı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Ölüm sırasında azraille neler yaşanmış
Ürpertici

Sabahtan kalktım Uygun Bir Şekilde kahvaltımı da yaptım ve işe gittim Herzamanki bir gün Diğerleri gibi, banal bir açılış Nöbetçi arkadaştan öğrendiğime kadar, gece problem çıkmamış cihazlarda Bu iyi haber işte! Zaten dünden devamlı 2 tane sistem arızası vardı Aygıt odasındaki klimalar da problemli Ayrıca de ta kurulduğu günden beri! Bugünde firmanın birinden eleman gelecek, onlarla ilgilenmem gerekli Iş fazla bugün! Akşamı nasıl ederim bilmem Bu hafta fazla yoğun geçecek Sezonda başladı umulan Beklentilerimiz epey yüksek

Neyse, odama gittim ve kapıyı kapadım Bilgisayarımı da açtım ve maillerimi teftiş ediyordum ama, kapı çaldı “Girin bile diyemeden kapı açıldı ve içeriye bir “şey girdi, kapıyı da kapadı hemencecik!
Aman Allah ’ım! O da ne!? Tanımlayamadım bir türlü Kadın desen yok, erkek desen değil, turist olur ya! Bir çirkinlik abidesi! Belirli 10 gün rüyalarımın baş rol oyuncusu olur Ona “Kimsiniz? diye sormama bile fırsat kalmadan:

Hadi kalk gidiyoruz! dedi
Aaa! Ayrıca de Türkçe konuştu! Şaşırdım ama bozuntuya vermedim
Sizi başta görüyorum Kimsiniz?
Ruhunu bedeninden söküp elde etmek için görevlendirilen meleğim ben! Namı öteki Azrail! Cehennem habercisi!
Dalganın sırası değil şimdi Lütfen odamı terk edin Yoksa güvenliği çağırırım!
Çağırsan ne olur? Beni yalnızca sen görüyorsun!
dalga geçme İşim gücüm var benim Seninle uğraşamam

Bir yandan Azrail değildir diyorum ama böyle bir kişinin bana haber verilmeden buraya dek gelmesi imkansız ama! Eyvaaah! Ya gerçekse! Bittim ben, bittim! Savsakladığım namazlarım, ahirette buruşturulup yüzüme çarpılacak olan oruçlarım geldi aklıma Küçücük dünya menfaatleri için teptiğim Allah ’ın emirleri geçti gözümün önünden hızla Eti için kesilen bülbül, tahtası için yakılan saz gibi
Gayri ihtiyari:
Mesai saatleri içinde olmaz! deyiverdim Yarı benden bitecek bir işi varmış gibi
Niçin? dedi
Şu lahza hazır değilim!
Neye hazır değilsin?
Kabirde ve değişik alemde başıma geleceklere!
Lakin senin son kullanma tarihin bugün son 08 7 Sen ayvayı yedi Ayrıca sana yeterince vakit verilmedi mi?
İnan ancak, bu yaşta öleceğim hiç aklıma gelmemişti
Niçin?
Gencim daha, ciddi bir sıhhat problemim de değil Turp gibiyim evelallah!
Senin yolun mezarlığa hiç düşmüyor herhalde! veya hastanelerin acil servislerine, morglara! Oradakilerin hepsinin teni çizgili mu?
Değil de yani! Bana 12 ay kadar daha vakit tanısan?
Bu değin kısa bir sürede ne yapabilirsin ki, onlarca yılını heba etmiş biri olarak?
İbadet borçlarımı öderdim Kaza üzerine kaza ederdim namazlarımı deliler gibi Kalplerini kırdıklarımdan, üzerimde hakkı olanlardan helallik dilerdim Dünyanın öbür ucunda olsalar, taşların altına saklansalar gene de bulur, her şeyimi verir, haklarını helal ettirirdim Üzerimde kul hakkı kalmasın diye Daha vasiyetimi bile yazmadım ayrıca!
Yeterince vaktin vardı! Yapsaydın! Niçin düşünmedin? Engel mi oldular sana?
Hiç ölmeyeceğimi sanmıştım Daima başkaları ölüyordu, başkalarının selaları okunuyordu minarelerden Ben muaftım güya ölümden Meğer bu iş parayla yok, sıraylaymış
Bir yıl evvelden haberin olsaydı geleceğimden, neler yapardın?
Kalan zamanımı mükemmel değerlendirirdim!
Hadi be sen de! Kimi kandırıyorsun! Ilk 2 gün iyi giderdin Namazniyaz full, daha sonra dönerdin gene eski haline Bulurdun bir de kendine Her şey yeniden eski hamam eski tas olurdu Bir rüyaydı o derdin sana verdiğim habere, kendini avutmak için

Haklıydı! Kaç kere rahatsızlık geçirmiş, kaza atlatmıştım Bunların hepsi birer haberdi gerçekte fakat üzerimdeki etkisi çoğu zaman 2 gün bile sürmemişti Lakin acilen kafamı taşlara vurmaya bile vaktim yoktu bundan böyle! Giderken telefonum çaldı Başmüdür arıyordu Manâlı bir arıza varmış, trafiği durduran Acil gitmemi istedi Her şey önemini kaybetmişti fakat benim için: para, pul, mevki, bayan, nefs Her şey sıfırla çarpılmıştı Can derdindeydim ben bundan başka baş da olsa arka da olsa müdürle veya diğer bir şeyle falan uğraşacak durumda değildim “Bırak bu fani işleri deyip kapadım telefon suratına müdürünBaktım sırıtıyordu Ölüm Meleği Demek alışkındı benim gibi jetonu iş işten geçtikten sonradan düşenlerin panik hallerine Ben de güldüm gayri ihtiyari Neye güldüysem! Ağlamayı bile beğenmemem lazımken! En iyi savunma saldırıdır taktiğine geçtim hemencecik!

Ayrıca sen, Azrail de olsan, can almakla da görevli olsan nihayetinde bir melek yok misin? Ne bu surat? Nefret Edilen Şey filmindeki yaratıklar gibi! Allah seni nurdan yaratmamış mıydı?
Nurdan yaratılmasına nurdan yaratıldım Giderken söz aramızda, güzelliğim dillere destandır
Hiç de pek görünmüyorsun ama! Notr Damın Kamburu bile sana on beş çeker
Orası o kadar! Ben de surat çok! Ama sor bakalım senin yanında niçin bu suratımla geldim? Utanma sor, sor!
Neden bu suratla geldin yanıma?
İnsanın ameli güzelse ona hoş görünürüm ben Hayatını Allah ’ın rızasına tarafından tasarı etmeyenlere de çirkin görünürüm Şu Anda sana göründüğüm gibi! Ben senin aynanım derhal Kalp gözü açık olanlar, yüzüne baksalardı seni böyle görürlerdi!
Desene YAZIK!
Eyvah ancak ne eyvah!
Birazdan kabirde başına neler gelecek biliyor musun? Karşılama mahiyetinde? Ön sıcaklardan!
Öyle hayra alamet yok şu anki verilerim
Okusaydın Allah ’ın kitabından, Resulünün sünnetinden! İşin ciddiyetini kavrasaydın, uykuyu haram ederdin gözlerine! Neden okumadın? Bir arkadaşından yıllar önce gelip de hiç okumadığın bir mektubun var mı? veya açmadığın bir mail? Madem Allah ’ın kitabının kapağını açmadın, bük boynunu ve sus!
Dünya meşgalesiGeçim derdi Para, mevki, nefs, kadın Çepeçevre kuşattılar beni, kıramadım sarmalı!
Halbuki dünyada kalma süren ne kadar azdı oran olarak! Bunu da biliyordun dahası! Birazdan gideceğin yaşam ise ölümsüz! Nasıl olur da senin gibi zeki geçinen bir adam okyanusu unutur da bardakta boğulur? (Haşa) Allah ’ın yerine kendini koy! Senin gibi bir kula müstehak yok mi cefa! Bunca hafıza vermiş ilim vermiş, dininden seni farkında etmiş
Haklısın! Ama dünya gözle görülüyor fakat ahiret gayb, göz önünde yok!
Merak etme, birazcık sonra ölünce, gaybın önündeki perdeler kalkacak! Kuran ’da ve hadislerde anlatılıyor bunlar Sen de okudun keza! Dahası başkalarını uyaran yazılar da yazdın Muhtelif yerlerde anlattın bile! Niçin o zaman bu gafletteki ısrarın?
Başkalarına tavsiye verirken kendimi unutmuşum
Allah da din günü seni unutur o zaman! Bir yana ele öğüt verirken diğer yandan da kırmadık söğüt bırakmadın ortalıkta!
Maalesef, biliyorum, kendim düştüm ve ağlamaya hakkım değil
Kendin ettin kendin buldun! Hadi bundan böyle gidiyoruz, fazla oyalama beni Senden sonradan iki gafil daha var sırada!
Bırak çekiştirmeyi ya! Nereye gidiyoruz?
Allah ’ın sana hazırladığı azabı tatmaya
Içten adrese geldiğinden muhakkak misin? Benim adımda fazla insan var da, hani o bakımdan!
Adın gibi eminim Zaten nokta tarifler var elimde Iskalamam muhtemel yok!
Son bir şey soracağım: Allah ’ın rızasına yerinde olsaydı yaşamım, nasıl olacaktı ölümüm? Nasıl bir diyalog geçecekti aramızda?
Ben senin canını almaya gelince yüzümdeki güzelliği görünce hayrete düşecek ve: “Aman Allah ’ım! Bu ne güzellik! Rüyada mıyım ben! diyecektin Çünkü o süre cennet müjdecisi olacaktım sana, şimdiki gibi cehennem habercisi yok! Seni Rabbine götürmeye geldiğimi söyleyecektim Sen korkuyla karmakarışık: “Rabbim benden razı değilse? diyecektin Ben de yüzümdeki güzelliği hatırlatıp korkmana lüzum olmadığını söyleyecektim İçini bir rahat kaplayacaktı
Keşke hayatımı her tarafta yaşayabilme imkanım olsaydı
Geçmiş olsun! Neyse! Ailen ve sevdiklerin aklına gelecekti bir bir Fakat onların da zamanı gelince dünyadaki rollerinin son bulup yanında geleceklerini hatırlayınca rahatlayacaktın Tereyağından kıl çeker gibi ayrılacaktı ruhun bedeninden Bulutların üstünde gibi, yumuşacık Haberin bile olmayacaktı Gül bahçesine girer gibi Bütün hücrelerinde hissedecektin mutluluğu
Lakin şu anda
Çığlık atmayı bile beğenmeyeceksin çekeceğin acıdan! Saat de bütün 08 7 oldu Bak konuşmaktan kelimei şehadet bile getirmeyi unuttun

Gözümün önündeki perdeler açılmaya başladı
Gayb meğer ne yakınmış
Keşke meslek işten geçmiş olmasaydı
Neler yapmazdım ama!
Bundan Böyle hiçbir değeri yok “keşkelerimin *

858,500Konular
982,396Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt