Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ölüm Anında Şeytanın İtirafi! (Video)

Ölüm Anında Şeytanın İtirafi! (Video)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Can acısından kurtulmak istersen Allah yokturde

İyi amel sahibi ise yüzünü öbür tarafa çevirir,şeytanın hilesinden kurtulur Şayet şeytanın dediğini yaparsa, Allah esirgesin imanından olur İmamı Ebu Hanife'den sordular:

Ya İmam! Hangi günah sebebiyle imanın yok olmasından korkulur? İmam şu cevabı verdi:

Bunun 3 sebebi vardır Birincisi, Allah'ın bağışladığı imanın şükrünü terketmek; ikincisi, son nefeste korkuyu terketmek; üçüncüsü ise haram lokma yemeğe devam etmektir Her kimde bu üç kötü haslet birlikte mevcut ise onun imansız gitmesinden korkulur

Bir başka haber de söyletirir kimse can çekişmeye başlayınca, son derece hararet bastırır, ciğeri yanar, boğazı kurur fakat su içemez O zaman ağzına su damlatmak lazımdır Zira kişi bu haldeyken şeytan, elinde bir bardak su ile gelir, karşısında dikilir ve suyu gösterir Onun şeytan olduğunu anlamayıp suyu içmek isterse şeytan:

Bu alem kendiliğinden yaratılmıştır, yaratıcısı yokturdersen bu suyu sana veririm, der Sonra ayak ucuna gider ve yine suyu gösterir

Peygamberler yalandırdersen bu suyu sana veririm, der

O kimse şeytanın bu tekliflerine kanıp da inkar ederse son nefesinde imanından olur İmanı tam olan müminler onun şeytan olduğunu anlar, yüzünü ondan çevirir Muhafaza melekleri de onu korur

Bu duruma örnek olarak şu hikaye anlatılır: Vaktiyle Ebu Zekeriya isminde salih bir kişi vardı Can çekişmesi esnasında dostları ona kelimei şehadet telkin ettiler Yüzünü döndürdü İkinci defa telkin ettiklerinde yine yüzünü döndürdü ve hiç cevap vermedi Üçüncü seferde:

Sizin sözünüzü tekrarlamam, dedi

Dostları imansız gideceğinden şüphe ettiler Bir müddet sonra aklı başına geldi ve yanındakilere:

Siz bana bir şey söylediniz mi? dedi

Dostları, kelimei şehadet telkin ettiklerini ve kendisinin söylemeyi reddettiğini söyleyince:

Şeytanı lain, o anda elinde su bardağı ile karşıma geçip İsa Allah'ın oğludurde bu suyu sana vereyim, dedi Ben de Dememdedim

Onun üzerine şeytan elindeki bardağı yere vurup kırdı ve dışarı kaçtı Elhamdülillah o lainin hilesinden kurtuldum, yoksa şehadeti reddetmem mümkün değil, dedi ve şehadet getirir getirmez ruhunu Allah'a teslim etti

Mansur bin Ömer'den rivayet edildiğine göre, insana ölüm geldiğinde ondan dört şeyi dört yabancı alır:

1Malını, varisleri

2Canını, Azrail

3Etini, kurtlar

4Kemiklerini toprak

Bu durumda müminin yanında kalacak olan, iman ve ameldir Şayet şeytan sebebi ile iman da yok olacak olursa amelin yerini fasit bir daire alır Fırsat elde iken imanın yok olmasından çok korkmalıdır O düşmanı reddedecek ameller hazırlamalıdır Ölüm anında kişiyi, şeytanın hilesinden ancak salih amelleri kurtarır

Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

858,475Konular
981,233Mesajlar
29,550Kullanıcılar
rastgeleSon üye
Üst Alt