ölüm(hikaye) VEFAT Küçüklüğümden beri dar yerlerden sıkılır ve buralardan yaklaşık olarak feryad ederek kaçardımDaha sonradan bunun bir hastalık olduğunu anlamış,fakat bu illetten bir türlü kurtulamamıştımOysaki, o gizli mekanlara simdi ister istemez girecektimBeni sarıp sarmalamışlar ve uzunca bir tabuta yerlestirmislerdiCevremde dolasanlarin seslerini gayet iyi duyuyor ve gozlerim kapali olmasina ragmen,her nasilsa onlari gorebiliyordum Genc yasta oldu zavallidiyorlardiHalbuki yapacak ne kadar isleri vardi Gercektende bircok isim yarim kalmistiMesela ogluma iyi bir is kuramamis,otomobil ile renkli televizyonun taksitlerini henuz bitirmemistimBuyuk bir işyeri kurup dostlarimi o firmada toplamakta,artik düş olmustuKis cok yakin oldugu halde odunkomur isini halledememis ve catinin akan yerlerini aktaramamistim Birdenbire kulaklarimi cinlatan bir sesle irkildimSanki mikrofonla soylenen bu ses,beynimin en ucra koselerinde yankilaniyor ve; Gecti artik gectidiyordu Icimden,keske gecmemis olsaydi diyordumNereden basima gelmisti o kaza bilmemki?Halbuki ne kadarda iyi araba kullanirdimOlup bitenleri anlamaya calisirken,dostlarimin cevremi sardigini ve uzerimi ortmek icin tabutun kapagini kaldirdiklarini farkettimAvazim ciktigi dek bagirmak ve cirpinmak istedigim halde;ne kimildayabiliyor,nede bir ses cikartabiliyordumBiraz sonradan koyu bir karanlik icinde kalmis ve gozlerimi;tabutun tahtalari arasindan sizan isiga cevirmistimDehset icinde; Aman AllahimdedimNe olacak simdi halim? Korkudan hicbir sey dusunemiyordumBiraz daha sonra omuzlara kaldirilmis ve sallana sallana goturulmeye baslanmistimDisardaki seslerden yagmur yagdigi kesin oluyor ve su damlaciklarinin sesi,tabutumun gicirtisina karisiyorduCenaze namazi icin camiye gidiyor olmaliydik Cami diyince aklima gelmistiCok yakinimizda olmasina ragmen,nedense bir turlu elim degip gidememistimAma 50 yasina gelince namaza baslayacak ve herkesin sikayet ettigi kotu aliskanliklarimi terkedecektimAh,su kaza olmasaydi,ilerde ne iyi bir insan olacaktimDaha onca duydugum ses: Gecti artik gectidiye tekrarliyordu Bitti artikBiraz daha sonra namazim kilinmis ve imam cemaate,nasil bir insan olarak bilindigimi sormustuBen,cemaatin arasindaki 810 kisinin bu soruya cevap vermedigini gayet iyi biliyordumEvet bu insanlara kotuluk ettigimi kabul ediyordumFakat su kaza olmasaydi,onlarin gonlunu alacak ve yaptigim haksizliklari telafi etmeyecekmiydim? Camideki isimiz bittikten daha sonra yeniden omuzlara kaldirilmistimTabutumun egik bir sekilde tasinmasindan,mezarliga giden yokusu tirmandigimizi anliyordumSiddetle yagan yagmurun,catlaklardan iceri girerek kefenimi yer yer islattigininda farkindaydimBuna ragmen disarda konusulanlara kulak verdimDostlarimin bir kismi piyasadaki durgunluktan bahsediyor,bir kismida gecen aksam televizyonda oynanan kovboy filmini methediyorduTabutumu tasiyan diger biri ise,yanindakinin kulagina fisildayarak; Bütün olecek gunu buldu rahmetliSirilsklam olduk biraderdiyordu Duyduklarim nasıl olursa olsun yanlis olmaliydiYoksa bunlar uykularimi onlar icin feda ettigim dostlarim degil miydi?Yolculugum bir muddet sonradan bitmis ve tabutum yere indirilmistiKapak her yerde acildi ve gucsuz vucudumu kucaklayan kollar,beni dibinde su toplanmis olan bir cukura dogru indirdiBoylu baştan başa yattigim yerden etrafima baktim Aman Allahim!Bu kabir degilmiydi? O başlıca kadar buraya girecegimi niçin dusunmemistim?Gürültüsüz feryadimi kimse duymuyor ve dostlarim,kalin tahtalarla uzerimi kapatmak icin yaklaşık olarak birbirleriyle yarisiyorlardiTekrar zifiri karanlikta kalmis ve butun zerrelerimle dua etmeye baslamistim; Yarabbi!diyordumBir firsat daha yokmu,senin istedigin gibi bir kul olatim?Ve kabrimi,cennet bahcelerinden bir bahceye cevireyim Daha once duydugum ses,ayni seyleri tekrarliyarak; Gecti artik gectidediHersey bitti artik Vucudumu orten tahtalarin uzerine kurekle atilan topraklarn cikardigi ses,gokgurultusunu andiriyor ve butun benligimi sarsiyorduSon bir gayretle yerimden firlayarakgozlerimi actimOdamdaki rahat yatagimda yatiyor,ama korkunc bir kabus goruyordumBitisik dairede oturan doktor arkadasim basucumda duruyor ve; Gecti artik gectidiye tekrarliyorduGecti bak,hicbirseyin kalmadi Yattigim yerden yavasca dogruldumTerden sirilsklam olmus ve sanki 20 kilo birden vermistimDisarda saganak halinde yagmur yagiyor ve gokgurultusunden butun konut sarsiliyorduCevremdekilerin saskin bakislari arasinda kendimi toparlamaya calisarak; Yarabbi!Sana butun zerrelerimin adetince sukurler olsundiyordumIyi bir kul olmak icin ya bir firsat daha vermeseydin?