Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Olum Oldu Başınız Sağ olsun

0
123

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Başınız sağ olsun olum oldu
Her canlı olumu tadacaktır

Dunya, hic kimse icin konaklama yeri değildir Olum son da değil Ahirete gocmeden once yaşadığımız şu dunyada şuurlu hir şekilde Allah 'in rızasına uygun bir hayat gecirmeye calışmamız lazım Olen bir kimsenin yakınlarına basınız sağolsın!deriz ve coğunlukla dostlar sağ olsunturunden cevaplar alırız Gerci insan duşunuyor; olen kişi benim canım ciğerim; dostlar sağ olmuş kime ne faydası olur? Daha doğrusu oluyu geri getirebilir mi? Soz buraya gelmişken, Ahmet ağabeyden soz etmem gerekiyor İyi niyetli, saf bir adamdı Uzun zamandır onunla goruşmemiştik Ne zaman bir araya gelsek dini konulara girerdik Sohbetimiz koyulaştıkca konuyu başka yonlere cekmek icin uğraşırdı
Şakayla karışık Islama ne zaman doneceksin Ahmet abi?diye sorduğumda, hep aynı cumleyi tekrarlardı: Aliciyim, daha yaşımız gencder ve şoyle eklerdi: Allah'ın Resulu bile kırk yaşına geldiğinde peygamber olmuş Hele şu dunyanın tadını cıkaralım onceder dururdu Gecen gun duyduğumda sarsıktım: Ahmet abi olmuş! Kendi kendime dedim ki: Nasıl olur? Daha yapacak işleri yok muydu? En onemlisi hani İslamı dolu dolu yaşayacaktı? Kimbilir belki teslimiyetle iman edecekti Ama maalesef kısmet değil miş Alı zaman, o kadar cabuk geciyor ki Bir gun bile olsun ciddi anlamda başağrıs! dahi cekmeyen Ahmet abi olume beklemediği bir anda yakalandı Sağlığına, malına mulkune ve yakın cevresine guvenirdi, fakat evdeki hesap, carşıya uymadı
Keşke Rabbimizin şu buyruğunu duyup ona gore hazırlansaydı: Nerede olursanız ahin velev ki yuksek ve tahkim edilmiş kalelerde (hisarlarda) bulunun, olum size gelip catar(Nisa, 78) Yine Enbiya suresinde gecen şu ayet Her nefis Olumu tadacaktır Biz sizi ser ve hayırla (bela ve zorlukla, sıhhat ve nimetle) imtihan ederiz (Ta ki sahredi etmemeniz, şukur veya isyanınız ortaya cıksın) Ve (her halukarda) bize donduruleceksiniz (amellerinizin karşılığını alacaksınız) Ve Bakara suresinin şu ayetleri: Andolsun ki (itaat edeni isyankar olandan ayırt etmek icin) sizi biraz korku (oruc tutmak veya kıtlıkla biraimagesolumoldubasinizsagolsun5ad25637430d5png aclık (zekat vermek veya maldanmulkten zararla) mallardan, (hastalık ve vucut zayıfiığıyh) canlardan ve (gokten inen veya yerden cıkan ilahi afetlerle) mahsullerinizden eksiltmekle (veya mahsul ve meyveleriniz mesabesinde olan evlatlarınızı elinizden almakla) imtihan edeceğiz Sabredenleri mujdele O (sabreden) kimseler ki bir musibet (bela) geldiği zaman Muhakkak biz Allah'ın (dunyada teslim olmuş kullarıyız! ve muhakkak biz (olumden sonra ahrette diriltilmek uzere) ona donuculerizdiyenlerdir Evet, şu glercek gibi gorunen yalancı dunya, hic olmeyecekmişiz gibi her şeyimizle bağlandığımız bu dunya Ahmet abi gibi daha niceleri, ahireie uğurlayacak
Hem kimsenin yaşınabaşına huyunasııyıına bakmadan Demek ki herkes vakti gelince olecek Ne mutlu o insana ki imanıyla guzel ahlak ve ibadetiyle tatil bir olumle cennete gider Allahu Teala, Fecir suresinde şoyle buyuruyor: (Olum sırasında o mu'miniıı nefsine denilir ki) Ey mutmain nefis' (Nimetlerine şukur, mihnetlerine sabır ettiğin icin) Sen O'ndan (verdiği nimetlerden) razı O da (senden) razı olarak Rabbine don! (Allah buyurur ki) Haydi benim (salih) kullanımı katıl ve (onlarla beraber) cennetime girİmanlı okluğu halde gerekli şartları yerine getirmeyenler ise bir sure cehennemde kaldıktan sonra cennete girebilecek İman etmeyen (ateistler) İse ebedi cezalarını cekmek uzere cehenneme alılırlar Ve derler ki; Keşke (bu ahiıvt) hayatım icin (hayırlı ameller) takdim etmiş olsaydımDunya, hic kimse icin konaklama yeri değildir Olum son da değil Ahirctc gocmeden once yaşadığımız şu dunyada şuurlu bir şekilde Allah'ın rızasına uygun bir bayat gecirmeye calışmamız lazım Hastalık, yaşlılık, belalar gelip calmadan obur tarafa hazırlanmalıyız Kendimize ceki duzen verip Kur'anı Kerim'in soylediği şekilde yaşamaya gayreı sarf'etmeliyiz
imagesolumoldubasinizsagolsun5ad256389a60e
vuslat dergisi
Ali Catalyurek

858,497Konular
981,951Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt