Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ölüme 1 Dakika Kala

Ölüme 1 Dakika Kala
0
134

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Ölüme 1 Dakika Kala giyotin korkunç ÖLüMe 1 DaKiKa KaLa Hapishanede on iki yıl geçiren bir adam tanırımÜzerine kirizler gelirdiBir çocuk gibi hüngür hüngğr ağladığını gördümHatta bir gün İNTİHARA bile kalkıştıHapishanede ancak hayatı çok kötüymüş,fakat bu, hiç kuşkusuz o denlide değersiz yokOrada örümcek ve pencerenin aşağıda gelişen bir ağaçtan diğer tanıdığı da olmamışFakat size geçen yıl tanıdığım bir adamdan söz edeceğimÇok acayip bir olaydıAz görülen cinstendi bir şeydiSize laf ettiğim adam bir gün öteki mahkumlarla beraber İDAM sephasına goturuluyor ve orda ona siyasi bir olaydan dolayı kurşuna dizileceği kararı okunuyor20 dakika daha sonra bu zavallının bağışlama kararı geliyor:İki kararın okunması aralarında geçen 15 ve 20 dakikalık süre içinde bu adam bir kaç saniye sonra çleceği düşüncesi ile yaşamıştıBu konuda ona bazı sorular da sordumHer şeyi canlı olarak hatırlıyor ve o birkaç dakikalık vakit içinde,olan şeylerin sonsuza değin aklından cıkaramayacagını söylüyorduAskerlerin ve halkın kuşattığı sehbadan 20 adım öteye 3 direk cakmişlardı,çünkü kurşundan geçecek bir kaç hükümlü varmışBunlardan üçünü getirmişler ve direklere bağlamışlar,üzerlerine de bir hükümlü elbisesi (Uzun beyaz bir gömlek)giydirmişler;tüfekleri görmemeleri içinde gözlerini bağlamışlar,daha sonra,her direğin karşısına bir manga asker geçmişBana bunu anlatan adam listeye sekizinci olarak yazıldığı için oysa 3 cu postada direğe bağlanacaktıBir papaz elinde fakat hacla hepsini kutsamış Artı değil,sıralarının gelmesini 5 dakikacık kalmışO, bu 5 dakikayı kendisi için her şeye değer olarak gördüğünü söylüyorduOna o kadar gelmiş ancak bu 5 dakikayı son derece ''Hesablı Yaşamak'' gerekir, son anını hic aklına getirmemeliHemen bu 5 dakikayı planlamış:arkadaşları ile vedalaşmak için 2 dakika,2 dakika da son kere kendini düşünmek ve son 1 dakikayı ise cevresine bakmakTüm bu yaptığı hesabı,zamanı 3 bölmesini mükemmel hatırlıyordu27 yaşında,salıklı güçlü bir gençken ölecekmişArkadaşları ile vedalaşırken sormuş olduğu bir soruyu ve verilen yanıtla fazla hoş hatırlıyorduArkadaşlarıyla vedalaşması bitince kendisi için ''Kendini Düşünmek'' için ayırdıgı kalan 2 dakika da neler düşüğneceğini bile hesablamışBu kısa vakit içinde cabucak ve apaçık cevap bulmak istiyorduŞimdi vardı ve yaşıyordu fakat 3 dakika daha sonra ''HİÇ'' olacaktı Bir kimse yada bir şeyAma nasıl bir kimse? Nerde ? Tüm bunları göz önünde bulundurmak ve cevap verme için de yalnızca 2 dakikası vardıYakınlarda bir kilise vardıKilisenin tepesi yıldızlıydı,çatısına inen güneş ışınlarıyla parlıyorduBu çatıya,çatıdan yansıyan ışınlara korkunç bir ısrarla baktığını,onlardan gözlerini ayıramadığını hatırlıyorduBu pırıltılara 3 dakika daha sonra yepyeni bir varlık olarak kavuşacakmış gibi gelmiş onaBu meçhul yeni varlığa dönüşme düşüncesi onu fazla korkutmuşAma o,''O anda ağır,sürekli görüşler duyuyordum'' diyorduAh,ölmesem! her yerde hayata kavuşsam! ne ölümsüz mutluluk! dünya benim olur! Her dakikanin değerini bilir,hiç bir anımı boş yere gecirmem!''Bunları düşünürken bu duyguların sonunda iyice değiştiğini,bir an önce ölüp kurtukmak istediğini söylüyordu'' '' Nihayet idam yerine gitmek üzere yola cıkarlarMahkumun içinde bu anda bile yaşayacağı umudu vardıAma o kadar geliyorki yol baştan başa hep: ''Biraz daha yaşıyacagım,önümde daha 3 saat varBu sokağı gecince değişik sokak,ondan daha sonra sağ tarafta ekmek fırını yer alan öbür sokaktan gececegizEkmekçiye kadar önümğzde epey yol var''diye düşünürÇevresinde gürültlü bir kalabalık,on binlerce yüz,on binlerce göz vardırBütün bunlara gögüs germesi gerekir,lakin ana düşündüğü şudur''Buarada on binlerce birey var,onlardan birini değil de beni idam edecekler!! '' İşte bütün bu hazırlıklarİdam sehpasına bir meren ile cıkıyorBasamağın önünde pat diye Ağlamaya başlıyorOysa zinde bir erkek olduğunu söolüyorlardıAcımazsız bir KATİLMİŞTüm bu zamanlarda papaz yanındaydı,otomobil da yanına oturuyor bir şeyler söylüyordu,lakin onu duydugunu hiç sanmıyorumDinlese bile üçüncü sözcükten ötesini anlamamıştırMutlaka BöyledirBasamakları çıkmaya başladıUfak adımlarla yürüyordu,çünkü ayakları bağlıydıAkıllı bir adam olduğu görünen o ki papaz,konuşmasını kesti,HAÇ ı öptürmeye başladıBasamağın başına geldiğinde daha da SOLDU,yukarı idam sehpasına çıkınca birden BEYAZ laşmaya,bir kagit gibi beyazlaşmaya başlamıstıAyaklarının güçü kalmamış,uyumuştu;miğdesi bulanıyor,bir şey sözde bogazını sıkıyor gıdıklıyorduBunları bir dehşet hemen yada bilinciniz çalıştığı halde iradenizin kayıp oldugu anda siz de duymazmısınız? Anidan yaşanan çökme gibi bir şeydir buİşte mahkumun kendisini böyle hissetiği anda papaz sesini cıkarmadan derhal dört ucu gümüş HAC ı dudağına dayayıveriyor;keza de bunu çoğu kez tekrarlıyorduHAC dudaklarına değdikce o gözlerini acıyor,bir kaç saniye için canlanıyor,ayakları bir kaç adam daha gidiyorduHAC ı aç gözlülükte cabuk cabuk öptürüyorduOnun bunu o lahza da dini duygularla yaptığını hiç sanmıyorumBu giyotin tahtasına varana kadar devam ettiTuhaftır böyle bir anda nedense sayıklamaları böylece sık rastlanmıyor! Aksine kafa son derece canlı calışıyor,lakin bende o kadar sanıyorum fakat o anda insanın kafasında türlü,yersiz komik fikirler dolaşır''O anda bana bakıyor,alnında bir siğil var,celladın dipteki düğmesi kopmuş'' Bu anda gördüğü her şeyi bilir gözleri ve tek noktada dolaşıp dururBütün bunlar Son ceyrek saniye içinde gecer ve başını GİYOTİNE koyup beklediği anda biter Hatta Bıcağın boynuna inerken cıkardığı sesİ BİLE ŞAYET DUYAR!! muhakkak duyarBen olsam,Başımı koyar bu sesi işitmeye calışırdımBelkide bu son saniyenin,onda biri dek bir anda duyulur,fakat genede duyulurBunlar bir yana,hatta baş gövdeden ayrıldıktan sonradan bile kısa bir zaman de olsa canlı kalındığını bir fazla şeyin biline bilecegini söylüyorlar;nasıl bilebilirler? Ya bu canlılık 5 saniye sürecek olsa! Vefat Güzel Şeydir Budur;perde arkasından haber Hiç güzel olmasaydı ölürmüydü PEYGAMBER NFazıl kısakürek Hayat Güzeldir alıntıdır