Gaziantep'te Fatma Çalışkan (27), geçen yıl boşandığı eşi Mustafa O.’nun (36) kendisini daima mevtle tehdit ettiğini, son olarak 2 çocuğu yanındayken yolunu kesip arabasının camlarını kırdığını söyledi. Yetkililerden yardım isteyen Çalışkan 'Devletimizden sesimi duymalarını istiyorum. Zira bu olay, birinci değil. Birinci uzaklaştırma şikayetim değil. Yeniden birinci ziyanı ve hasarı da değil' dedi.
Olay, 20 Ekim'de Bahçelievler Mahallesi'nde meydana geldi. Fatma Çalışkan, 2 çocuğunu almak için gittiği okulda geçen yıl boşandığı Mustafa O. ile karşılaştı. Çalışkan, çocuklarını araca bindirerek kapılarını kilitledi. Bu sırada arabanın kapısını açmaya çalışan Mustafa O. birebir vakitte tehditler savurdu. Kapıyı açamayınca sonlanan Mustafa O. aracı tekmeleyip camlarını kırdı. Mustafa O., bölgedeki polis takımları tarafından gözaltına alındı. Polis merkezine götürülen Mustafa O. sözünün akabinde hür bırakıldı. Çalışkan ise can güvenliğinin olmadığı belirterek Mustafa O. hakkında uzaklaştırma kararı talep etti.
'Kırık cam kesimlerini yüzüme fırlattı'
Fatma Çalışkan, yaklaşık bir yıl evvel boşandığını lakin bu mühlet zarfında eski eşi tarafından daima tehdit edildiğini söyledi. Dışarı da daima Mustafa O. tarafından yolunun kesildiğini belirten Çalışkan, eski eşinin canına kastettiğini söyledi. Mustafa O.'nun aracını tekmeleyip camlarını kırdıktan sonra kesimlerini yüzüne fırlatıldığını öne süren Çalışkan, şöyle konuştu:
'25 Aralık 2020'de boşandım, yaklaşık 1 yıl olacak. Lakin boşandıktan sonra eşimin şiddetleri hiçbir biçimde bitmedi. Bildirilerle, yolumu kesmek ve zorla otomobilime binmek halinde rahatsızlıklara devam ediyor. Dün çocuklarımı almak için okula gittim. O anda onu orada gördüm. Aracıma bindim, kapısını kilitledim, zorla açmaya çalıştı. Buna müsaade etmeyip yoluma devam ettim. Gerisinden aracıyla beni takip edip ışıklarda durduğum sırada yakaladı. İnip aracımı tekmelemeye başladı. Arabaya önemli halde ziyan verdi. Tıpkı halde canımıza kastetti. Kırık cam modüllerini üzerimize fırlattı. Aracın içindeki kendi çocuklarıydı. Olay yerinen kaçmaya çalışırken gruplar yakaladı.'
"Oğlum, 'Babam seni öldürür, dışarı çıkmayalım' diyor"
Olayın akabinde çocuklarının çok korktuğunu lisana getiren Çalışkan, 4 yaşındaki oğlu Mehmet Fatih'in kendisine 'babam seni öldürür, dışarı çıkmayalım' dediğini belirtti. Çalışkan, 'Oğlum, bugün endişeden okula gitmedi. Şu anda olağanda okulda olması gerekiyordu. 'Anne babam seni öldürür dışarıya çıkmayalım' diyor. Aracım da şu anda kullanılabilecek halde değil. Evdeyim, çıkamıyorum. Devletimizden sesimi duymalarını istiyorum. Zira bu olay, birinci değil. Birinci uzaklaştırma, şikayetim değil. Yeniden birinci ziyanı ve hasarı da değil. Daha berbat şeyler yaşanmadan bu olayın önüne geçilmesi gerekiyor' diye konuştu.
'Elektronik kelepçe takılsın'
Boşandığından beri vefat tehditleri aldığını ifade eden Çalışkan, 'Beni göremediği yerlerde de hala telefonla rahatsız etmeye devam ediyor. Genel olarak vefat tehditleri yapıyor. Çocukları benden alacağını söylüyor. Gaziantep'in bana dar edecekmiş, bu kentten beni gönderecekmiş. Bu tipten çok sayıda tehditleri var. Bu insanın, tutuklu yargılanmasını elektronik kelepçe takılmasını talep ediyorum. Bu beşerler, sokakta çok rahat gezmesin' tabirlerini kullandı.