Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

olumlu ve Olumsuz Cumle ornekleri

0
153

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
olumlu cumle onekleri

Bir cumlenin yukleminde olumsuzluk bildiren ek ya da sozcuk yoksa cumle bicimce olumludurBir cumlenin yukleminde olumsuzluk bildiren ek ya da sozcuk varsa cumle bicimce olumsuzdur

*Kapını calan bendim (olumlu isim cumlesi)
*Kapını calan ben değildim (olumsuz isim cumlesi)
*Dışarıda birkac kişi vardı (olumlu isim cumlesi)
*Dışarıda hic kimse yoktu (olumsuz isim cumlesi)
*O, cok gucluydu (olumlu isim cumlesi)
*O, cok gucsuzdu (olumsuz isim cumlesi)
*Eve gelmiş (olumlu fiil cumlesi)
*Eve gelmemiş (olumsuz fiil cumlesi)

Similar threads

cumle turleri ceşitleri cumle turleri konu anlatımı Cumle Turleri Cumle Ceşitleri cumle turleri ornekleri 1 YUKLEMİNE GORE CUMLELER: a)İsim (ad) Cumlesi: Yuklemi isim olan cumlelere denir *Ne guzel komşumuzdun sen Fahriye abla komşu idin * Bence dinin gibi kufrun de mukaddesti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
131
olummlu cumle ornekleri arıyorum Olumlu ve Olumsuz Cumle ornekleri Bir cumlenin yukleminde olumsuzluk bildiren ek ya da sozcuk yoksa cumle bicimce olumludurBir cumlenin yukleminde olumsuzluk bildiren ek ya da sozcuk varsa cumle bicimce olumsuzdur Kapını calan bendim (olumlu isim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Anlamlarına Gore Cumle Ornekleri, Anlamlarına Gore Cumleler ve Ornekleri, Yuklemin bildirdiği eylemin yapıldığını, gercekleştiğini ya da gercekleşebileceğini belirten cumleler olumludurDilimizdeki isim ve fiil soylu sozcuklerin hepsi olumludurBunlar bazı eklerle ya da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Anlamlarına Gore Cumleler Anlamlarına Gore Cumleler Ornekleri Anlamlarına gore cumleler aşağıdaki gibi gruplandırılabilir Olumlu Cumle : Yuklemin bildirdiği anlam eylemin yapılması doğrultusundaysa bu tur cumlelere olumlu cumle denir Ornek : Ne kadar geriye bakarsanız o kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
CUMLE TURLERİ Anlamına gore Yuklemin turune gore Yuklemin yerine gore Yapısına gore 1Olumlu cumle 1 Eylem (fiil) cumlesi 1Kurallı ( duz ) cumle 1Basit cumle 2Olumsuz “ 2Ad (isim) “ 2Devrik cumle 2 Birleşik “ 3 Soru cumlesi 3 Sıralı ve Bağlı c 4Unlem cumlesi Eksiltili cumle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
858,475Konular
981,229Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt