Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Olumlu ve Olumsuz İletişim Ornekleri

Olumlu ve Olumsuz İletişim Ornekleri
0
96

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
İletişim, kişiler arasında yer alan duşunce ve uygun alışverişi dile getiren bir etkinliktir
Uygun iletişim yontemini benimseme ve bunu doğru olarak kullanma hem kişisel ilişkilerde, hem toplumsal yaşamda cok onemlidir

Etkili iletişim yontemini benimsemek ve bunu ilişkilerimizde doğru olarak kullanabilmek icin iletişim engellerini bilmekte yarar vardır İnsanlar arası etkileşim ve olumlu iletişimi engelleyen etmenleri şoyle sıralayabiliriz:
Kendi duşunce ve fikirlerimizi tek doğru olarak benimsemek, başkalarının fikir, duşunce ve duygularını onemsememek ve saygı gostermemek

Olumlu İletişim
Guven : Anne bugun okulda canım cok sıkıldı
Anne : Ne oldu oğlum? Seni dinliyorum
Guven : Sınıf arkadaşım cok sevdiğim kalemimi kırdı
Anne : Sence bunu neden yaptı?
Guven : Aslında yanlışlıkla yaptı Ama ben uzulduğum icin biraz fazla tepki gosterdim
Anne : Arkadaşını telefonla arayalım mı? Bugun ona karşı hissettiğin duyguları anlatırsan kendini daha iyi hissedebilirsin

Olumsuz İletişim
Guven : Anne, bugun okulda canım cok sıkıldı
Anne : Geldin mi? Senden istediklerimi masaya bırak
Guven : Soylediğimi duydun mu anne? Bugun en yakın arkadaşımla tartıştım
Anne : Duydum oğlum Fazla buyutme bu olayı
Guven : Anne, neden beni dinlemiyorsun? Zaten surekli bu şekilde davranıyorsun

Similar threads

Irtibat, kişiler arasında yer alan hafıza ve uygun alışverişi dile getiren bir etkinliktir Yerinde iletişim yöntemini kabul etme ve bunu dürüst olarak kullanım keza kişisel ilişkilerde, ayrıca toplumsal yaşamda çok önemlidir Etkin irtibat yöntemini benimsemek ve bunu ilişkilerimizde doğru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
347
Kitle iletişim araclarının yaraları ve faydaları Kitle iletişim aracları teknolojinin hızla ilerlemesiyle ulkeler, toplumlar ve insanlar arasındaki iletişimi sağlayan, gunden gune gelişen araclardırKitle iletişim araclarının cok onemli ve vazgecilmez olmasını sağlayan en onemli sebeplerden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
iletişim ogeleri nedir onemi ve ornekleri İnsanlar arası iletişim; kişilerin birbirlerine bilincli veya bilincsiz olarak iletmek istedikleri duygu ve duşuncelerini aktardıkları bir surectir İletişim sırasında aktarılan mesaj bireyin psikososyal yaşantılarından oluşur İnsan dış dunyaya kendi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
çocuklarla olumlu iletişim kurabilme yolları olumlu iletişim olumlu irtibat yolları sağlıklı yolları örnekleri iletişime örnekler Sezgin Şentürk Psikolog Anne ve babalar hayatlarını çocuklarına adarlar Bir gün dünyada kendi ayakları üzerinde durmak için zorunlu becerileri kazanacakları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Başkalarının duygu ve duşuncelerine nasıl tepki veririz Hayatımıza şoyle bir baktığımızda bizim duygularımızı duyarlı bir şekilde dikkate alan ve bizim olumlu davranabilmemizi sağlayan insanların varlığı bizi mutlu eder, yokluğu ise uzer Cunku, başkalarının duygularını ve bakış acılarını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt