nicebayan
FD Üye
- Etkileşim
- 2
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Irtibat, kişiler arasında yer alan hafıza ve uygun alışverişi dile getiren bir etkinliktir
Yerinde iletişim yöntemini kabul etme ve bunu dürüst olarak kullanım keza kişisel ilişkilerde, ayrıca toplumsal yaşamda çok önemlidir
Etkin irtibat yöntemini benimsemek ve bunu ilişkilerimizde doğru olarak kullanabilmek için iletişim engellerini bilmekte yarar vardır Insanlar arası etkileşim ve olumlu iletişimi engelleyen etmenleri şöyle sıralayabiliriz:
Kendi zihin ve fikirlerimizi tek içten olarak benimsemek, başkalarının hafıza, us ve duygularını önemsememek ve hürmet göstermemek
Olumlu Irtibat
Güven : Anne bugün okulda canım fazla sıkıldı
Anne : Ne oldu oğlum? Seni dinliyorum
Güven : Derslik arkadaşım fazla sevdiğim kalemimi kırdı
Anne : Sence bunu neden yaptı?
Güven : Fiilen yanlışlıkla yaptı Ama ben üzüldüğüm için biraz fazla tepki gösterdim
Anne : Arkadaşını telefonla arayalım mı? Bugün ona karşısında hissettiğin duyguları anlatırsan kendini daha iyi hissedebilirsin
Olumsuz Irtibat
Güven : Anne, bugün okulda canım çok sıkıldı
Anne : Geldin mi? Senden istediklerimi masaya bırak
Güven : Söylediğimi duydun mu anne? Bugün en yakın arkadaşımla tartıştım
Anne : Duydum oğlum Artı büyütme bu olayı
Güven : Anne, neden beni dinlemiyorsun? Zaten kesintisiz bu şekilde davranıyorsun *
Yerinde iletişim yöntemini kabul etme ve bunu dürüst olarak kullanım keza kişisel ilişkilerde, ayrıca toplumsal yaşamda çok önemlidir
Etkin irtibat yöntemini benimsemek ve bunu ilişkilerimizde doğru olarak kullanabilmek için iletişim engellerini bilmekte yarar vardır Insanlar arası etkileşim ve olumlu iletişimi engelleyen etmenleri şöyle sıralayabiliriz:
Kendi zihin ve fikirlerimizi tek içten olarak benimsemek, başkalarının hafıza, us ve duygularını önemsememek ve hürmet göstermemek
Olumlu Irtibat
Güven : Anne bugün okulda canım fazla sıkıldı
Anne : Ne oldu oğlum? Seni dinliyorum
Güven : Derslik arkadaşım fazla sevdiğim kalemimi kırdı
Anne : Sence bunu neden yaptı?
Güven : Fiilen yanlışlıkla yaptı Ama ben üzüldüğüm için biraz fazla tepki gösterdim
Anne : Arkadaşını telefonla arayalım mı? Bugün ona karşısında hissettiğin duyguları anlatırsan kendini daha iyi hissedebilirsin
Olumsuz Irtibat
Güven : Anne, bugün okulda canım çok sıkıldı
Anne : Geldin mi? Senden istediklerimi masaya bırak
Güven : Söylediğimi duydun mu anne? Bugün en yakın arkadaşımla tartıştım
Anne : Duydum oğlum Artı büyütme bu olayı
Güven : Anne, neden beni dinlemiyorsun? Zaten kesintisiz bu şekilde davranıyorsun *