Profösör
Super Mod
- Etkileşim
- 29
- Web sitesi
- bilgilihocam.com
- F-D Coin
- 125
Okuldan bir arkadaşımız boğularak vefat etti , bizlerde onun için hatim indirelim dedik . Dağıttık cüzleri fakat bir arkadaşımız dedi ki ölünün arkasından okutulmaz. Biz de şüpheye düştük, bize yardım eder misiniz?
Cevap: Değerli ziyaretçimiz, ölünün arkasından Kuran okutmak tabi ki caizdir. Hatta bunun ötesinde mutlaka elden ve dilden geldiğince okumalı ve okutulmalıdır. Ölülerimiz için Yasin suresini okumanında fazileti yüksektir. Bu konu ile alakalı hadis i şerif şu şekildedir.
Cevap: Değerli ziyaretçimiz, ölünün arkasından Kuran okutmak tabi ki caizdir. Hatta bunun ötesinde mutlaka elden ve dilden geldiğince okumalı ve okutulmalıdır. Ölülerimiz için Yasin suresini okumanında fazileti yüksektir. Bu konu ile alakalı hadis i şerif şu şekildedir.
Eğer sizinde bahsettiğiniz gibi imkan var ise hatim okumak güzel olacaktır. Fakat bu mümkün değil ise Yasin suresi okunabilir veya okutulabilir. Yüce Mevla’mın vefat eden arkadaşınıza rahmet eylesin. Bununla birlikte sizi arkadaşınız için hatim okumayı düşündüğünüzden dolayı tebrik ediyoruz.Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Ölüleriniz için Yasin-i Şerif’i okuyun. (Ebu Davud, Cenaiz, 39)