Ömer Dönmez kimdir zeynep değirmencioğlu ayşecik sezer inanoğlu ömer dönmez menderes utku kimdir ömer dönmez kimdir, hayatı, biyografi, özetle hayatı, hakkında bilgiler, filmleri, resimleri Ömer Dönmez kimdir Melek'lerim; yanıt veriyorumomerdonmezkimdir5c5a5b74e61fdalt Ömer Dönmez, Yeşil Çam fimlerinde Filiz Akın'ın oğlu rolünü oynayan Ömercik'dir Melek'leromerdonmezkimdir5c5a5b74e61fdalt 1549425520 1549425520 omerdonmezkimdir5c5a5b7552c5domerdonmezkimdir5c5a5b7552c5domerdonmezkimdir5c5a5b7552c5d Ömer Dönmez ( Ömercik ) Fazla para kazandım, ama değil oldu gitti bir zamanlar gönül çocuklarıvardı Yahut onlar gönül adamının çocukluğu muydu? Gözyaşları hazırlanmış dururdu onların da göz kenarlarında Hokka burunları, titreyen dudaklarıyla ne dek masumdular ve ne kadar da ukala Büyümüş de küçülmüşlerdi, üvey anneleriyle uğraşır, yırtık pırtık dolaşır, fakat dürüst ve şerefli yaşarlardı Kedileri, köpekleri, yaşlı amcaları onların her şeyiydi Bizi gülerken ağlatan, ağlatırken güldürenbu çocuklar çoğunlukla fakir fakat mutluydular Çocukluğumuzun ev ödevi Kemalettin Tuğcu'nun romanlarından fırlamış, siyah beyaz ekrana oturmuşlardı Önce Ayşecik'le tanıştık, Türk sinemasının ilk çocuk yıldızıyla 1960'lı yılların başıydı Tuğcu'nun benzer adlı romanından Memduh Ün'ün çektiği Ayşecik, sinemada çocuk filmleri dönemini açıyordu Arkası geldi, Parla Şenol, Nilüfer Koçyiğit, boynu bükük Ömercik, afacan Sezercik (Sezer İnanoğlu), Yumurcak (İlker İnanoğlu) ve Haylaz (Menderes Utku) xfUid21549425520 1549425520 omerdonmezkimdir5c5a5b7556cc3omerdonmezkimdir5c5a5b7556cc3omerdonmezkimdir5c5a5b7556cc3 Bir Babalar ve çocuklarsineması başlamıştı Çünkü bu ufak yıldızların destekçileri prodüktör veya senaryo yazarı babalarıydı Biri dışarıda, Ömercik; Ömer Dönmez Ömercik, 'Ayşecik' Zeynep Değirmencioğlu'nun kuzeniydi Eniştesi senaryo yazarı Hamdi Değirmencioğlu tarafından keşfedilmişti Onun sinemaya girişi de, sonraki yaşamı da öteki cikli yıldızlardan öbür oldu 1975'e dek böylece fazla film çevirdi Renkli yıllar tez geçti; gençliğinde, kazalar peşini bırakmadı Felek onu bir zamanlar hayatını değiştiren, benzer seti paylaştığı, o kadar fazla film çevirdiği Zeynep ablasıyla tekrar buluşturdu: Göztepe'de Zeynep Değirmencioğlu Emlak Ofisi'nde Bir zamanların çocuk yıldızı Ömercik şu anda 40 yaşında, ablam dediği Zeynep Değirmencioğlu'nun ofisinde çalışıyor Hiçbir röportajı kabul etmiyor, abartıyorlardiyor Emlak ofisinde çoğu kez çalan telefonların aralarında bize yaşam hikayesini abartmadananlattı 1959 yılında Adapazarı'nda doğmuş Ömercik Dedesinin şeker imalathanesi varmış, babasının da şekerleme dükkanı Hemen Şimdi 4 yaşındayken eniştesi Hamdi Bey, ailenin tek erkek çocuğu olan sarışın mavi gözlü Ömer'i aldığı gibi, İstanbul'a getirip Ses dergisinin Çocuk Yıldızlar Yarışması'na sokmuş, ikinci olmuş ve sinema da böyle başlamış Ömercik için İstanbul'a, teyzesinin evine kurulmuş Zeynep ikinci ablası olmuş İlkokul 5 sınıfa dek yaşadığı bu evle setler arasında koşturup dururken Zeynep ablası daima yanındaymış Hiç çocukluğumu yaşamadım, oynuyordum fakat yalnızca filmlerde 15 günde iki film bitirirdik,diye anlatıyor o günleri Türkan Şoray'la, Cüneyt Arkın'la, Ayhan Işık'la birlikte oynadım Yorulurdum ama eğlenceliydi, yeni kıyafetler, değişik yerler İyi de para kazanıyordum Bir keresinde Adapazarı'nda film çekimine gitmiştik, üstümde yine yırtık pırtık kıyafetler, delik bir şapka, set aralarında dedemi ziyaret etmeye gidecektim İstasyondan geçerken elinde bavulu olan bir adam, gel şunu taşı da para vereyim demişti, ben, sen taşı da ben vereyim dedim, kızmıştı bana, hem dökülüyor ayrıca de para istemiyor diyeMaçka İlkokulu'nda, Marmara Koleji'nde aydın, arkadaşları ustadiye çağırırlarmış onu 1970'li yıllar Sinemada masal filmleri modası Shirley Temple'ın Türkiye versiyonu Zeynep Değirmencioğlu Pamuk Prenses ve 7 Cüceleri çevirir Ayşecik ve Ömercikdizisi, Hayat Sevince Hoş, Özleyiş, Yuvanın Bekçileriiki kuzenin birlikte çevirdiği filmlerden Ömercik, ilkokul 5 sınıftayken ailesi Adapazarı'ndan İstanbul'a taşınır; Selimiye'ye, Çiçekçi semtine yerleşir Filmlerden kazanılan paralarla 4 taksi alınır, babası çalıştırmaya başlar Filmler birbirini izler: Yuvana Dön Baba, Artık Sevmeyeceğim, Tatlı Günler Ne olduğunu anlamadan 15 16 yaşlarına gelmiştir bile Ömercik Ergenlik çağına girmiştir artık, değişen sesini bile tanıyamaz Gençlik filmleri de yoktur Türk sinemasında, bundan başka **** filmleri de gelip kapıya dayanmıştır Ömercikismi bile sırıtmaya başlamıştır delikanlı Ömerin üzerinde Haşarıdır da, tıpkı filmlerindeki gibi Babasından habersiz, şoförleri kandırıp taksicilik yapar Bir gün taksinin kelebek camını tamir ederken, görünmez kaza gelip Ömercik'i bulur; tornavida bir yanağına batar, bir alnına, en son da gözüne Sol gözünü kaybeder Ömercik Bu durum beni fazla etkiledi, bir zaman bunalıma girdim, neyse daha sonra Allah'a şükür dedik atlattık Yaşım büyümüştü, sinemadan da tamamen soğudum bu olaydan sonra Kaza olmasaydı jön olarak devam edebilirdim şayet sinemaya,diyor başına gelen talihsizliği anlatırken aniden perde kapanır Ömercik için, filmler anılardaki yerini alır Bir diğer eniştesinin yanına gider bu defa Ömer Kapalıçarşı'da bir dükkanda konfeksiyon işine başlar: Kendi pantolonlarımı ben dikerim, iş öğrendim orada, lakin bir gün motosikletten düştüm ve 15 sene yatmak zorunda kaldım, yürüyemedim Ayrıldım tabii iştenbu arada taksiler satılır, baba emekliye ayrılır Evin sorumluluğu Ömer'in üstündedir Fazla para kazandım, lakin yok oldu gitti,diyor hayıflanarak Hiç yatırım yapamadık Yeşilçam nankör, bir yere gelebilmek için çalışıyorsun, her şey bir anda bitebiliyor, değil oluyor 4 sene Avşa'da büfe işlettim Tost, hamburger, içecek gibi şeyler Şimdi buradayım, Zeynep ablamın yanına Emlakçılık canlı, hareketli bir iş Evlenmeye hiç vaktim olmadı, annem ve babamla Selimiye'de oturuyorum hala Sinemaya pek gidemiyorum, en son gördüğüm film 'Eşkıya' Şimdinin minik yıldızlarını da yapmacık buluyorum Biz içimizden geldiği gibi oynardık Her gün buradayım Köpeğim Topak ve muhabbet kuşumla oyalanıyorum akşamları Zeynep ablamla hiç eskilerden konuşmayız 94'te Kanal D'de benle ilgili bir program yapıldı Adı 'Feleğin Sillesi' İşte hayat hikayem bu, hepsi bu dekArtık ofisten ayrılma zamanı Çünkü Ömer Dönmez, birazdan Göztepe'deki 130 metrekare kombili, pak daireyi uygulamak için müşteriyle buluşacak Ayrılırken şimdinin küçüklerini düşündüm, Ufak İbo'yu, Ceylan'ı ve diğerlerini Her şey değişmişti doğrusu, fakat Ömercik hala ne kadar masumdu