iltasyazilim
FD Üye
Ömerimin Bebe Bisküvisi Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta
*125 gram tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı süt
*Yarım çay bardağı yoğurt
*Yarım çay bardağı pudra şekeri
*1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
*2 yemek kaşığı nişasta
*1’er avuç çekilmiş çiğ badem, fındık, ceviz
*Aldığı kadar un
*1 paket kabartma tozu
Ömerimin Bebe Bisküvisi Tarifi Yapılışı Tarif tamamen bana ait
Dün akşam oğlumun yoğurduna o hazır bebe bisküvilerinden ezerken içindekiler kısmına baktım ve aylardır oğluna neler yedirmişim diye üzüldüm
Bu tarif de tamamen sağlıklı olmasa da en azından ev yapımı ve glikoz şurubu yada koruyucu vs katkı maddeleri içermiyor en azından
Deneme amaçlı yaptım ve oğlum da çok beğendi, sizlerle de paylaşmak istedim, yavrularınıza iç rahatlığıyla yedirebilirsiniz, hatta siz de atıştırmalık olarak yiyebilirsiniz
Gelelim tarife;
Un, kabartma tozu ve çerez hariç diğer malzeme elle*harmanlanır Çerez eklenir, kabartma tozu ve sonra un yavaş yavaş eklenerek yoğrulur
Yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir*Merdane ile hamur açılarak dilenen şekil verilir*Benim yerim kısıtlı olduğu için hamuru biraz kalın bıraktım ama ince yaparsanız tam bisküvi gibi kıtır kıtır olacaktır
Isıtılmış fırında 160 derecede yaklaşık 20 dakika pişirilir*Size kolay gelsin, güzel yavrularınıza afiyet şifa olsun
*1 yumurta
*125 gram tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı süt
*Yarım çay bardağı yoğurt
*Yarım çay bardağı pudra şekeri
*1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
*2 yemek kaşığı nişasta
*1’er avuç çekilmiş çiğ badem, fındık, ceviz
*Aldığı kadar un
*1 paket kabartma tozu
Ömerimin Bebe Bisküvisi Tarifi Yapılışı Tarif tamamen bana ait
Dün akşam oğlumun yoğurduna o hazır bebe bisküvilerinden ezerken içindekiler kısmına baktım ve aylardır oğluna neler yedirmişim diye üzüldüm
Bu tarif de tamamen sağlıklı olmasa da en azından ev yapımı ve glikoz şurubu yada koruyucu vs katkı maddeleri içermiyor en azından
Deneme amaçlı yaptım ve oğlum da çok beğendi, sizlerle de paylaşmak istedim, yavrularınıza iç rahatlığıyla yedirebilirsiniz, hatta siz de atıştırmalık olarak yiyebilirsiniz
Gelelim tarife;
Un, kabartma tozu ve çerez hariç diğer malzeme elle*harmanlanır Çerez eklenir, kabartma tozu ve sonra un yavaş yavaş eklenerek yoğrulur
Yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir*Merdane ile hamur açılarak dilenen şekil verilir*Benim yerim kısıtlı olduğu için hamuru biraz kalın bıraktım ama ince yaparsanız tam bisküvi gibi kıtır kıtır olacaktır
Isıtılmış fırında 160 derecede yaklaşık 20 dakika pişirilir*Size kolay gelsin, güzel yavrularınıza afiyet şifa olsun