iltasyazilim
FD Üye
*
Omlet Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*Yarım çay bardağı süt
*1 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı un
*Yarım çay kaşığı kabartmatozu
*1 su bardağına yakın peynir( ben lor kaşar ve beyaz peyniri karıştırdım) siz nasıl isterseniz
*Yarım minik doğranmış domates
*Yarım minik doğranmış sivri biber
*Evdekiler içinde yeşillik sevmedikleri için ben koymadım ama siz isterseniz maydanoz dereotu koyabilirsiniz**
*Tuzu kendinize göre ayarlayın peynirin tuzunu dikkate alarak
*1 çay kaşığı kırmızı biber
*Yarım çay kaşığı karabiber
Omlet Tarifi Yapılışı İlk olarak yumurtayı iyice çırpıp yoğurduğu ve sütünü ekleyip tekrar çırpıyoruz Ardından un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpıp peyniri de ekliyoruz Tuzu ve baharatları da ekledikten sonra omletimiz hazır Tavamızı margarin yada tereyağ ile yağlayıp tavayı ısıtmadan omleti döküp kısık ateşte altını kızartıyoruz daha sonra tabak yada kapak yardımıyla diğer tarafını da pişiriyoruz *ikinci tarafını pişirmeden öncede tavaya azcık yağ koyabiliriz Daha güzel kızarması için*
“Eğer tavanızı küçük tutarsanız omletiniz daha kabarık olur amaa içinin pişme sorunu olabiliyor Ben o yüzden daha büyük bi tava tercih ettim
**Ters çevirirkenn omletin pişmiş tarafı alta gelecek şekilde alalım ki pişmemiş yeri bozulmasın**
AFİYETT OLSUN ???
Omlet Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*Yarım çay bardağı süt
*1 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı un
*Yarım çay kaşığı kabartmatozu
*1 su bardağına yakın peynir( ben lor kaşar ve beyaz peyniri karıştırdım) siz nasıl isterseniz
*Yarım minik doğranmış domates
*Yarım minik doğranmış sivri biber
*Evdekiler içinde yeşillik sevmedikleri için ben koymadım ama siz isterseniz maydanoz dereotu koyabilirsiniz**
*Tuzu kendinize göre ayarlayın peynirin tuzunu dikkate alarak
*1 çay kaşığı kırmızı biber
*Yarım çay kaşığı karabiber
Omlet Tarifi Yapılışı İlk olarak yumurtayı iyice çırpıp yoğurduğu ve sütünü ekleyip tekrar çırpıyoruz Ardından un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpıp peyniri de ekliyoruz Tuzu ve baharatları da ekledikten sonra omletimiz hazır Tavamızı margarin yada tereyağ ile yağlayıp tavayı ısıtmadan omleti döküp kısık ateşte altını kızartıyoruz daha sonra tabak yada kapak yardımıyla diğer tarafını da pişiriyoruz *ikinci tarafını pişirmeden öncede tavaya azcık yağ koyabiliriz Daha güzel kızarması için*
“Eğer tavanızı küçük tutarsanız omletiniz daha kabarık olur amaa içinin pişme sorunu olabiliyor Ben o yüzden daha büyük bi tava tercih ettim
**Ters çevirirkenn omletin pişmiş tarafı alta gelecek şekilde alalım ki pişmemiş yeri bozulmasın**
AFİYETT OLSUN ???