iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
2 paket dondurulmuş ıspanak,
30 gram yağ,
12 bardak ince doğranmış yeşil soğan
1 yemek kaşığı dereotu
Karabiber
6 yumurta
1 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı limon suyu
14 bardak parmesan peyniri
Doldurmak için:
14 bardak doğranmış yeşil soğan,
1 tatlı kaşığı ince doğranmış dereotu,
1 yemek kaşığı limon suyu
250 gram krem peynir
250 gram somon füme
HAZIRLANIŞI :
Ispanağı haşlayıp suyunu çıkartın Tereyağını tencerede eritin Soğan ve dereotunu ekleyip 1 dakika pişirin Ispanağı ekleyin Karabiberle tatlandırıp ateşten alın Yumurtaları çırpın Mısır ununu ıspanaklı karışım, limon suyu ve yumurtayı bir kapta karıştırıp yağlanmış tepsiye yayın Sertleşinceye kadar firında tutun
Çıkardıktan sonra mutfak havlusunun üzerine ters çevirip üzerine peynir serpin Yine bir havluyla örterek soğumaya bırakın Soğan, dereotu ve peyniri mutfak robotunda 30 saniye karıştırın
Ispanaklı hamuru uzunlamasına üçe bölüp bir parçasını alta yerleştirin Harçtan sürüp somon fümenin üçte birini koyun Bir kat daha harçtan koyup ikinci ıspanak katını yerleştirin ve malzemeniz bitene kadar aynı şekilde devam edin Servis yaparken, 2 cm eninde dilimleyeceğiniz yemeğinizi somon ve limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz
2 paket dondurulmuş ıspanak,
30 gram yağ,
12 bardak ince doğranmış yeşil soğan
1 yemek kaşığı dereotu
Karabiber
6 yumurta
1 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı limon suyu
14 bardak parmesan peyniri
Doldurmak için:
14 bardak doğranmış yeşil soğan,
1 tatlı kaşığı ince doğranmış dereotu,
1 yemek kaşığı limon suyu
250 gram krem peynir
250 gram somon füme
HAZIRLANIŞI :
Ispanağı haşlayıp suyunu çıkartın Tereyağını tencerede eritin Soğan ve dereotunu ekleyip 1 dakika pişirin Ispanağı ekleyin Karabiberle tatlandırıp ateşten alın Yumurtaları çırpın Mısır ununu ıspanaklı karışım, limon suyu ve yumurtayı bir kapta karıştırıp yağlanmış tepsiye yayın Sertleşinceye kadar firında tutun
Çıkardıktan sonra mutfak havlusunun üzerine ters çevirip üzerine peynir serpin Yine bir havluyla örterek soğumaya bırakın Soğan, dereotu ve peyniri mutfak robotunda 30 saniye karıştırın
Ispanaklı hamuru uzunlamasına üçe bölüp bir parçasını alta yerleştirin Harçtan sürüp somon fümenin üçte birini koyun Bir kat daha harçtan koyup ikinci ıspanak katını yerleştirin ve malzemeniz bitene kadar aynı şekilde devam edin Servis yaparken, 2 cm eninde dilimleyeceğiniz yemeğinizi somon ve limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz