ömrü uzatan besinler Uzmanlara tarafından brokoli, portakal, yulaf, domates, somon balığı, bezelye, ceviz, çay üzümü, yoğurt, bal kabağı, soya fasulyesi, hindi, ıspanak ve çayı haftada asgari 4 kez tüketmek estetik gençleşmeyle benzeyen değerde, hem sağlıklı ve uzun bir ömür sağlıyor “Süper Yiyecekler olarak adlandırılan 14 temel beslenme ürünü Californialı bir doktor göre daha önce hastalarına önerilmişti Avustralyalı hekim ve alternatif tıp uzmanlarının da önerdikleri bu 14 yiyecekten brokolinin göğüs ve prostat kanserlerine, portakalın da C vitamini deposu olmasıyla tüm kanserlere aleyhinde koruyucu özelliği bulunuyor Yulaf ise kan basıncını eşitleme ve kilo almayı erteleme özelliği ile öneriliyor Böğürtlen olarak da bilinen nehir üzümü, soya fasulyesi, ıspanak, yeşil veya siyah akarsu, hindi eti, ceviz ve yoğurt ise yoğun vitamin içerdikleri için özellikle yaşlı şahısların sağlıklı ve sağlıklı olmalarını sağlıyor Avustralyalı Plastik Cerrah Dr Steve Pratt, yaklaşık 20 yıldır, yaptığı güzellik operasyonlarından daha sonra bu yiyeceklerin yer aldığı bir diyeti hastalarına verdiğini belirterek, hepsinin periyodik olarak yenmesiyle çoğu afiyet sorununun kolaylıkla çözüme kavuşacağını ve derinin gençleşeceğini öne sürdü Pratt, bu 14 bambaşka yiyecekten her birinin haftada en düşük 4 kez yenilmesi gerektiğini söyledi Eternal Health adlı kitabın yazarı Dr Michael Elstein ise “Hindi etinin niçin yaşlılığı önlediğini çözemedim Lakin beyaz et vejeteryan olmayanlar için epeyce sağlıklı dedi Bu yiyeceklerin antioksidan içerdiği için karoser sisteminin hastalıklarla savaşında muavin olduğunu açıklayan Elstein, “Yaşlandıkça göğüs ve prostat kanseri riski artar Önlemenin tek yolu da yüksek oranda antioksidan içeren ve zengin vitamine sahip olan bu yiyecekleri tüketmektir dedi Ispanak ve ceviz kolesterolü düşürmek için önerilirken, yeşil çayın yağları tutuşmak ve yetişkinlerde obeziteyi önlemek için ideal olduğu savunuldu Omega 3 yağı taşıyan somon balığının ise kalp krizini önleme ve beyin hücrelerinin çalıştırılması ile depresyona aleyhinde birebir olduğu öne sürüldü Bilhassa yaşlıların ıspanak yemekten vazgeçmemeleri gerektiğine uyarı çeken uzmanlar, ıspanağın gözün görme yeteneğini geliştirdiğini ve karaciğere muavin olduğunu kaydetti Estetik ameliyatların insanları genç gösterdiğini fakat genç hissettiremediğini savunan bilirkişi doktorlar, “Gövde sağlıksızsa, genç görünmenin bir önemi ve faydası yok diye konuştu alıntıdır