nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
(Omuraisu) Omletli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*Tuz
*Istikrarsız yağ
İçi İçin Gerekli Malzemeler
*Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
*200400 gram tavuk göğsü
*3 Yemek kaşığı ketçap
*1 yeşil biber
*Yarım soğan
*Japon usulü pilav
*Karabiber
*Tuzlu
*Sıvıyağ
(Omuraisu) Omletli Pilav Tarifi Yapılışı Ilk Olarak fazla eksik yağı tavaya alıp önce soğanları, daha sonra biberleri kavuruyoruz Kavrulan sebzelere tavuğu ekliyoruz Tavuk piştikten sonradan sırasıyla haşlanmış bezelye, ketçap, pilav, karabiber, tuz ekleyip iyicene karıştırıyoruz
Tüm lezzetler birbirine karıştığında tavayı ocaktan alabilirsiniz Gelelim üzerini yapmaya iki yumurtayı tuzla çırpıp elekten geçirin Elekten geçirdiğinizde pürüzsüz bir kıvama ulaşırsınız
En Ince Ayrıntısına Kadar ısıtılmış ve yağlanmış tavaya karışımı dökün (Tavanızın boyuta tarafından yumurta sayısı değişir Benimki orta yükseklik bir tavaydı Minik bir tava için 1 yumurta tatmin edici olabilir )Yumurtaya pişerken müdahale etmeyin İnce ve sürükleyici bir şekilde pişsin (Omlet gibi)
Yumurta piştikten daha sonra harcımızı, pişen yumurtamızın ortasına koyun Yumurtanın kenarlarıyla harcımızın üzerini kapayıp bir tabağa zıt çevirerek servis edin Servis etmeden önce üstünü ketçapla süslemeyi de unutmayın
Ben acılı ketçap kullandığım için azıcık acı oldu ama acıda farklı bir lezzet kattı Japonya da salça olmadığı için genelde ketçap kullanılıyor Ketçapta yemeği tatlı yapıyor Salça gibi ağızda acı bir lezzet bırakmıyor Tadı epeyce iyiydi Yumurtayı pek sevmediğim için dış kısmından öyle hoşlanmadım Denenmesi gereken bir tarif Yapanlara çoktan sağlık durumu olsun
NOT:Japon pilavı için 1 su bardağı pirince 2 su bardağı su ve 1 nehir kaşığı tuzlu koyup pişiriyoruz Eğer evde şehriyesiz pilavınız varsa onuda kullanabilirsiniz Tat konusunda o kadar bir farkın olacağını düşünmüyorum
*2 yumurta
*Tuz
*Istikrarsız yağ
İçi İçin Gerekli Malzemeler
*Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
*200400 gram tavuk göğsü
*3 Yemek kaşığı ketçap
*1 yeşil biber
*Yarım soğan
*Japon usulü pilav
*Karabiber
*Tuzlu
*Sıvıyağ
(Omuraisu) Omletli Pilav Tarifi Yapılışı Ilk Olarak fazla eksik yağı tavaya alıp önce soğanları, daha sonra biberleri kavuruyoruz Kavrulan sebzelere tavuğu ekliyoruz Tavuk piştikten sonradan sırasıyla haşlanmış bezelye, ketçap, pilav, karabiber, tuz ekleyip iyicene karıştırıyoruz
Tüm lezzetler birbirine karıştığında tavayı ocaktan alabilirsiniz Gelelim üzerini yapmaya iki yumurtayı tuzla çırpıp elekten geçirin Elekten geçirdiğinizde pürüzsüz bir kıvama ulaşırsınız
En Ince Ayrıntısına Kadar ısıtılmış ve yağlanmış tavaya karışımı dökün (Tavanızın boyuta tarafından yumurta sayısı değişir Benimki orta yükseklik bir tavaydı Minik bir tava için 1 yumurta tatmin edici olabilir )Yumurtaya pişerken müdahale etmeyin İnce ve sürükleyici bir şekilde pişsin (Omlet gibi)
Yumurta piştikten daha sonra harcımızı, pişen yumurtamızın ortasına koyun Yumurtanın kenarlarıyla harcımızın üzerini kapayıp bir tabağa zıt çevirerek servis edin Servis etmeden önce üstünü ketçapla süslemeyi de unutmayın
Ben acılı ketçap kullandığım için azıcık acı oldu ama acıda farklı bir lezzet kattı Japonya da salça olmadığı için genelde ketçap kullanılıyor Ketçapta yemeği tatlı yapıyor Salça gibi ağızda acı bir lezzet bırakmıyor Tadı epeyce iyiydi Yumurtayı pek sevmediğim için dış kısmından öyle hoşlanmadım Denenmesi gereken bir tarif Yapanlara çoktan sağlık durumu olsun
NOT:Japon pilavı için 1 su bardağı pirince 2 su bardağı su ve 1 nehir kaşığı tuzlu koyup pişiriyoruz Eğer evde şehriyesiz pilavınız varsa onuda kullanabilirsiniz Tat konusunda o kadar bir farkın olacağını düşünmüyorum