iltasyazilim
FD Üye
Omurice (Kore Mutfağından) Tarifi İçin Malzemeler İç harcı için;
*Patates, havuç ve bezelye garnitürü (hazır olabilir)
*Yarım çay bardağı yıkanmış pirinç
*1 buçuk çay bardağı su
*2 diş sarımsak
*Köri baharatı
*Tuz
Omleti için;
*4 yumurta
Omurice (Kore Mutfağından) Tarifi Yapılışı Omurice her ne kadar Kore ve Asya mutfağına ait bir yemek olsa da, lezzet açısından Türk damak tadına da uyacağını düşünüyorum Denemenizi tavsiye ederim
Omurice yapımına ilk olarak yarım çay bardağı pirinçi yıkamakla başlayalım Küçük bir tencereye 1 buçuk çay bardağı kadar su koyalım ve kaynayınca yıkadığımız pirinçleri suya ilave edelim Tencerenin kapağını kapatalım ve pirinç suyu çekene kadar kısık ateşte pişirelim Pişen pirinçi bir kaba koyarak kenara alalım
Eğer garnitürü hazır aldıysak süzelim Ancak evde yapacaksak küçük boy havucu ve küçük boy patatesi minik küpler halinde doğrayalım Küçük bir kase bezelyeyi hazırlayalım Küçük bir tencereye yarısına kadar su dolduralım İlk önce su dolu tencereye havucu alalım ve kaynayana kadar bekleyelim Kaynadıktan 4 dk sonra doğranmış küp patatesleri alalım Havuç ve patates hafif yumuşadıktan sonra bezelyeleri de tenceremize alalım ve yaklaşık 78 dk sonra ocağı kapatarak hazırladığımız garnitürü süzelim
Bulaşık tasarrufu olması açısından pirinçi pişirdiğimiz tencereyi tekrar ocağa alalım (isterseniz başka bir tencere veya tava kullanabilirsiniz) Tencereye bir çorba kaşığı kadar sıvı yağ dökelim İnce ince doğradığımız sarımsakları tenceremize koyarak hafif pembeleşinceye kadar pişirelim Pembeleşen sarımsakların üzerine Garnitürü ilave edip 1 dk kadar pişirelim Daha sonra pişirdiğimiz pirinçi tenceremize ilave edelim Son olarak biraz köri baharatı ve tuz serpelim (köri baharatını ve tuzu damak zevkimize göre ayarlayalım)
İç harcımızı böylelikle bitirmiş oluyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz
Omleti için ocağa geniş bir tava (granit veya teflon tava olmalı) alalım Tavaya bir kaç damla sıvı yağ dökelim Bu sırada 4 yumurtayı bir kapta 34 dk kadar çırpalım Daha sonra çırptığımız yumurtanın yarısını tavaya dökelim ve kısığa yakın ateşte omlet olacak şekilde pişirelim Omlet tavaya yapışmamaya ve üzerinin sıvı hali katılaşmaya başlayınca hazırladığımız iç harcının yarısını omletin bir kenarına koyalım Omletin diğer kenarıyla, koyduğumuz harcın üzerini kapatalım ve servis tabağına alalım (Havlu peçete yardımıyla omurice’yi fotoğraftaki şekle göre düzeltebiliriz ) Servis tabağına aldığımız omurice’nin üzerini ketçap veya sulandırılmış salça ile tatlandıralım Servise hazır!
*Patates, havuç ve bezelye garnitürü (hazır olabilir)
*Yarım çay bardağı yıkanmış pirinç
*1 buçuk çay bardağı su
*2 diş sarımsak
*Köri baharatı
*Tuz
Omleti için;
*4 yumurta
Omurice (Kore Mutfağından) Tarifi Yapılışı Omurice her ne kadar Kore ve Asya mutfağına ait bir yemek olsa da, lezzet açısından Türk damak tadına da uyacağını düşünüyorum Denemenizi tavsiye ederim
Omurice yapımına ilk olarak yarım çay bardağı pirinçi yıkamakla başlayalım Küçük bir tencereye 1 buçuk çay bardağı kadar su koyalım ve kaynayınca yıkadığımız pirinçleri suya ilave edelim Tencerenin kapağını kapatalım ve pirinç suyu çekene kadar kısık ateşte pişirelim Pişen pirinçi bir kaba koyarak kenara alalım
Eğer garnitürü hazır aldıysak süzelim Ancak evde yapacaksak küçük boy havucu ve küçük boy patatesi minik küpler halinde doğrayalım Küçük bir kase bezelyeyi hazırlayalım Küçük bir tencereye yarısına kadar su dolduralım İlk önce su dolu tencereye havucu alalım ve kaynayana kadar bekleyelim Kaynadıktan 4 dk sonra doğranmış küp patatesleri alalım Havuç ve patates hafif yumuşadıktan sonra bezelyeleri de tenceremize alalım ve yaklaşık 78 dk sonra ocağı kapatarak hazırladığımız garnitürü süzelim
Bulaşık tasarrufu olması açısından pirinçi pişirdiğimiz tencereyi tekrar ocağa alalım (isterseniz başka bir tencere veya tava kullanabilirsiniz) Tencereye bir çorba kaşığı kadar sıvı yağ dökelim İnce ince doğradığımız sarımsakları tenceremize koyarak hafif pembeleşinceye kadar pişirelim Pembeleşen sarımsakların üzerine Garnitürü ilave edip 1 dk kadar pişirelim Daha sonra pişirdiğimiz pirinçi tenceremize ilave edelim Son olarak biraz köri baharatı ve tuz serpelim (köri baharatını ve tuzu damak zevkimize göre ayarlayalım)
İç harcımızı böylelikle bitirmiş oluyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz
Omleti için ocağa geniş bir tava (granit veya teflon tava olmalı) alalım Tavaya bir kaç damla sıvı yağ dökelim Bu sırada 4 yumurtayı bir kapta 34 dk kadar çırpalım Daha sonra çırptığımız yumurtanın yarısını tavaya dökelim ve kısığa yakın ateşte omlet olacak şekilde pişirelim Omlet tavaya yapışmamaya ve üzerinin sıvı hali katılaşmaya başlayınca hazırladığımız iç harcının yarısını omletin bir kenarına koyalım Omletin diğer kenarıyla, koyduğumuz harcın üzerini kapatalım ve servis tabağına alalım (Havlu peçete yardımıyla omurice’yi fotoğraftaki şekle göre düzeltebiliriz ) Servis tabağına aldığımız omurice’nin üzerini ketçap veya sulandırılmış salça ile tatlandıralım Servise hazır!