Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

omurilik ağrısı nasıl geçer

omurilik ağrısı nasıl geçer
0
111

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
benim omur iliğim çok ağrıyor ve kollarımla arkaya içten gerilemiyorum doktora gittim tüm vücudunu iltehap sarmış dedi ben nababilirim

Yanıt:

Omurilik sinirleri ağrıları, çoğunlukla, omurlar arası eklem ile ilişki noktası olan birleşme deliği düzeyindeki asap köküyle ilgili bir bozuna, bilhassa de bu kökü sıkıştırabilen bir disk fıtığına bağlıdırlar

Röntgen incelemesi esas muayenedir; özel çekimler, hattâ ara sıra gazla ya da X ışınlarını geçirmeyen saydamsız bir madde yardımıyla gerçekleştirilen omurilik filmi gerektirir

Sert bir zemin üzerinde dinlenmek, fazla değişik sızı kesicilerin de yardımıyla ağrıları çabuk yatıştırır Kasınma giderici ilaçlar, özellikle fenilbütazon türevleri ve kortizon türevleri gibi irin gidericiler de kullanılabilir Bilirkişi bir hekimin oluşturacağı lokal iğneler, ivegen nöbetleri dindirebilir Lakin bu tedaviler, nedeni iyileştirmeye tatmin edici değildir Ihtimal bulunan her durumda ve ağrılara hareket bozukluklarının da eşlik ettiği her hastada cerrahi girişim düşünülür Urlar, kemik apseleri, bazı yozlaştırıcı eklem romatizması biçimleri ve disk fıtıkları cerrahi çare gerektirirler *

858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt