Onbir Ayın Sultanı Ramazan İçin Maniler YeniRamazan Manileri Ramazan Manileri Kısa Ve Manalı Sevgili melekler, bir Ramazan ayını daha yerine getirmek için heyecanla bekliyoruz Ramazan bereketi, kutsallığı hiçbir ayda olmadığından onbir ayın sultanı diye nitleendirilen bu güzel ayda bununla beraber geleneklerimiz de yaşatılıyor Bunların başında da Ramazan davulcuları geliyor İşte meraklıları için yeni Ramazan manilerionbirayinsultaniramazanicinmaniler5c55694899d9cgifalt :davul: :davul: :davul: 1549101380 1549101380 onbirayinsultaniramazanicinmaniler5c5569489e250onbirayinsultaniramazanicinmaniler5c5569489e250 onbirayinsultaniramazanicinmaniler5c5569489e250 Sağ olan seyran eder Aşıklar devran eder Kutsal ramazanda Müminler bayram eder Davulumun ipi kaytan, Kalmadı sırtımda mintan, Verin ağalar bahşişimi, Sırtıma alayım mintan Bak geldi etli dolma, Fazla yiyip göbek salma Üstüne bir kahve iç, Terâvihe gecikme! Ezanlar her zaman okundu İftarlığım lokumdu Aç karnına fazla yedim Bana azıcık dokundu Ramazan geldi dayandı Camiler nura boyandı Benim devletli efendim Sıra paraya dayandı Hile sağa sola, Gel gidelim yargı yola, Güzel oruç tutanın, Âkıbeti hayrola Ramazanın geçti hızı Ayrılıktan duydum sızı Bayram geldi o gidiyor Helal edin hakkınızı Deniz suyu serindir Damla gibi derindir Bir tek hurma da olsa Bir mümini sevindir ulucami kutup ister, söylemeye kalp ister, benim karnım toktur ama, arkadaşım börek ister işte veda ediyor geldi gidiyor, mutlu gunler bitiyor, onbir ayın sultanı bize Eski cami sırık ister Söylemeye kalp ister Benim karnım tok ama Arkadaşım börek ister Ne yapmışlar ne yutmuşlar Kabuğun yere atmışlar Gel gidelim arkadaşım Bunlar yemişler yatmışlar ramazan geldi dayandı camiler nura boyandı top atıldı gaz lambası yandı kalbimiz ona inandı Eski cami penceresi Yandı pilav tenceresi Ramazan geldi geleli Bitmez yengenin çilesi İnanlar oruç miktar, gönüller her zaman bir atar, sevinir hep müminler, Allah diyenler artar Yemekler boldur gayet Beni de edin ziyafet Birlikte yer içeriz Şöyle ederiz sohbet Akşam ezanı kulak vermek Sahur vakti yemek yemek Ramazana kasten şeydir Gece davulcu anlatmak Ramazanın ibtidası Kuruldu cennet binası Bu ayda oruç tutanın Kabule geçer duası Bak geldi etli dolma Çok yiyip göbek salma Üzerine bir kahve iç Terâvihe geç kalma! Pınar başında çakıl Yarimin gözü çakır Yarim ramazan tutmuş Kurumuş takır takır