Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Önce edebi yazmalı kalem

Önce edebi yazmalı kalem

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Önce yazınsal yazmalı kalem
musluman

ÖNCE EDEB

Önce edebi yazmalı kalem

Önce yazınsal anlatmalı sözcük

Önce yazınsal algılama etmeli insan

Nezaket hoş; edep yüce

İnsan güzele müştak, insan yüceye sevdalı Kainatın en büyük hakikati iman, imanın en büyük hakikati terbiye

Edep, hakikatin büyüklüğü karşı iki büklüm olmak, Onun kemaliyle kendinden geçmektir Yunus'un odunları misali daldanpürüzden budanmaktır Elif gibi dimdik, ok gibi doğrudan doğruya olmaktır

Kuran'ı hayata yaşam yapma yolunda, ilahi hedefi Kuran ahlakıyla on ikiden vurmaktır Lüzum dünya lüzum ukba namına atılan her adımı itidal ve denge üzre atmaktır Elhasıl kulluk şuuruna ermek, ruhu ve bedeni sünneti seniyyenini nuruyla huzura erdirmektir

Habibi Zişanı bu yolda koşulsuz rehber kabul etmektir Nezaket , onun gibi oturmak, O nun gibi kalkmak, Onun gibi bakmak, O nun gibi yaşamaktır(sav)

Hz: Osman terbiye timsaliydi Sünneti seniyyeyi aklında, cisminde ve ruhunda bütün incelikleriyle yaşamıştı

Ahmed bin Hanbel'in Hasan ı Basri den rivayetine kadar kapalı kapılar ardında bile elbiselerini çıkarmaktan çekinirdi Edebinin derinliğinden dolayı Efendimiz(sav) kendilerini ümmeti Muhammed içinde herkese nasip olmayan bir payeye layık görmüşlerdi

HzOsmanı, Ashabım içinde bana en çok benzeyendirdiyerek kendilerine benzetmişlerdi Herkesin cennette bir dostu vardır Benim dostum da Osman'dır hadisiyle HzOsman'ı dostu olmakla müjdelemişlerdi

Bizim de şu acımasız dönemde; yazınsal, utanmaz ham ruhlara ilim yoluyla anlatacak yeni Osmanlara dair dualarımız vardır

Mevlana ne güzel ifade etmiş yazınsal Efendi, bil ancak insanın tenindeki can edeptir İnsanoğlunun göz ve yürek nuru edeptir Adem bir ulvi alemdendir, süfliden yok bu dönen kümbetin ayrıca dönmesi ayrıca de revnak ve zineti edeptir Insanoğlu eğer edepten yoksun ise, o insan değildir, zira ademoğlu ve hayvan arasındaki fark edeptir Aç gözlerini bak, Allah kelamı olan Kuran ayet ayet edeptir Akıldan sordum: İman nedir? Düşünce yürek kulağıma cevap verdi: İMAN EDEPTİR!

*

858,489Konular
981,521Mesajlar
29,659Kullanıcılar
Merg6494Son üye
Üst Alt