Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Onemli Siyasi Sozler

Onemli Siyasi Sozler
0
106

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
En Guzel Siyasi Sozler

Siyasi Sozler ve Mesajlar

Bir MİLLETİN TABİİ HUDUTLARI dağlar ve ırmaklar değildir, isnat ettiği MİLLİYETİN LİSANI ve DİNİ SINIRLARIDIR!

Bu dunyayı beşeriyyette asgari 100 milyonu mutecaviz nufustan murekkep bir TURK milleti azimesi vardır

ASYA icin, AVRUPA icin bizim kanunumuz aynıdır: TAM BAĞIMSIZLIĞIMIZI KORUMAK! HER ŞEYİ TURK CEPHESİNDEN DEĞERLENDİRMEK! Bu, GERCEKCİ GORUŞtur

Milletimizin kurduğu yeni DEVLETİN MUKADDERATINA, MUAMELATINA, İSTİKLALİNE, unvanı ne olursa olsun, HİC KİMSEYİ MUDAHALE ETTİRMEYİZ!

Dunyada MUSTAKİL bir DEVLET tasavvur olunabilir mi ki, İCİŞLERİne henuz DUŞMAN sıfatını haiz olanların değil; DOSTLARının dahi mudahalesine musamaha etsin?

İnsanlığın tumunu bir VUCUT ve bir milleti bunun bir parcası saymak gerekir Bir vucudun parmağının ucundaki acıdan diğer butun ORGANLAR etkilenir

Dunyanın filan yerinde bir RAHATSIZLIK varsa, “bana ne? dememeliyiz! Boyle bir RAHATSIZLIK varsa, tıpkı kendimizde olduğu gibi onunla alakadar olmalıyız

DUNYA MİLLETLERİNİN MUTLLUĞUna calışmak, bir başka yoldan KENDİ HUZUR ve MUTLULUĞUnu sağlamaya calışmak demektir

Dunyada ve DUNYA MİLLETLERİ ARASINDA SUKUN, HUZUR VE İYİ GECİM OLMAZSA; BİR MİLLET KENDİSİ İCİN NE YAPARSA YAPSIN, HUZURDAN MAHRUMDUR!

Bugun aradığımız barışın EBEDİ BARIŞ OLACAĞINA İNANMAK SAFDİLLİK olur! BU O KADAR ONEMLİ BİR GERCEKTİR Kİ, ONDAN BİR AN BİLE GAFLET, MİLLETİN HAYATINI TEHLİKEYE SOKAR!

TURKİYENİN EMNİYETİNİ GAYE TUTAN HİC BİR MİLLETİN ALEYHİNDE OLMAYAN BİR BARIŞ İSTİKAMETİ, bizim daima dusturumuz olacaktır

Biz yabancılara karşı herhangi HASMANE bir HİS beslemediğimiz gibi, onlarla SAMİMİ ilişkilerde bulunmak arzusundayız TURKLER butun medeni milletlerin dostlarıdır!

BARIŞ yolunda nereden bir hitap geliyorsa, TURKİYE ona tahallukle karşıladı ve yardımlarını esirgemedi

Oysa HANGİ İSTİKLAL VARDIR Kİ, YABANCILARIN NASİHATLARIYLA, YABANCILARIN PLANLARIYLA YUKSELEBİLSİN! Tarih boyle bir olay kaydetmemiştir!
Dinin siyasetle hic ilgisi olmaması gerektiğini soyleyenler, dinin ne olduğunu bilmiyorlar demektir~ Mahatma Gandhi

Milletler parasızlıktan değil ahlaksızlıktan cokerler~ Cicero

Kuvvete dayanmayan adalet gucsuz,adalete dayanmayan kuvvet acımasızdır~Pascal

Bizi yok edecekler şunlardır: İlkesiz siyaset; vicdanı sollayan eğlence; calışmadan zenginlik; bilgili ama karaktersiz insanlar; ahlaktan yoksun bir iş dunyası; insan sevgisini alt plana itmiş bilim; ozveriden yoksun bir din anlayışı~Mahatma Gandhi

Bana mutluluğumun nedenini sordular Bende ellerimdeki ve yuzumdeki cizgileri gostererek, cok acı cekmeme rağmen hic kimsenin onunde eğilmedim, hicbir siyasi gruba katılmadım, durmaksızın calıştım ve neticede başarılı oldum~ Shakespeare

Nerede cok fazla sayıda polis varsa, orada ozgurluk yoktur Bir yerde cok sayıda asker varsa, orada barış yoktur Bir yerde cok fazla hukukcu varsa, orada adalet yoktur~ Lyn Yutang

HARİCİ SİYASETin en cok alakadar olduğu ve istinat ettiği husus, DEVLETin DAHİLİ TEŞKİLATIdır HARİCİ SİYASET DAHİLİ TEŞKİLATla MUTENASİP olmak lazımdır

(İTTİFAK derken) Bir ZAYIF ile bir KUVVETLİnın birleşmesinden soz etmiyoruz! Zira birleşmenin boylesi ZAYIFın KUVVETLİye ESİR olması demektir

Milletin mutlaka SULH veya mutlaka HARP gibi başlı başına bir ifadei katiyesi yoktur HAYIRLI olanı isteriz!

TURKİYEnin nasılsa başına gecmiş olan bir takım insanlar, GALİP DUŞMANLAR karşısında susmaya mahkummuş gibi, TURKİYEyi ATIL ve CEKİNGEN bir halde tutuyorlardı KORKAK ve MUTEREDDİT idiler

858,471Konular
981,202Mesajlar
29,543Kullanıcılar
samuray72Son üye
Üst Alt