Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

OPEC+ rekor arz kısıntısını uzatma konusunda anlaşmaya yakın

OPEC+ rekor arz kısıntısını uzatma konusunda anlaşmaya yakın
0
43

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
2256927_720x360.jpg

OPEC ve grup ile birlikte hareket eden diğer üreticiler, petrol piyasasını desteklemek için arz kısıntılarını uzatma konusunda anlaşmaya yaklaştı. Bununla birlikte gelecek toplantının öne çekilmesine ilişkin tartışma üçüncü günde de sürüyor.

Konuya yakın kaynaklara göre Rusya ve diğer bazı OPEC+ ülkeleri mevcut üretim kısıntılarının bir ay kadar daha uzatılmasını istiyor. Bu isteğin, Suudi Arabistan'ın bir ay ile üç ay arasında uzatılması şeklindeki teklifi kapsamında olmasına karşın krallık için yeterli olup olmayacağı henüz net değil.

Petrol fiyatları OPEC+'in rekor ölçekte arz kısıntıları uygulayarak şiddetli bir fiyat savaşına son vermesinden bu yana tarihi düşük seviyelerden yükseldi. Dünyanın koronavirüs karantinasından çıkmasıyla petrol talebinde belli belirsiz artış gözlenirken, üretici grubun arz kısıtlamalarını ne kadar süre devam ettirmesi gerektiğine karar vermesi gerekiyor.

Koronavirüs enfeksiyonlarında ikinci dalga yaşanabileceği endişeleri toparlanma tahminlerini riskli hale getirdi. Petrol fiyatları çoğu OPEC+ üyesinin kamu harcamalarını karşılayabileceği seviyelerin hala altında
bulunuyor.

Similar threads

OPEC+, görüşmelerde ilerleme kaydedilmesinin ardından petrol piyasasını canlandırmak için üretim kısıntılarını uzatmaya hazırlanıyor. Grup, anlaşmayı resmi olarak imzalamak üzere Cumartesi günü bir araya gelecek. Delegelere göre OPEC+'in liderleri Rusya ve Suudi Arabistan, büyük kısmı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Konu hakkında bilgi sahibi kaynakların aktardığı bilgilere göre Rusya, OPEC+'ın Nisan ayındaki anlaşmasına uygun olarak petrol arzı kısıntılarını Temmuz ayında hafifletmeye başlamayı hedefliyor. OPEC ve grup ile birlikte hareket eden üreticiler, koronavirüs pandemisinin talebi sert bir şekilde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
OPEC ve grup ile birlikte hareket eden üreticilerin bu ay gerçekleştirmesi beklenen toplantısı, Suudi Arabistan ve Rusya'nın bazı ülkelerin kotalarını aşmasına ödün vermemeleri nedeniyle henüz kesin değil. Konuya yakın kaynaklara göre OPEC+'in iki lideri diğer üyelere, rekor miktardaki üretim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Rusya ve diğer bazı OPEC + koalisyonu ülkeleri, Temmuz'dan itibaren planlandığı üzere üretim kısıntılarını azaltmak yerine, mevcut kısıntıları bir ay daha uzatma taraftarı. Konu hakkında bilgiye sahip kaynaklar, bu teklif etrafında görüş birliği oluşmakta olduğunu kaydediyorlar. OPEC +...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Petrol fiyatları Londra'da, OPEC ve ortaklarının tarihi önemdeki üretim kısıntılarını bir ay daha uzatma kararı almaları ve üyelerin taahhüt ettiklerinden daha fazla üretim yapmamalarını sağlamak için anlaşmaya daha sıkı uyum sözü vermelerinin ardından varil başına 43 dolar civarına yükseldi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
858,510Konular
980,887Mesajlar
30,747Kullanıcılar
tekin1453Son üye
Üst Alt