Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

OPEC+ toplantısı "kota" tartışması nedeniyle kuşkulu

OPEC+ toplantısı "kota" tartışması nedeniyle kuşkulu
0
35

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
2256992_720x360.jpg

OPEC ve grup ile birlikte hareket eden üreticilerin bu ay gerçekleştirmesi beklenen toplantısı, Suudi Arabistan ve Rusya'nın bazı ülkelerin kotalarını aşmasına ödün vermemeleri nedeniyle henüz kesin değil.

Konuya yakın kaynaklara göre OPEC+'in iki lideri diğer üyelere, rekor miktardaki üretim kısıntılarını uzatmayı görüşmek için Haziran başına planlanan toplantının, Irak ve Nijerya da dahil bazı ülkelerin kesin taahhütler vermemesi durumunda gerçekleşmeyebileceğini söyledi.

Anlaşmada bir değişiklik olmaması halinde petrol üreticisi grubun üyeleri Temmuz'da arz kısıntılarını gevşetmeye başlayacak. New York'ta işlem gören petrol yerel saat ile 06:10'da varili 36.79 dolardan işlem gördü.

Toplantının bu Perşembe'ye çekilmesine ilişkin tekliften bu yana geçen dört günün ardından hala tarihe ilişkin bir anlaşma sağlanamadı. Üretim kısıntılarının bir ay uzatılması fikrinin destek bulmasına karşın, delegeler Suudi Arabistan ve Rusya'nın tüm üyelerin taahhüt ettikleri kısıntılara uymasına ilişkin güvence istediğini belirtti.

Similar threads

OPEC'ten bir delege, OPEC ve grup ile birlikte hareket eden üreticilerin üretim hedefini günlük 500 bin varil azaltma konusunda anlaştığını belirtti. Bu hafta Viyana'da bir araya gelen petrol üreticileri nihai karar almadan OPEC merkezinden ayrılırken, Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) 177. Olağan Toplantısı bugün Avusturya'nın başkenti Viyana'da başlayacak. Viyana'daki OPEC Genel Merkezi'nde düzenlenecek toplantıya, örgüt üyesi 14 ülkenin enerji ve petrol bakanları katılacak. OPEC ile OPEC dışı petrol üreten bazı ülkelerden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Konu hakkında bilgi sahibi kaynakların aktardığı bilgilere göre Rusya, OPEC+'ın Nisan ayındaki anlaşmasına uygun olarak petrol arzı kısıntılarını Temmuz ayında hafifletmeye başlamayı hedefliyor. OPEC ve grup ile birlikte hareket eden üreticiler, koronavirüs pandemisinin talebi sert bir şekilde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Konuya yakın kaynaklar, petrol fiyatları konusundaki anlaşmazlığı sonlandırmayı hedefleyen toplantının 9 Nisan'a ertelendiğini belirtti. Geçen hafta OPEC ile OPEC dışı bazı üretici ülkelerin arasındaki toplantının 6 Nisan'da video konferans yoluyla yapılacağı açıklanmıştı.  Bir kaynak, petrol...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
OPEC+, görüşmelerde ilerleme kaydedilmesinin ardından petrol piyasasını canlandırmak için üretim kısıntılarını uzatmaya hazırlanıyor. Grup, anlaşmayı resmi olarak imzalamak üzere Cumartesi günü bir araya gelecek. Delegelere göre OPEC+'in liderleri Rusya ve Suudi Arabistan, büyük kısmı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
858,497Konular
982,551Mesajlar
30,289Kullanıcılar
rogeneSon üye
Üst Alt