Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

OPEC+ üretim kısıntılarını kısa bir süre uzatabilir

OPEC+ üretim kısıntılarını kısa bir süre uzatabilir

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
94
2256730_720x360.jpg

OPEC+'ten bir delegeye göre petrol üreticisi grup mevcut üretim kısıntılarının kısa bir süre için uzatılmasını değerlendiriyor. Buna göre grup toplantıyı birkaç gün öne geçerek 4 Haziran'da gerçekleştirebilir.

Delege, OPEC ve grup ile birlikte hareket eden üreticilerin mevcut kısıntıları bir ile üç ay arasında uzatmayı değerlendirdiğini belirtti. Petrol piyasasındaki durumun hızlı değişmesi nedeniyle tercihin kısa vadeli önlemler ve piyasanın yeniden dengelenmesini bozmama yönünde olduğunu ifade etti.

Fiyatların çökmesi ve koronavirüs nedeniyle enerji talebinin düşmesiyle Nisan ayında varılan mevcut anlaşma kısıntıların Temmuz'dan itibaren gevşetilmesini öngörüyor. Ancak bu durum gelecek toplantıdaki tartışmalara bağlı. Konu hakkında bilgi sahibi kaynakların geçen hafta aktardığı bilgilere göre Rusya gevşemeye Temmuz'da başlamak istiyor.

Petrol fiyatları, üretim kısıntıları ve beklenenden güçlü talep artışının etkisiyle yükseldi. Ancak tüm dünyada kapanma önlemlerinin gevşetilmesiyle birlikte ikinci bir dalga endişeleri toparlanma risklerine ilişkin korkuları artırıyor.

Similar threads

Irak, OPEC ve ortaklarının üretim kısıntılarını derinleştirmeyi değerlendireceklerini kaydetti. Ancak bu yorum, koalisyonun büyük ölçüde böyle bir adım atmayacağını işaret etmesinin ardından geldi. Irak Petrol Bakanı Thamir Ghadhban, Pazar günü Bağdat'ta basın mensuplarına yaptığı açıklamada...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Rusya ve diğer bazı OPEC + koalisyonu ülkeleri, Temmuz'dan itibaren planlandığı üzere üretim kısıntılarını azaltmak yerine, mevcut kısıntıları bir ay daha uzatma taraftarı. Konu hakkında bilgiye sahip kaynaklar, bu teklif etrafında görüş birliği oluşmakta olduğunu kaydediyorlar. OPEC +...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
OPEC ve grup ile birlikte hareket eden diğer üreticiler, petrol piyasasını desteklemek için arz kısıntılarını uzatma konusunda anlaşmaya yaklaştı. Bununla birlikte gelecek toplantının öne çekilmesine ilişkin tartışma üçüncü günde de sürüyor. Konuya yakın kaynaklara göre Rusya ve diğer bazı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Petrol, beş hafta üst üste yükseldikten sonra, yatırımcıların dikkatlerini, OPEC + koalisyonunun üretim kısıntılarını uzatabileceğine ilişkin işaretler yerine, talep için tehdit niteliğindeki ABD'deki protesto gösterileri ve Washington ve Pekin arasındaki kötüleşen ilişkilere çevirmelerinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Petrol fiyatları, piyasada dikkatlerin OPEC ve ortaklarının rekor büyüklükteki üretim kısıntısını uzatıp uzatmayacağına çevrilmesi ile birlikte varil başına 36 dolara doğru hafifçe yükseldi. Vadeli petrol kontratları New York'ta, Pazartesi günü fazla değişmeden kapanmasının ardından yüzde 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
858,466Konular
981,166Mesajlar
29,536Kullanıcılar
uugar9990Son üye
Üst Alt