Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

OPEC üretim kısıntısı hedefinde anlaşmaya yakın

OPEC üretim kısıntısı hedefinde anlaşmaya yakın

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
99
2239650_720x360.jpg

OPEC, Perşembe günü Viyana'da gerçekleştirilen altı saatlik zorlu görüşmelerin ardından resmi üretim hedefinin azaltılmasına ilişkin bir anlaşmaya yaklaştı.

Grup üyesi ülkelerin bakanları nihai anlaşma imzalanmadan OPEC merkezinden ayrıldı.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Salman, enerji bakan olarak katıldığı ilk toplantıda basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Güzel haber yarın.” dedi.

Salman'ın yorumu, OPEC ve grup ile birlikte hareket eden üreticilerin 2020'de arz fazlasından kaçınmak için aksiyon alıp almayacaklarını merak eden petrol traderları için somut bir sonuç çıkmayan günün zirvesi oldu.

Delegelere göre bakanlar günün erken saatlerinde günlük üretim hedefini 500 bin varil azaltma konusunda prensip anlaşmasına vardı. Söz konusu miktar, arz fazlasını azaltmaktan ziyade grubun yılın büyük kısmında yaptığı ek üretim kısıntısını resmileştirmesinden dolayı büyük ölçüde sembolik önem taşıyor.

858,496Konular
981,849Mesajlar
29,894Kullanıcılar
Üst Alt