Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ördek eti en kolay nasıl pişirilir? Ördek eti pişirmenin püf noktaları! Portakallı ördek tarifi

Ördek eti en kolay nasıl pişirilir? Ördek eti pişirmenin püf noktaları! Portakallı ördek tarifi

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
ornek_eti_en_kolay_nasil_pisirilir_1601726113_7658.jpg

B3 vitamini açısından da oldukça zengin olan ördek eti günümüzde çok seveni bulunmaktadır. Kalp hastalıklarına sebebiyet veren kötü kolesterolü (LDL) düşüren ördek etini evde de kolayca yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Kalabalık misafirlerin geldiği zamanlarda yapabileceğiniz portakallı ördek tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Ördek, kümes hayvanları arasında değerlendirilir. Bilindiği üzere kümes hayvanları beyaz bir ete sahiptir. Fakat ördek, bu bakımdan diğer kümes hayvanlarından ayrılır. Ördek eti, kırmızı bir ettir. Tat bakımından ise, hindi etini andırmaktadır. Ördek eti yapımı ve ördek yemeği tarifi farklı lezzetler arasında yer alıyor. Özellikle en leziz tariflerden olan portakallı ördek Fransız mutfağından sofralarımıza geliyor. Pişince tıpkı dana eti gibi açık kahverengi rengine sahip olan ördek eti kümes hayvanlarının aksine aromatik ve baharatlı tatlara da uygundur. Lezzetli bir et olan ördek eti, birçok farklı yemek tarifine malzeme olabilir. Ancak bunlar arasında portakallı ördek oldukça ünlü olan bir tariftir. Ördek etini pişirmeden önce çeşitli soslarla marine etmek lezzetini arttırır. Özellikle portakallı ördek için, eti portakal sosuyla marine etmek, lezzetin sırrıdır.

Wh3aV_1601726597_0972.jpg

PORTAKALLI ÖRDEK TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet bütün ördek
3 adet portakal
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı bal
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
1 tatlı kaşığı tuz

0c9sS_1601726204_4731.jpg

YAPILIŞI

Ördeği güzelce temizleyin, içini yıkayıp kağıt havluyla kurulayın.

Salçaya biraz tuz ekleyip karıştırdıktan sonra ördeğin üzerine masaj yaparak yayın.

Sıvı yağı derin bir tencerede kızdırıp ördeğin her tarafını 4-5 dakika kadar kızartın.

Kızaran ördeğin derisine bıçakla çizikler atın.

Tencereye ördeğin üzerini geçecek kadar su ekleyin.

1 adet portakalın suyunu sıkıp tencereye ilave edin.

6gzTI_1601726267_1509.jpg

Tuz, kişniş ve defne yaprağını da ekleyip kapalı kapalı halde etleri yumuşayana kadar 1 saat civarında pişirin.

Pişen ördeği fırın tepsisine alın.

Kalan portakalların suyunu sıkın.

İçine balı ve ördeğin haşlama suyundan 1 kepçe kadarını ilave edip sos kıvamına getirin.

Sosu tepsiye aldığınız ördeğin üzerine güzelce gezdirin.

Fırını 250 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra ördeği fırına verin.

Derisi kızardıktan sonra çıkarıp dilimleyerek sıcak servis edin.

Afiyet olsun...
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt