Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ordu'da Korkunç Olay: Sivilce Enfeksiyonu, Tekerlekli Sandalyeye Mahkum Etti

Ordu'da Korkunç Olay: Sivilce Enfeksiyonu, Tekerlekli Sandalyeye Mahkum Etti
0
20

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
95
s-f485f9f6acc74d0aa7b39bdfcddd996d539c96d3.jpg

Ordu’nun Ünye ilçesinde Muhammet Dikici'nin (30), 2 yıl evvel göbeğinde çıkan sivilceyi sıkması sonucu yara olan bölgedeki enfeksiyon, kan yoluyla hudut sistemine bulaştı. Hareketleri kısıtlanan ve yürüme zorluğu çeken Dikici, omurilik felci sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Sıhhatinde engellilerin yaşadığı problemleri göremediğini söyleyen Dikici, 'Her birey engelli adayıdır. Lütfen engelimize mahzur olmayın” dedi.

Ünye'ye bağlı Ortayılmazlar Mahallesi’nde 2 yıl önceye kadar sağlıklı hayat sürdüren Muhammet Dikici’nin hayatı, göbeğinde çıkan sivilce sonucu büsbütün değişti. Dikici, çalışmak için gittiği Japonya’da göbeğinde çıkan sivilceyi kendisi sıktı. Dikici’nin göbeğinde yara oluşan bölgedeki enfeksiyon, kan yoluyla hudut sistemine ziyan verdi. Hareketleri kısıtlanan ve yürüme zorluğu çeken Dikici, hastaneye başvurdu. Hastanede yapılan denetimde Dikici’nin, enfeksiyona bağlı omurilik felci geçirdiği tespit edildi. Ameliyata alınan Dikici, tüm müdahalelere karşın felç kaldı. Tedavisinin akabinde Türkiye’ye gelen Dikici, 2 yıldır tekerlekli sandalyeyle yaşıyor.

'Hayatımın geri kalanını bu türlü geçireceğim'

Göbeğindeki sivilceyi sıktıktan 3 gün sonra hayatının değiştiğini anlatan Muhammet Dikici, “Yaklaşık 2 yıl evvel yurt dışına çalışmaya gitmiştim. Bedenimde çıkan bir sivilceden ötürü enfeksiyon kaptım. Bu enfeksiyon omuriliğime iltihap olarak biriktirdi. Hudut sistemlerime hasar verdi. Omurilik ameliyatı geçirdim. Şu anda omurilik felciyim. Büyük ihtimalle hayatımın geri kalanını bu halde geçireceğim. Bedenimde çıkan sivilceyi patlattıktan 3 gün içinde bu olay başıma geldi. 3 gün sonra his kaybı yaşayarak felç oldum. Tedavisi ise şimdilik yok. Kök hücre çalışmaları var lakin deneme aşamasında” diye konuştu.

Engelli olmadan evvel kendisinin de engellilerin problemlerini çok bilmediğini lisana getiren Dikici, “Sağlıklıyken engellilerin yaşadıkları sıkıntıları görmüyorduk lakin engelli olduktan sonra beşerler bana çok tuhaf gelmeye başladı. Kaldırımda engelli rampalarının önüne araç bırakanlar, kaldırımlara araç bırakanlar, biz engellilerin hayatını zorlaştırıyor. Bu nedenle beşerler buna dikkat etmeliler” dedi.

'Her birey engelli adayı'

Engellilerin en çok karşılaştığı problemlerin başında, engelli rampalarının yol ile kot farkı olmasının geldiğini kaydeden Dikici, “Bir kezinde ineceğimi düşündüğüm rampadan kot farkı nedeniyle düştüm. Vakit zaman bu türlü kazalar başımıza geliyor. Alışveriş yapacağımız dükkanların önlerinde engelli rampaları olması, belediyelerin engellilerin hayatını kolaylaştıracak adımlar atması, vatandaşların araçlarını bize mahzur olacak formda bırakmamalarını istiyorum. Unutmayalım ki her birey bir engelli adayıdır. Lütfen engelimize mahzur olmayın” diye konuştu.

858,497Konular
981,993Mesajlar
29,980Kullanıcılar
ms3Son üye
Üst Alt