iltasyazilim
FD Üye
Ordu Bölgesel Yemekleri,
Ordunun Yemekleri nelerdir
Ordu Yöresi emekleri
Ordu'nun Yemekleri;Hamsili pilav, karalahana çorbası, karalahana sarması ve Ünye pilâvı, ançuez tava, ançuez buğulaması, içli hamsi, pancar sarması, mısır çorbası, çerkez tavuğu, tirmit (mantar), yumurtalı sakarca ve yağlıdır
ÇORBALAR
• Pancar ( Kara lahana ) çorbası
• Mısır corbası
• Kabak corbası
YEMEKLER :
• Pancar ( Kara lahana ) sarması
• Pancar (Kara lahana ) döşemesi
• Pancar (Kara lahana )diplesi
• Melocan (Diken ucu ) kavurması
• Beceriksizce mıhlaması (İlkbahar)
• Galdirik kavurması ( İlkbahar )
• Isırgan yağlaşı (İlkbahar )
• Hoşgıran kavurması ( İlkbahar )
• Tirmit ( Mantar ) kavurması (Güz )
• Çerkez tavuğu
• Kabak muhallebisi
• Mısır yağlaşı (Kış mevsiminde )
• Pallabye
• Keşkek (Gendeme )Her mevsimde yapılır düğün yemeğidir
• Fırın fasulyesi ( Kış mevsiminde )
HAMSI YEMEKLERİ : HAMUR İŞLERİ :
• İçli tava 1 Su böreği
• Hamsi buğulaması 2 Yufka böreği
• Ançuez köftesi 3 Konut makarnası (Kesme makarnası)
• Hamsi tava
TATLILAR : EKMEK ÇEŞİTLERİ :
• Kabak tatlısı 1 Darı ekmeği
• Asure 2 Bileki ekmeği
• Un helvası 3 Saç ekmeği
4 Golit
REÇELLER : TURŞULAR :
• İnçir reçeli 1 Fasulye turşusu
• Üzüm reçeli 2 Domates turşusu
• Elma reçeli 3 Salatalık turşusu
4 Patlıcan turşusu
5 Kelem lahanası (Top,Beyez lahana)
TURŞU KAVURMALARI :
• Fasulye turşusu kavurması
• Domates turşusu kavurması
• Salatalık turşusu kavurması
• Kelem lahana turşusunun kavurması *
Ordunun Yemekleri nelerdir
Ordu Yöresi emekleri
Ordu'nun Yemekleri;Hamsili pilav, karalahana çorbası, karalahana sarması ve Ünye pilâvı, ançuez tava, ançuez buğulaması, içli hamsi, pancar sarması, mısır çorbası, çerkez tavuğu, tirmit (mantar), yumurtalı sakarca ve yağlıdır
ÇORBALAR
• Pancar ( Kara lahana ) çorbası
• Mısır corbası
• Kabak corbası
YEMEKLER :
• Pancar ( Kara lahana ) sarması
• Pancar (Kara lahana ) döşemesi
• Pancar (Kara lahana )diplesi
• Melocan (Diken ucu ) kavurması
• Beceriksizce mıhlaması (İlkbahar)
• Galdirik kavurması ( İlkbahar )
• Isırgan yağlaşı (İlkbahar )
• Hoşgıran kavurması ( İlkbahar )
• Tirmit ( Mantar ) kavurması (Güz )
• Çerkez tavuğu
• Kabak muhallebisi
• Mısır yağlaşı (Kış mevsiminde )
• Pallabye
• Keşkek (Gendeme )Her mevsimde yapılır düğün yemeğidir
• Fırın fasulyesi ( Kış mevsiminde )
HAMSI YEMEKLERİ : HAMUR İŞLERİ :
• İçli tava 1 Su böreği
• Hamsi buğulaması 2 Yufka böreği
• Ançuez köftesi 3 Konut makarnası (Kesme makarnası)
• Hamsi tava
TATLILAR : EKMEK ÇEŞİTLERİ :
• Kabak tatlısı 1 Darı ekmeği
• Asure 2 Bileki ekmeği
• Un helvası 3 Saç ekmeği
4 Golit
REÇELLER : TURŞULAR :
• İnçir reçeli 1 Fasulye turşusu
• Üzüm reçeli 2 Domates turşusu
• Elma reçeli 3 Salatalık turşusu
4 Patlıcan turşusu
5 Kelem lahanası (Top,Beyez lahana)
TURŞU KAVURMALARI :
• Fasulye turşusu kavurması
• Domates turşusu kavurması
• Salatalık turşusu kavurması
• Kelem lahana turşusunun kavurması *