iltasyazilim
FD Üye
Oreşki (Ceviz Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*3 su bardağı un
*250 gr tereyağı
*2 yumurta
*Yarım su bardağı toz şeker
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*1 paket vanilya
İçi için;
*Süt reçeli (yoğunlaştırılmış süt)
Oreşki (Ceviz Kurabiye) Tarifi Yapılışı Bugün Rus kurabiyesi olan oreşkinin tarifini sizlerle paylaşacağım Harika bir tadı var emin olabilirsiniz Öncelikle süt reçelini elde etmelisiniz Ben kendim yapıyorum Yakın zamanda inşallah onun da tarifini vereceğim
Öncelikle hamur malzemelerini bir güzel karıştıralım Unu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır
Hazırlanan hamurdan misket büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır Ardından oreşki makinesinde ya da ocak üstü oreşki kalıbında pişirilir
Soğuyunca içlerine süt reçeli sürülür ve kapatılır
*3 su bardağı un
*250 gr tereyağı
*2 yumurta
*Yarım su bardağı toz şeker
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*1 paket vanilya
İçi için;
*Süt reçeli (yoğunlaştırılmış süt)
Oreşki (Ceviz Kurabiye) Tarifi Yapılışı Bugün Rus kurabiyesi olan oreşkinin tarifini sizlerle paylaşacağım Harika bir tadı var emin olabilirsiniz Öncelikle süt reçelini elde etmelisiniz Ben kendim yapıyorum Yakın zamanda inşallah onun da tarifini vereceğim
Öncelikle hamur malzemelerini bir güzel karıştıralım Unu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır
Hazırlanan hamurdan misket büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır Ardından oreşki makinesinde ya da ocak üstü oreşki kalıbında pişirilir
Soğuyunca içlerine süt reçeli sürülür ve kapatılır