Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Organ Nakli Haftası

Organ Nakli Haftası

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Organ Nakli Haftası ne süre
Organ Nakli Haftası hakkında yazı

Ülkemizde her yıl 39 Kasım Organ Bağışı Haftası olarak kutlanır

Organ bağışı, bir insanın organlarının bir kısmını ya da tamamını, demin dinç iken, beyin ölümünün arkasında diğer insanlarda yararlanılmak üzere bağışlaması işlemi
Bir görüntü açısıyla; organ bağışının, kan naklinden farkı yoktur Hayat kurtarma anlamında, dinç olan her organ bağışlanabilir

On sekiz yaşını doldurmuş ve içten ile yanlışı ayırabilme yeteneğine sahip cümbür cemaat, ilk olarak yürek edinmek üzere, akciğer, böbrek, karaciğer ve pankreas gibi organlar; kalpkapağı, göz kornea tabakası, adale ve kemik iliği gibi dokuları bağışlayabilmekte, ve bunlar günümüz tıp teknolojisinde nakledilebilmektedir

Bir birey organlarını bağışlayarak bir fazla insana yaşama şansı verebilir Türkiye'de çoğu devlet ve üniversite hastanesinde organ bağışı işlemleri yapılmaktadır
Hem yaşarken yapılabilen (böbrek gibi) organ bağışı türleri de vardır Bağışlanan organların nakledilmesi, Sağlık Durumu Bakanlığı'nın denetim ve gözetiminde, bilgisi dahilinde gerçekleştirilir Değişik kurum ve kuruluşlar, ara sıra organbağışı kampanyaları düzenlemektedir 2000 yılında, organ bağışı konusunda bir Ulusal Koordinasyon Sistemioluşturularak, bakanlığın olanaklarıyla organ bekleyenler sistemli sıralamaya dahil edilmişlerdir Organ bağışı; Sağlık Durumu Müdürlüklerinde, Hastanelerde, Güvenlik Müdürlüklerinde (ehliyet alımı esnasında), Organ nakli yapan merkezlerde, Organ nakli ile ilgilenen vakıf, dernek vbkuruluşlarda yapılabilir
(yazı:Ahmet Yıldız)

Organ bağışı ile ilgili şiir

Organ Nakli

Bir insan ölürken
Digeri hayata baglaniyor,
Birinin son nefesi
Digerine yasam sagliyor

Egoistlik neyine,
Toprakta ne kazandirir?
Esirgemekle yardimi
Insan kendini kandirir

Koy elini vijdanina