imagesorganikgidaefsanesicoktu5add51826ca81
Bilindiği gibi son yıllarda semt pazarlarında bile en cok tercih edilen gıdalar organik olanlar ancak yakın zamanda ABD'de yapılan bir araştırma organik gıda tezini curutecek nitelikte
Bilim insanları, organik gıda tuketenler ile normal gıda tuketenleri kıyaslayan 17 calışmayı inceledi Sonuc şaşırtıcıydı Organik gıdayla beslenen grup, diğer gruptakilerden daha sağlıklı değildi
ABD'de Stanford Universitesi'nin araştırmasına gore, organik gıdalar ile normal gıdalar arasında besin ve vitamin değerleri bakımından cok onemli bir farka rastlanmadı Organik gıdaların one cıkan faydası ise, normal gıdalara oranla yuzde 30 oranında daha az ilac kalıntısı taşıyor olması
Araştırmada ayrıca, organik gıdalarda, uretimde kullanılan gubredeki farklılık nedeniyle daha fazla nitrojen bulunduğu ancak bunun sağlık acısından fayda sağlamadığı belirtildi
Annals of Internal Medicine dergisinde yayımlanan araştırmada, aralarında organik meyve, sebze, buğday, et, yumurta ve sutun de bulunduğu 200 urun, organik olmayan emsalleriyle karşılaştırıldı Araştırma sonucunda, organik ve normal gıdaların besin ve vitamin değerleri bakımından birbirlerinden cok farklı olmadığı ortaya cıktı Stanford Universitesi adına araştırma yapan bilim insanları, meyve ve sebzelerde aynı oranda vitamin, sutteyse aynı oranda protein ve yağ saptadı
Bilindiği gibi son yıllarda semt pazarlarında bile en cok tercih edilen gıdalar organik olanlar ancak yakın zamanda ABD'de yapılan bir araştırma organik gıda tezini curutecek nitelikte
Bilim insanları, organik gıda tuketenler ile normal gıda tuketenleri kıyaslayan 17 calışmayı inceledi Sonuc şaşırtıcıydı Organik gıdayla beslenen grup, diğer gruptakilerden daha sağlıklı değildi
ABD'de Stanford Universitesi'nin araştırmasına gore, organik gıdalar ile normal gıdalar arasında besin ve vitamin değerleri bakımından cok onemli bir farka rastlanmadı Organik gıdaların one cıkan faydası ise, normal gıdalara oranla yuzde 30 oranında daha az ilac kalıntısı taşıyor olması
Araştırmada ayrıca, organik gıdalarda, uretimde kullanılan gubredeki farklılık nedeniyle daha fazla nitrojen bulunduğu ancak bunun sağlık acısından fayda sağlamadığı belirtildi
Annals of Internal Medicine dergisinde yayımlanan araştırmada, aralarında organik meyve, sebze, buğday, et, yumurta ve sutun de bulunduğu 200 urun, organik olmayan emsalleriyle karşılaştırıldı Araştırma sonucunda, organik ve normal gıdaların besin ve vitamin değerleri bakımından birbirlerinden cok farklı olmadığı ortaya cıktı Stanford Universitesi adına araştırma yapan bilim insanları, meyve ve sebzelerde aynı oranda vitamin, sutteyse aynı oranda protein ve yağ saptadı